Von Neumann szonda - önreprezentáló űrhajó a mély tér számára

A minap, biofizikus a Newcastle Egyetem (Egyesült Királyság) Alex Kouvald kínált a bíróság a tudományos közvélemény magyarázatot arra a tényre, hogy lehetetlen, hogy létezik a Neumann próbák - feltételezett high-tech önreprodukáló gépek (űrhajó) létrehozott kezdetben néhány fejlett civilizáció a tanulmány a mély űrben (az univerzum), és a képesség, hogy kivonat ásványi anyagok képregény hely erre a célra építési pontos másolatai is, ami viszont repül tovább, és bővíteni a -Issled Bani, és ha lehetséges, bemásolja magát újra és újra.

A híres fizikus és matematikus John von Neumann koncepciója a progresszív nézetekkel rendelkező embereket támogatta, sőt javasolta von Neumann-próbák fajtái, mint békés (kutatási) orientáció, és a felfedezett intelligens élet elpusztítására irányul. Például az önreplikáló vetőhajók, amelyek a szülő bolygó életformái genetikai mintáit hordozzák, és képesek arra, hogy a molekuláris nanotechnológiát egy megfelelő nyersanyag zigótából gyűjtsék össze a szükséges genetikai információkkal. Egy ilyen "magvető", miután megtalálta a megfelelő bolygót a földformáláshoz, reprodukálja rá a szükséges életformákat, és így alkalmasvá teszi a későbbi gyarmatosításra.

Űrhajó a mélységért

A próbákat megsemmisítésére irányuló civilizáció talált nekik ésszerű (és még nagyon, és potenciálisan veszélyt jelentenek) nevű Berserkers. Feltételezzük, hogy a tényleges Berserkers használt ezt a fogalmat, mint egy harci egység, és része a Neumann gép gép-gyűjtögető ásványi anyagok, high-tech mozgó megazavodami ahol újrahasznosított anyagokból kapott és lejátssza, és az autó és fegyverek elvégzéséhez szükséges az eredeti program.

Szeretném azt hinni, hogy a koncepció a Neumann próbák formájában Berserkers és továbbra is egy hipotézis, mert nagyon sok neves tudósok úgy vélik, hogy ha a fejlett civilizáció létezik, talán a kettő között van egy bizonyos kód nem avatkozás az élet a bolygón, hogy az alacsonyabb értéken a fejlődés szintjéhez képest. Ezt a fogalmat hívják "Állatkert hipotézise" és azon a gondolaton alapul, hogy a földönkívüli civilizációk képviselői megfigyelik a Föld életének fejlődését, éppúgy, ahogy megfigyeljük az állatokat az állatkertben. Ennek az elméletnek az egyik elvi következtetései azt mutatják be, hogy a Homo sapiens fejlődésének rendkívül alacsony (összehasonlítva velük) szintje a többi civilizáció képviselőinek nyitott kapcsolata jelen pillanatáig. Ez azt jelentheti, hogy az idegenek készen állnak arra, hogy megnyugtassák a megbecsülés egyik kezét, de a korlátainkra tekintettel nem is érthetjük meg, hogy a kísérlet mint ilyen történik.

Neumann János

Viszont visszatérünk cikkünk elejéhez és követjük Dr. Kouwald gondolatát. Kiterjesztették feltételezés lehetetlenségének fennállását Neumann próbák okozott az a tény, hogy idővel ez önszerveződő gép elkerülhetetlenül szembe a végzetes hibát, amelynek eredménye lesz, hogy lehetetlen a létét, vagy hogy egy pontos másolatot az övé. És még ha feltételezzük is, hogy az ilyen próbák, ezek eloszlása ​​nagyon kicsi viszonylag a galaxisok mérete még akkor is, ha mozgásuk sebessége csak tízszer kisebb a fénysebességnél. Ebben az esetben beszélhetünk a szondák viszonylag kompakt terjedéséről a szülő bolygóhoz képest, és az ilyen típusú "ok" küldötte csak akkor lesz lehetséges, ha a saját bolygónk viszonylag kis távolságban van. Itt azonnal felmerül a kérdés: miért, mivel egy ilyen hipotetikus civilizáció viszonylag kis eltávolítását nem találjuk, az általuk küldött jeleket. Igen, és a Föld valójában a rádiókészüléken úgy néz ki, mint egy csillogó karácsonyfa az erdőben egy olyan fán, amelyen nem fogsz átadni anélkül, hogy figyelnéd. Akkor miért nem jelennek meg a világűrbe küldött jelek, és senki sem küld "levelet" nekünk?

john-von-Neumann-szondák

Ezen a számon is létezik egy elmélet. Arra támaszkodik, hogy a civilizáció "tudatos" létezésének időtartama összehasonlíthatatlanul kicsi ahhoz képest az univerzum kora. Tehát a hipotetikus "szomszédok" korszaka milliárdos években becsülhető meg. Képzeljük el, hogy ez a helyzet - ebben az esetben a kolonizáció, például a mi galaxisunk - a Tejút nekik már régóta a múltban. És a technológiák, amelyeket ez a magasan fejlett civilizáció képes birtokolni, a megértésünkön túl lesz. Ebben az esetben, hogy elrejtse jelenlétét a Naprendszer „Them” nem nehéz, és még ennél is többet - amelynek óriási potenciállal tudtak építeni köré Naprendszerünk egyfajta szűrő - egyfajta „tűzfal” aprítás mindannyiunk külső jeleket.

Még ha el is képzeled, hogy a fentiek legalább 10% -a igaz - csak a szomszédaink furcsa viselkedésének okát kitalálhatjuk. És talán, valóban - civilizációnk túl fiatal és "civilizálatlan", és érdemes elgondolkodni, hogy eljön-e az ideje, hogy békés célokra költsünk energiát veled.

(9 szavazatok, átlag: 4.89 5-ből)
Betöltés ...