Mi az igazság széruma? Hogyan lehet megnyerni egy nyelvet az igazság elixírjával?

Pontosan 10 évvel ezelőtt a világ látta lenyűgöző képet az iraki volt diktátor Saddam Husszein, amelyre nézett, nagyon furcsa. Ennek a vasembernek az arca teljes apátiát, akaratlanságot fejezett ki, ami semmiképpen sem felel meg olyan ember tulajdonságainak, akik életét tüzet, vizet és rézcsöveket átélték. Miért néz ki, mint egy rémült, teljesen depressziós, gyenge akaratú lény?

Ezeket a kérdéseket az emberek kérdezték, de a különböző országok szakértői kifejezték azt a véleményt, hogy az amerikaiak Husszeint különleges, személyiség. Mi ez a gyógyszer, amely így cselekszik a psziché és a tudat egy személy, fordult ez egy hajlékony baba?

Korábban az időben tájékoztatja az ellenséges foglyokat kínoztak, fogóval, kések, forró vassal, elektromos áram, és végül megtörte a elviselhetetlen fájdalom az emberi személyiség, és elment a kényszerű vallomás. A humán és felvilágosodott 20. század a világot a legújabb eszközökké tette - "az igazság szérumát", amelynek elve radikálisan különbözött a kínzás középkori eszközeitől. Vannak jelentések arról, hogy még ma is a speciális szolgáltatások a "valódi szérum" pszichoaktív anyagok segítségével "drogkutatásokat" végeznek, nyugtatók, opiátok, stimulánsok és barbiturátok alkalmazásával.

Mi az "igazság széruma"

Az "Igazság széruma" egy olyan gyógyszer, amelyet erőszakkal elvettek egy személynek, összetételében olyan pszichoaktív gyógyszerek, amelyek érintik az egyén tudatát, amelynek hatására a szükséges információkat közli. Ha úgy gondolja, hogy a "tejsavó" megnevezés felel meg az igényeltnek, és a hajtogatott fehérjék diszpergált keveréke, mint például a túró vízzel, akkor téved.

A Scopolaminum szerkezete az igazság elixírje

Az "igazságszérum" előállítása során a következő anyagok szerepeltek:

 • meszkalin;
 • szkopolamin;
 • anabazint;
 • amytal és pentotal nátrium;
 • barbiturátok és hasonlók.

Scopolamine - az "Elixir of Truth" alapja

Az igazság szérumában szkopolamin - antikolinerg szer nem szagtalanul kristályos, fehér színű por, könnyen oldható alkoholban, vízben. Ez egy alkaloid, amely az atropinnal együtt belladonna-ban van, drogos, fehérített, scopolia, és ez egy olyan gyógyszer, amely a széles körben elterjedt Solanacea növényből származik.

Mi az igazság széruma?

A kábítószer nagy részét Kolumbiában állítják elő, ahol mintegy 50 000 tényt jegyeztek fel a szkopolamin használatára bűncselekmények miatt. Az áldozatok anyagcserében beszámoltak a banki számlájukról, segítettek elrabolni saját otthonukat, és a befolyása alatt lévő nők kidobták a gyermekeket, és szexuális rabszolgává váltak. De a szkopolamin hatásainak legvesztőbb következménye - ez a teljes amnézia, vagyis az áldozat nem emlékszik semmire.

Milyen hatása van a Scopolaminenek?

1. A tanulók dilatációja.
2. szívdobogás.
3. Szállás bérezése.
4. Expressz nyugtató hatás: hipnotikus, nyugtató hatás, csökkent aktivitás.
5. A verejték és az emésztőrendszer szekréciójának csökkentése.
6. Simaizmok pihentetése.
7. Központi kolinolitikus hatás.
8. Antiemetikus hatás - a szkopolamin gyengén százalékos aránya az "Aeron" tablettákban segít a méregtelenítésben.
9. Az űrhajósok kezelése a Földre való visszatérés után.
10. A szkopolaminnak jellegzetes tulajdonsága van - amnezia a beadása után.

Egy kis történelem: hogyan született meg az "igazság széruma"

1913-ban Texas-szülész-szülész Robert House otthon született, és anesztetikussá tette a nőnek a szkopolamin tartalmú fehérítőt. Ez az anyag képes féltudatos állapotba hozni egy személyt, de furcsa dolog volt - az ágyas nő az elszakadt állapotban volt, de világosan értette a kérdéseket és érthető válaszokat adott nekik. A szülésznői gyakorlat ellenére R. House-ot arra ösztönözték, hogy a szkopolamint az igazságszolgáltatás érdekében felhasználják e gyanúsítottak engedélye nélkül. Az anesztézia alatt végzett első vizsgálatot a W.S. Scrivener, rablás vádja. A gyógyszer kiváló eredményeket mutatott; az ember megtagadta a bűncselekményben való részvételét, és a vizsgálat később megerősítette a szavait. Az "igazságszérumról" beszélni kezdtek a társadalomban, bár az ügyvédek ellenezték a használatának bármely lehetőségét.

Mikor és hogyan kezdte alkalmazni az igazság szérumát

A második világháború alatt ezeket a gyógyszereket másképpen használták fel: az anesztetikát, a súlyosan sérült katonákat, akik elvesztették az emlékezetüket, vagy károsították az agy működését. Az orvosok kiderítették, hogy a kábítószerek (amitál és pentonos nátrium) stimulálják az emlékeiket, és elősegítik a helyreállítás folyamatát. A háború után ezeket a gyógyszereket nem használták anesztézia, hanem a pszichiátriában használták fel, hogy emlékeket vonzzanak az emberektől.

De számos katonai orvos később tanácsadóként dolgozott a rendőrségben, és a gyakorlatban az "igazságszérumot" használták a letartóztatott személyek kihallgatásai során.

Ki a katonaság aktívan használta az igazság elixírjét?

 • A CIA különböző lehetőségeket kutatott a pszichotróp kábítószerek használatára, különösen az MK-Ultra projekt munkájában. Amerikának lenyűgöző tapasztalata van az igazságszérum kutatásában és használatában, amit a CHATTER projekt vagy a "Chatterbox" is megerősít, amikor pszichotróp anyagokat teszteltek és felhasználtak a kihallgatások során. Aztán jött az új "Articsóka" projekt, amelyben a tudósok a kábítószerek mellett tanulmányozták a hipnózis használatát és a kísérleti "törlését". De a leghíresebb projekt az MKULTRA (Mk-Ultra) és az MKDELTA volt, amely az LSD hatását vizsgálta egy személy elméjére és pszichéjére.
 • Az igazság szérumot használtunk nem csak az Egyesült Államokban, bizonyíték van arra, hogy a 12. KGB osztály, amelynek hatálya illegális volt intelligencia, a fejlett és aktívan használják a pszichoaktív SP-117, a továbbiakban speciális készítmények. Bár ezeket az adatokat nem erősítették meg. Sztálin idején a titkos KGB laboratórium működött, és olyan anyagokat fejlesztett ki, amelyek "nyelvet szabadítottak fel". Van valódi bizonyíték - a bíróság a 1940 végén több mint bíboros Mindzhenti, hogy a felismerés tette egykedvűen, és mechanikusan hogy mindegyik biztos, hogy használja a folyamat „igazság szérumot.”
 • De az Indiai Központi Bank tényleg széles körben használják a fogvatartottak pszichotróp drogok, és különösen - barbiturátok kivizsgálása során.

Hogyan alkalmazhatsz scopolamint, kérdezed? A gyógyszer hozzáadható az áldozat ételéhez és italához, de nagy valószínűséggel halál vagy súlyos túladagolás áll fenn.

Az igazság széruma - Scopolamine

Valódi tények az igazság szérumáról

A mumbai terrorista túlélője, aki részt vett a "háromnapos lázadásban", ahol 170 embert öltek meg, és sokan megsebesültek, megtapasztalták az "igazság szérumát". A "pszichonarcózis" során pszichotróp anyagok alkalmazásával az elkövetőnek olyan emlékei vannak, amelyeket a történetben kifejtett, ami történt.

És mi van ma?

Az igazságügyi vizsgálatokban a rendőrség kihallgatásai, az "igazság széruma" nem használatosak a következő okokból:

 1. A jogi szempont, meggyőző a hasonló módszerek etikátlan.
 2. Az "igazságszérum" hatása alatt a gyanúsított nem mindig pontosan mondja - az igazság!
 3. A gyógyszer gyakran hallucinációkat idéz elő, és valaki olyan dolgokat mondhat, amelyek valójában nem voltak, vagy a fikcióikat a megtörtént eseményekkel díszítik.
 4. Nehéz választani a gyógyszer szükséges adagját, mivel a túladagolás veszélyezteti a halált.

Annak ellenére, hogy ezeket a tényeket, és hogy az „igazság szérumot” nem elterjedt, hogy minden része lett a film, ahol a főhős „szabadít nyelv” bűnügyi pöcs egy rejtélyes tartalmát annak érdekében, hogy a fontos információkat, és megmenteni a világot.

(15 szavazatok, átlag: 4,67 5-ből)
Betöltés ...


 • Ivan

  Gyanítom, hogy a szérumon túlmenően, hogy megkapja a megfelelő információkat, szüksége van egy speciális pszichológusra, aki tudni fogja, milyen kérdéseket kell felkérnie és hogyan kell beszélni " ;, mert csak így nem mondja pontosan, mi olyan fontos a megkérdezőnek

 • Ljudmila

  Furcsa azonban! Milyen zseniális az emberiség mindenféle szörnyűségért!

 • Natalia Bergs

  Igen, ma semmilyen információ nem rejthető el, tehát mi történik? Injekciózták a szérumot, és a nyelv önmagában is kitágult, bár az ember nem akarta. Azt gondolom, hogy ezekben az esetekben a kihallgatást professzionális pszichológusok és pszichoterapeuták végzik, mivel pontosan tudják, hogyan működik az agy és az idegrendszer. Igen, és az elme rengeteg "játékra" képes, a jobb gomb megnyomásával. És ha hipnózis is van, akkor általában - mindent, amit akarnak, a megkérdezett személytől fogják tanulni. Nekem úgy tűnik számomra, hogy ilyen pénzeszközökre van szükség a gyilkosok, a pszichopaták, a mániákusok és más személyiségek számára, mivel az elejétől fogva mentálisan betegek. És a szertartás nem szükséges, mert miután tett egy bírósági tévedés, és engedje bizonyítékok hiányában, vallomások nem tudom, mennyivel inkább meg fogja ölni, megsérül vagy egyéb ok kárt.

 • Posztgraduális hallgató

  Biztosan a háborús rabok fogják megkérdőjelezni az igazság szérumát

 • Mikhail Astapkovich

  Ahogyan a svájci katonák azt mondták, mondja meg nekem, hogy osztrák himnuszt játsszak és nézd meg magadnak, hogy mennyit mondasz -

 • Maxim Talonin

  A pszichotróp kihallgatások elleni küzdelem különböző módszerek. Az egyikük beszélgető: mindent, ami eszembe jut, gyermekkori tényeket, félelmeiket, szexuális fantáziáikat és anyagaikat, az információn kívül. Hasonlóképpen a hullámvasút: ha nagyon ijesztő - kiáltás az NS kirakásához. Ugyanez a szérum. Ha nem tudsz csendben lenni, mondja meg. Természetesen a valószínűségi elmélet szerint megváltoztathatja az adagot, a kábítószereket és a személyiség megtörését, tanulhat valamit. De több esély van, küldje el a következő világba, vagy kap egy zöldséget.

 • Polina Shikina

  Hűvös, azt akarom adni az igazság szérumnak az ellenségemnek, aki most az utcán él! De először megcsinálom!

 • Grant Migirov

  Igen, szerintem, ha valaki igazán meg akarja ismerni az igazságot, könnyebb hazugság-detektort készíteni. Nos, ha az ember akarata ellenére megkérheted a barátodat, hagyd, hogy kibaszott a hazugnak, miután megtudta az egész igazságot.

  • Vaszilij Fedorov

   Nem mindenki beszédes a mérgezéssel, bár az alkoholfogyasztás óta az ősidők óta ismert

 • Maria Zyuzyukina

  Mennyit kell inni a fehérített baktériumot a szülés alatt a munkahelyi fájdalmak elfojtására?

  • Oleg Orlov

   Ki javasolta ezt az idióta receptet?

 • IzByvshih

  Nos, mi is meglepő? kémia - Hatalmas tudomány, segítségével sok dolog lehetséges. Az úgynevezett Az igazság széruma " ez egy komplex kábítószer keverék (koktél), amelynek nagy változatossága van, vagy kábítószer külön-külön. minden " " technológia; a kihallgatás lecsökkent, hogy elhallgattassa a kihallgatott és ismételten feltett kérdéseket (ahogyan meg lehet érteni a kihallgatott értelmetlenséget, vagy az igazat beszélni). Az ilyen drogokat ma már széleskörűen használják a vsu-ban, és a kihallgatás után vannak olyan történetek, amelyek a fogvatartottak cseréje révén visszatérnek a milíciára. De ezek olyan emberek, akik nem ugyanazok, mint korábban. Ellenállhat, ha egy személy fizikailag elég erős és tudja, hogyan koncentrálja a figyelmét (mondjuk egy villanykörte vagy valami más), akkor minden válasz általában ugyanabból az izzóról szól. Valóban megnövelheti az adagot, de ez már veszélyeztetheti a kihallgatott halálos kimenetelét. Ezért létezik olyan gyakorlat, amely ilyen kihallgatásokat végez a hangmagasságban, de ebben az esetben például harapni tud a nyelved és fájdalomra koncentrálhatsz. Nos, és általában a hasonló készítmények alkalmazása után a személy már nem lesz olyan korábban, mind az agy, mind a szív- és érrendszeri rendszer súlyosan károsodik. Ha nem vagy 100 kilogramm izomtömegű szuperszervezõ és teljes tudatosságod van a tudataid felett, akkor jobb, ha nem hozod fel magadnak, mert zöldséggé válsz, de még mindig mindent mondsz. Jobb mondani mindennek, mint ez megóvja az elméd és az egészség.