A legveszélyesebb állatok a Földön - TOP 10

Bolygónk állatvilága annyira sokszínű, hogy hatalmas mennyiségű rovarokat, hüllőket és emlősöket szállít, amelyek képesek ellenállni a külső fenyegetésnek, a fangok, a tüskék és a fogak felhasználásával. De léteznek kis méretű állatvilág képviselői, amelyek megjelenése nem okoz félelmet, de más módot találtak a védelemre és a támadásra - csápok, fogak, karmok vagy mérgező csípés.

A legfélelmetesebb fegyver a néhány ember méreggeje emberi halálos veszélyt jelent. Egyfajta méreg okoz fájdalmas fájdalmakat, a másik - a szív megállítása és az idegrendszer vagy a légzőrendszer harmadik bénulása. De az eredmény a legtöbb esetben - a halál! Az állatvilág minden képviselője alig nevezhető veszélyesnek a szó teljes értelmében: viselkedését az éhség és az önmegtartóztatás ösztönzi. Az emberi életre és egészségre veszélyes állatok általában nem támadnak egyszerűen azért, mert egyszerűen megvédik területüket és utódaikat a behatolástól.

Ismerjük meg a bolygó tíz vad állatait, amelyek nem ajánlottak zavarni egy személyt, mivel a támadás fenyegetése magas.

1. Béka - pöttyös tőr

A legtöbb mérgező béka a bolygón - foltos tőr

Ezek az aranyos kis békák élnek a Costa Rica és Brazília trópusi erdei tájain. A szokatlan élénk színek rengeteg színárnyalatot ütnek fel: sárga, zöld, kék és narancssárga. A béka méregje 2 nagy elefántot vagy 20 embert képes megölni! Az ember halálának eseteit csak az érintetlen aranyos lény megérintésével rögzítik. Érdekes, hogy a fogságban lévő foltos törpék megakadályozzák a méreg előállítását, mivel az élelmiszer nem rendelkezik speciális rovarfajtakkal, amelyek ehhez a folyamathoz szükségesek.

2. A legveszélyesebb arachnidok - banán pók

A Nephila banán pók az egyik legveszélyesebb pókháló

Külsőleg nem olyan szörnyű, de tiszteletre méltó helyet foglal el a Guinness Rekordkönyv, mint a legvadosabb gyilkos. Ezt a címet megkapta, jó méltó - a zöldes pók méregétől több ember halt meg. Veszélyes, mert nem rendelkezik lakóhellyel - bárhol élhet, ezért jobb, ha személyesen ismeri a pók-gyilkost!

3. Ausztrál cubomedusa vagy tengeri darázs - Chironex fleckeri

Chironex fleckeri - tengeri darázs

Néha a lövészeknek ez a képviselője pálmafát ad a bolygó legveszélyesebb lények listájához. Az alsó medúza meleg ázsiai és ausztráliai vizekben él, és sok faj van, de ez a tengeri darázs, amely a legveszélyesebb. Ez a halványkék szépség súlya körülbelül 2 kilogramm, 15 három méteres csápok és hasonlít egy kosárlabda méretű. Minden, ami elkapott és kusza a kockás medúza hosszú csápjaiban, a méreg befolyásolja, ami egyszerűen feloldja a zsákmányt. Az a személy, aki a karjába esett, mégis kiszállhat a szárazföldön, de a fájdalom, amit érez, csak pokoli lesz. A megmentők azzal érvelnek, hogy a fájdalom, ha levágja az érintett végtagot, nem lesz olyan erős, mint egy tengeri kutya harapása, és az éhség mélysége marad. Három perccel a medúza mérgező csípése után az agy funkciói megszakadnak, az idegrendszer sokkja bekövetkezik és a szív megáll. 1884-től napjainkig 63 halálesetet figyeltek meg egy ember és egy tengeri lény közötti találkozó eredményeként.

4. Gyűrű alakú polip

Fahéjas polip - Hapalochlaena lunulata

Ez a kis polip, amelynek mérete nem több, mint egy teniszlabda, hihetetlenül veszélyes lény. "És hol van a mérge?" - kérdezi. Ha piszkálsz ezen a csecsemőn, a bőre sötétedik, és a foltok ragyogóan ragyognak. Amikor támad, a személy teljesen elveszti a látását és meghal a fulladás miatt. A legveszélyesebb dolog az édes kölyök méregében az az, hogy ma még nem találtunk antidotumot! Az aljas polip japán és ausztráliai vizeken él, és egy ember üdvözlése bizonyos óvintézkedések betartására.

5. A legveszélyesebb kígyók - a belföldi Taipan és az egyiptomi kobra

Külső bőr Taipan Oxyuranus microlepidotus

Az a tény érdekes, hogy ez a kígyó szégyenlős, és megpróbálja elkerülni a környéket más állatokkal. de Ez a fajta taipán a legmérgezőbb és legveszélyesebb - a halálos mérgező dózis 30 mg / testtömeg kg, a következő harapással 44 mg, és csak 110 beadható. A kígyó hossza eléri a 2 métert, Ausztrália központi részén él, ahol kevés ember él. Méregét taipaksin néven ismerik fel - a tudomány tudta, hogy a legerősebb toxin, melynek hatása az agy és az izmok bénulása és bénulása. Ennek ellenére nincs halálos eset a taipai harapástól, és a herpetológusok azt mondják, hogy ez a szerény, csendes kígyó békésen élhet egy emberi terráriumban, ha nem a mérgező belső térben.

Mérgező Egyiptomi Cobra - Naja haje

Egyiptomi kobra - Az afrikai erdőkben élő aranybarna színű kecses szépség jelenti a legnagyobb veszélyt. A mirigyei hihetetlen méregcsapást rejtenek, amely néhány órán belül megöl egy férfit. Egy hatalmas elefánt körülbelül 3 órával súlyos az egyiptomi kobra harapása óta! A méreg a légzőrendszer bénulását okozza - az áldozat fájdalmas fulladást szenved.

6. A Medve

Bear - az egyik legveszélyesebb állat

Az állat megdöbbentő méretével, szörnyű peremével és erőteljes, karmos lábával. Nyolc fajta medve ismeretes ma a világ számára, és élőhelyük Ázsia, Dél és Észak-Amerika, Európa. Ismered a legrettenetesebb képviselőket, akik lenyűgöző testméretekkel és vad típusú szokásokkal rendelkeznek - ezek barna és poláris medvék. A legtöbb medvét omnivoroknak tartják, de van egy kivétel - egy jegesmedve. Ez a ragadozó állat, amely csak állatokat fogyaszt, nem fél az embertől, és nincs ellensége. A szörnyű medve készen áll arra, hogy bármit is eszik, amely húsból és vérből származik - és testvéreik sem kivételnek számítanak. Amikor találkozol egy medvével, használhatatlan a futás - képes egy körülbelül 60 km / h sebességet fejleszteni. De nem támadják meg gyakran az embereket, mivel ritkán találkoznak az emberekkel az élőhelyükön. Az aranyos panda medvék azonban csak növényi eredetű élelmiszert preferálnak.

7. Afrikai elefánt

Afrikai elefánt Loxodonta

Bár az elefánt növényevő, és nincsenek ellenségei, ez az állat évente mintegy 500 embert öl meg, kegyetlenül átszúrja őket gúnnyal, és masszív lábbal tapossa őket. Ez a legnagyobb állat a Földön, amely 70 éves életének során képes kárt okozni egy embernek. Meg fogja lepődni, ha megtudja, hogy az elefántok agressziója az emberek kegyetlen magatartása. Az elefánt kiváló hallás és szag, és a legveszélyesebb a párosodás során, mivel a tesztoszteronszint 60-szorosára nő! Egy erős és erőteljes állat engedelmeskedhet, de egy útvesztőben, amikor egy másik férfinak vagy embernek alig látott, elindulhat üldözni és támadni.

8. Leó - a macskák családjának legveszélyesebb képviselője

Lions - Panthera leo

Mindannyian csodáljuk a Szörnyek Királyának erejét és szépségét, amely ötvözi az erő és a sebesség ideális egyensúlyát. Ez a ragadozó az egyetlen, akinek szüksége van egy csapatra vadászni, de a nagy méretű áldozat vezetése nem jelent problémát! 50 km / h-os sebességgel rohan, annak ellenére, hogy 150-250 kg-os lenyűgöző súlya van, és át tud ugrani a kerítésen, egy erős kutya tehenet tartva! Kenyában egy agresszív oroszlán élt, 135 embert gyiloltak meg.

9. A legveszélyesebb hal

 • fúga - A hal finom húsa az ázsiai népek finomsága, bár ez a globularis egyén hihetetlenül mérgező. Ha a szakács nem megfelelő módon előkészít egy fúga, akkor a személy fájdalmasan hal meg - először teljes bénulás lesz, majd a légzőszervek elutasítják. És ha a szakács a fúga vágásakor nem távolítja el a mérgező részeket - voila! Vacsora lesz az utolsó az életedben.
 • Fish-stone "A vizes nő, megjelenésében valójában nagyon veszélyes, bár soha nem támadja meg az embert valamilyen ok nélkül. A méreg csak védelemre használatos, és amikor belép a szervezetbe, a személy hihetetlen fájdalmat tapasztal, majd a bénulás és a szövetek halála jön.
 • piranha - Mindenki ismeri ezeket a miniatűr, látszólag szembeszökő halakat, amelyeknek szemmel láthatóan nincs félelme. De ezeknek a veszélyes vízalatti állatoknak a pofáján több sornyi apró és éles fogak vannak, mint egy borotva, amely készen áll arra, hogy megragadja az áldozatot, és levágja tőle a húsdarabokat. Meghúzják a halakat, a tengeri állatokat és ritkán az embereket. De mindannyian horror történeteket láttál, amikor egy tehetetlen áldozatot éhesen piranhákba vetettek egy medencébe, és egy idő után csak a csontok maradtak tőle.

10. Scorpio Leirous

A legmérgezőbb skorpió Leiurus quinquestriatus

Nem minden skorpió potenciálisan veszélyes, de ennek a fekete szép embernek a harapása halálhoz vezet. A Leiurus kis méretű, Afrikában és a Közel-Keleten él, és amikor harap, az áldozat nagy fájdalmat, bénultságot és halált okoz.

(33 szavazatok, átlag: 4.15 5-ből)
Betöltés ...


 • Ivan

  Az utolsó képen a skorpió nagyon undorítónak tűnik! Nem akartam szembenézni ezekkel a csúszós farokkal és karmokkal, brrrrrrr. Csak rosszabb a folyóban, ahol piranák vannak!

 • asem1109

  de nekem elég csinos skorpió

  • Posztgraduális hallgató

   Olyan aranyos, amíg meg nem ásta 🙂 jól, a képeken, persze 🙂

 • Vadim

  Már ijesztő volt.

 • Uri

  De mi van az emberrel? Veszélyes állat is.

  • Posztgraduális hallgató

   Itt csak egy áttekintés az állatokról, amelyek veszélyesek az ember számára, de egy ember többé-kevésbé veszélyes lehet bármely élő lényre a bolygón

 • Vladimir I-Irina-Fedosov

  Szóval szórakoztató olvasni! Bár egyúttal a libamadarak megrongálódnak!)

 • Lera Simonova

  És ezekre az állatokra veszélyes egy személy :))))

 • http://www.odnoklassniki.ru/profile/577232834057 Natalia Agashina

  Nagyon félek egy póktól, bárhol lehet.

  • Aziz Azizov

   Ő már ott van .. Nézz vissza, csak lassan a vállán.

 • https://www.facebook.com/app_scoped_user_id/1143678705656505/ Nikita Simonov

  MAN fel az 1. helyen a tetején !!!

  • Vaszilij Fedorov

   Ezzel általában nehéz megmagyarázni, hogy az embert jobban károsíthatja az embernél, mint az a személy, amire a bolygón élő kis élő szervezetek képesek - ha csak vírusok, például az influenza " spanyol "

  • Vladimir Vinnikov

   Egyetértek!

 • https://www.facebook.com/app_scoped_user_id/1059643450771818/ Martin Schulz

  És hol van a víziló? Több félelmetes, mint bármelyik oroszlán és medve.

 • Ludmila Tsoi

  Ezekhez a kígyókhoz, még a képek esetében is undorító érzés

 • Daniel

  Hol van az elektromos angolna?

  • Evgeny Kazantsev

   Tehát nem szerepel a 10 legveszélyesebb helyen, talán a legveszélyesebb húsz, de itt csak tíz állat szerepel

 • Dima

  És nekem tetszik minden, különösen a skorpió

 • John Gault

  Tetszett mindent. De különösen a medvék.

 • Anastasia Ivanova

  és ahol a gyilkos bálnák, a világ legveszedelmesebb ragadozóinak is ismerik őket, a gyilkos bálnák.

 • névtelen

  Láttam ezeket a skorpiókat százszor Tádzsikisztánban!

 • Nadia Sidelnik

  Nem megyek Ausztráliába.
  Nem ebben az életben.
  Vannak majdnem minden veszélyes fiú.
  És még mindig nem hiszem, hogy ez a pók beléphet a lakásomba. De a palacsinta félelmetes.

 • Micha

  Egyszer majdnem belekaptam egy banánpókot, és szinte egy tengeri darázs sújtotta

 • Szergej Pugovkin

  Még vírusokat öltek meg az élelmiszerekért. A személy - Az egyetlen lény, amely nem öl meg ételt vagy védelmet. Még azt is elképzelni, hogy egy oroszlán nem lehetséges, aki, mint egy mániákus, kiugrik és megöli saját rokonait a bokrok mögül; vagy büszkeség háború.

 • Yerzhan Yerkebulanov

  A büszkeség folyamatosan küzd a területért, az oroszlánok még hiénákat támadnak, ha sokan vannak

 • Arya

  Ez hazugság. Az orkok nem eszik és nem támadják meg az embereket. Egyetlen esetben sem regisztrálták, amikor a vadon élő vadászkutya megtámadta az embert. A szokásos élőhelyen nem támadják meg az embereket, sőt szokásos delfinek is viselkednek.

 • győztes

  Olvastam a taipan méregéről:

  akciója az agy és az izmok bénulása és bénulása.

  Ha az agy megbénul, akkor azt jelenti, hogy mozoghat?

 • Posztgraduális hallgató

  Eredeti 🙂 Brain koncepció nyújtható. Minden terület felelős egy adott funkcióért. Az agy a központi idegrendszer, olyan impulzus nélkül, amely jelet küld egy vagy másik szervnek, izomnak, nem mozoghat.

 • Sanok

  miért " férfi " nem vett részt a csúcson? Veszélyes állat is)))

 • https://www.facebook.com/app_scoped_user_id/1539068466416592/ Alexander Nikityuk

  Egy pókkal, srácok, hiányoltál.
  Az a tény, hogy kettő van Banánpókok " Az első - ártalmatlan nefila (amit Ön itt is elhelyez), a második pedig - a brazil vándor. Itt veszélyes, de teljesen másnak tűnik.

 • különleges

  Az ember a legintelligensebb lény, és szinte az összes felsorolt ​​és más állatokat megölheti az ő találmányaival, így az ember a legkevésbé veszélyes teremtmény, legalábbis a Földön!).

 • Nikita Kim

  az ember a világon a legveszélyesebb állat

 • sura

  (mézember) a legveszélyesebb