Titán-dioxid a kozmetikumban: érdemes félni?

A nők sokféle kísérletet töltenek be a megjelenésükre, különféle kozmetikumokat használva. Sok hasonló termék titán-dioxidot tartalmaz, amelyet ultraibolya szűrőként használnak, vagy a kozmetikai készítmény vonzó fehérségét a fogyasztó szemszögéből nézve.

A tudatalatti szinten a fehér szín szorosan kapcsolódik a tisztasághoz, a természetességhez, valami kivételesen pozitív és ártalmatlan. Ez igaz a titán-dioxidot tartalmazó kozmetikai termékekre?

A kozmetikai ipar nagy tisztaságú titán-dioxidot használ, amely finoman eloszlatott szerkezetű. A por, a legkisebb részecskék porához, használják védő krémek és különböző porok, szappanok, aeroszolok, árnyalatok és rúzsok készítésére. A titán-dioxid fő célja a napfénynek a bőrre gyakorolt ​​negatív hatásának csökkentése, és ezzel az adalékanyag meglehetősen kezelhető, hiszen a titán-dioxidnak ultraibolya-szűrő tulajdonságai vannak.

Ennek az anyagnak az érdemei a vegyi semlegesség: nem reagál a bőrre, így nem okoz allergiás reakciókat. Mindazonáltal a titán-dioxid és a hiányosságok, amelyeket inkább a fizikai és mechanikai tulajdonságai magyaráznak meg, mint kémiai képleteket, nem fosztanak meg.

Titán dioxid a kozmetikumokban

A titán-dioxid kozmetikumokban történő használatával kapcsolatos egyik fő negatív jelenség a kis részecskeméretnek köszönhető. Bizonyos körülmények között ezek a részecskék játszhatnak szerepet egy fotokatalizátorban, azaz erősíteni, nem minimalizálni UV-sugárzás hatásai a védendő bőrfelületen.

TiO2 a kozmetikumokban

Rendszerint a drága kozmetikai termékekben a titán-dioxid helyesen viselkedik, de az ilyen adalékanyagot tartalmazó kérdéses termelés kozmetikai felhasználása jelentős kockázattal jár.

Titán-dioxid a kozmetikumokban

A titán-dioxid kozmetikumokban történő használatával kapcsolatos leggyakoribb előítéletek között meg kell jegyezni az állítólagos egészségkárosodást. Valójában ezek az állítások messze nem állnak az igazságtól: a vizsgálatok azt mutatják, hogy a titán-dioxid csak bizonyos belégzési betegségek esetén okozhat bizonyos egészségügyi zavarokat. Mindazonáltal a titán-dioxidos kozmetikumokat gondosan el kell távolítani, mivel a legkisebb részecskék alkalmasak a bőr pórusainak eltömődésére, megzavarva a légcserét.

A kozmetikai termékeknél a titán-dioxid másképp is feliratozható: Titán-dioxid, Ti02, E171, titán fehér.

(8 szavazatok, átlag: 5.00 5-ből)
Betöltés ...


 • Paulus90

  Ne félj, minden nő kevesebbet ajánl, hogy enni káros ételeket, többet nézni magadnak és sportolni.

 • MaxMSK

  Hozzáadják a titán dioxidot, még az élelmiszerekben is, ez is jelen van a gyógyszerekben, így nem meglepő, hogy a TiO2 kozmetikumban van, nem érdemes aggódni a véleményem szerint

 • bazsalikom

  Ön hír hírek 24 nézd meg az egész ország bejelentette ezt az elemet a patkányok rákos kezd. Január 2017 januárjában

 • kötözősaláta

  Igen, hallottam erről a történetről. Azt akarom mondani, hogy ma a titán-dioxid mindenütt szó szerint körülvesz minket. kozmetikum - ez csak egy kis része a titán-dioxidnak. A festéktermékek, műanyag elemek, farmakológiai termékek fehérvé válnak a titán-dioxid hozzáadása miatt. Amennyire én tudom, ez a por hipoallergén, és nincs negatív hatása a szervezetre. Ha bebizonyítják, hogy valóban a titán-dioxid okoz embereken az onkológiát, akkor nem tudom elképzelni, hogy a mai ipari ágazat a TiO2 - titán-dioxid. Végtére is szükség lesz alternatív pótlásra, amelynek előállítása évekig tart.