A szúnyogok összekapcsolása az ember illatával vagy a szúnyog megtévesztésével

A halászattal, különböző túrákkal vagy éppen az utcai nyári estéken sokan megfigyelhették, hogy a szúnyogok szelektíven kezelik az áldozataikat, hogy vérvért keresnek.

Valaki nagyon erősen érzi a szúnyogok harapását, és kevésbé aggódnak valakitől. Egyesek megpróbálják összekapcsolni egy vércsoporttal, más fiziológiás jellemzőkkel, pl. Szaggal.

A szúnyogcsípés összekapcsolása ember illatával

A Seattle-i Washington Egyetem kutatói megpróbálták becsapni a szúnyogokat az áldozataik kiválasztásakor, és undorodni kezdtek, amikor repülnek körül, és megtanulják a harapás helyét.

Egy, a Current Biolog, a következőket állítják: a szúnyogok képesek bizonyos szagok mechanikai sokkhoz társulni, mint egy pofon. A keletkező "szaga-sokk" következtében a következő alkalommal leszek, és hasonló szaggal közelítik a harapás tárgyát, és azonnal elszökik tőle.

"Amint a szúnyogok felismerik a sokk által okozott undor szagait, pontosan úgy reagálnak, mint amikor az egyik leghatékonyabb taszító DEET (Dietiltoluamid). Ráadásul ezeknek a szúnyogoknak a szagai több napig képesek emlékezni "- mondja Geoffrey Rifell, a Seattle-i Washington Egyetemen.Jeffrey Riefell

Annak érdekében, hogy jobban megértsük, hogyan tanulás befolyásolja a döntést harapás szúnyogok, Riffel és kollégái végeztek egy sor kísérletet egy széles körben elterjedt fajok Aedes aegypti, amely hordozza a láz és Chikungunya vírus és Zeke.

A kutatók felfedezték, hogy a rovarok gyorsan megtanulják az áldozat illatát és mechanikai csapást. Az úgynevezett mechanikus sokkot egy írógéppel hozták létre, amely egy slap effektust adott ki.

A következtetéseknek fontos következményei lehetnek a szúnyogok által közvetített szúnyogok és betegségek leküzdésében, jegyzi meg a Washington Egyetem.

Annak megértése, hogy a szúnyogok hogyan dőlnek el, és hogy a tanulási folyamat miként befolyásolhatja viselkedésüket, jobban megérthetjük a gének és a viselkedés neurális alapjait. Ez hatékonyabb eszközök létrehozásához vezethet a szúnyogok elleni küzdelemhez "- mondta Riffel.Jeffrey Riefell

Nos, a végén senki nem helyezte hatályon kívül a vágy, hogy aludni az éjszaka folyamán, hogy megszabaduljon a bosszantó zümmögése szúnyogok köröznek egy férfi keres egy kényelmes hely egy falatot a bőr felületén.

(6 szavazatok, átlag: 4,67 5-ből)
Betöltés ...