superfood - hatékony marketing, nem hatékony helyreállítás

A közelmúltban a diétákról és az ideális egészségről szóló fórumok és blogok szó szerint tele vannak az úgynevezett "szuper élelmiszer" értékesítésével kapcsolatos ajánlatokkal. Sok ígéret és ígéret - vegye "szuper élelmiszer" -et, és nyújtson magának egészséges ifjúságot / érettséget / öregséget, tökéletes fogakat, ideális figurát, megakadályozza a rákos sejtek kialakulását és még sok mást. Ez csak egy kis lista az ígéretektől, amit te és a tested "szuperfood" -ja ígér, de mit és mit eszik?

Az orvoskönyvek egyikében sem talál ilyen terminológiát, és nem spsta-t. Maga a név nem más, mint egy marketing definíció a különféle vitamin-kiegészítőkre és drága gyümölcs, amelyek az értékükben a test ritkán haladják meg a standard készletet. Például az 1 kg bogyók Acai (amelyek szerepelnek a listán a „Superfood”) fog kerülni a rajongók egzotikus gyógyító és fiatalító körülbelül $ 43, annak ellenére, hogy a tápértéke a termék gyengébb közös máj, és ez nem is beszélve, hogy ez az összeg lehet kapni egész csomagok áfonya, málna, alma és más "nem szuper" gyümölcsöket.

Meglepő módon, a széles körben elterjedt népszerűség ellenére a tudományos közösség nem végzett elegendő tanulmányt a "szuper élelmiszer" összes "csodálatos" tulajdonságának megerősítésére.

népszerű szuper élelmiszer

Azonban a népszerűség azok körében, akiket a közönséges emberek egyszerű módjai gátolnak, megtették a munkáját, ami hátrányosan befolyásolhatja az ilyen egészséges étrendet visszaélők egészségét.

A szuperfogyasztás előnyei és káros hatásai

Régóta ismert, hogy a szervezetben lévő vitaminok túlcsordulása nem kevésbé ártalmas, mint hiányuk, azonban sokan elfelejtik biztonságosan, bízva a gyógyító tulajdonságokban, ami végül káros hatással van a szervezetre.

Ne felejtsük el a "szuper élelmiszer" második negatív oldalát - az árát. És ez nem csak magas a többi termékhez képest - ez nagymértékben magas, és indokolatlanul. A fő szempont az érték az ilyen élelmiszer alapja a kizárólagosság (ahol nőnek egy kicsit, néhány helyen kijönni, vagy rendkívül ritka gyümölcs), sajnos, éppen emiatt, és nem a gyógyító tulajdonságait a termék gyakran kell fizetni a fogyasztónak.

népszerű, nem szuper élelmiszer

Gyakran előfordul, hogy táplálkozási és egyszerűen javítani kívánó egészségügyi opt bogyókat, hogy magas szintű antioxidánsok, amelyek a közhiedelemmel lehet megakadályozni a káros szabad gyökök hatását a sejtek az élő szervezetek, és ezáltal lassítják az öregedés folyamatát. A szabad gyökök viszont olyan aktív instabil részecskék, amelyek a természetes sejtmemória folyamata során keletkeznek. Formációjukat a szervezet létfontosságú tevékenységét kísérő folyamatok segítik elő: hangsúlyozza, exogén és endogén mámor, A környezet és a sugárzás technogén szennyezésének hatása. Ezért a szabad gyökök káros hatásaitól való védelem érdekében a fogyasztó "szuperfoodot" választ, és ismét elfelejti, hogy ha egy vitaminnal vagy ásványi anyaggal hajol, akkor nem fog jobban érezni magatokat. Ráadásul, felejts el egy másik problémát - az emberi test egyszerűen nem képes tárolni bizonyos tápanyagokat. Ennek következtében - a test magától kivonja őket emésztés nélkül.

Nyilvánvaló, hogy a "szuper élelmiszer" -re való összpontosítással újra lazíthatsz, és elfelejted, hogy a normális étrend nem kevésbé hasznos. Végtére is, a hétköznapi zöldségek és gyümölcsök saját egyedi összetételűek, és ezek kombinációja elengedhetetlen. "Superfood", amelyben a leginkább tápláló fajok és értékük vegyes, egyszerűen nem létezik. Annak érdekében, hogy egészséges és energiát érzünk, elegendő, hogy kiegyensúlyozott és változatos étrendet biztosítsunk Önnek, elkerülve az alkoholt és az ételt, amelyet tovább dolgoztunk.

(7 szavazatok, átlag: 5.00 5-ből)
Betöltés ...


  • Nikita-North

    Nagyon ambiciózus cél - hogy táplálja az egész világot, de ha a vállalatok kapnak " " erő; a fogyasztók szerte a világon vásárolni ugyanazt a márkát, akkor miért nem történhet meg néhány márka új szuper élelmiszer?

  • MaxMSK

    Meg kell találnunk a szokásos ételeket! A mezõgazdasági területek annyira nem hatékony felhasználása, sok üres munkahely, itt az ideje, hogy a mezõgazdaság új szintû irányításba kerüljön