Űrkutatás - egzotikus túrák a világűrbe

A modern világturizmus területén egy új kreatív trend - tér turizmus - fokozatosan, de nagyon aktív fejlesztés alatt áll. Ez a fogalom magában foglalja azt a lehetőséget, hogy egy ember vagy egy csoport szabad helyet biztosítson. Jelen pillanatban az ilyen jellegű szolgáltatásokat nyújtó szervezetek nem annyira sok a világon. És mindannyian egy szabványos, jól megalapozott rendszer szerint dolgoznak: fizetés, előkészítés, repülés.

A űrkutatás több űrhajózás vagy idegenforgalom?

Az űrturizmus lényege, hogy a fizetés utáni modern turisták repülni tudnak a földi pályára vagy az űrbe. Az ilyen jellegű szórakoztatás népszerűsége lendületet mutat, bár lehetséges a különféle célokra szolgáló űrutazás. Egyszerű emberek repülhetnek a térbe:

 • szórakozás és új érzések;
 • kutatási célokra;
 • ha tudni akarod az ismeretlenet;
 • növeli a presztízsét a környezeted között.

Lásd a bolygóközi térben, hogy megtapasztalják a súlytalanság körülmények között, hogy úgy érzi, szinte egy teljes értékű űrhajós - szórakoztató, amely jelenlétében funkciók nehéz lenne visszautasítani még a leginkább közömbös ember. Ezenkívül számos vállalat és ügynökség foglalkozik a különféle kombinált űrszolgáltatások professzionális szintű biztosításával.

Space hotel pályán

Például hamarosan könnyű lesz házasságot kötni egy űrhajó fedélzetén, családias vagy vállalati ünnepséget ünnepelni. Emellett izgalmas kirándulások is tervezhetők a nyílt térben - öltözőben és megfelelő előkészítéssel. Mivel a járatok, az ilyen innovációk sokba fog kerülni, de sok mai vállalkozók képviselői show business nem kerül egy akadály, mert a tét a kifejezhetetlen érzelmek és az adrenalin!

Virgin Galactic - idegenforgalmi suborbital space járatok

Néhány évvel ezelőtt a hírhedt brit Excalibur Almaz bejelentette, hogy 2015-ig turistaforgalmat terveznek a világűrbe a hold körül. És hosszú távon megígérte, hogy lehetséges lesz az űrturisták esetleges leszállása a hold felszínén.

Túrák a térben és a Szovjetunió

De az élet sokkal prózaibb, és most a japán milliárdos befektető Takafumi Horie pereli a fejét a privát tér vállalat Excalibur Almaz Arthur Gyula annak a ténynek köszönhető, hogy becsapta őt, kiadások több mint $ 50 millió a „titkos szovjet űrállomás”, amelyben megígérte küldjön turistákat az ISS-be és még a holdra 🙂

Előnyök és hátrányok a túrák a térben

Ennek az eredeti típusú turisztikai célnak a legnagyobb hátránya nagyszerű kifizetésnek tekinthető az örömért. Különböző források szerint az űrre való repülés költsége 20 és 40 millió dollár között ingadozhat. A kozmikus turisztikai cégek további szórakoztatásaként új típusú szolgáltatást kínálnak - az űrturistáknak a nyílt térre gyakorolt ​​hatását, az ilyen extrémek ára 15 millió dollár.

Spaceshiptwo - Suborbital űrhajó

Továbbá a modern vállalatok által fejlesztett kiegészítő szolgáltatások mellett tervezik a turisták számára űrtartalmakat is. Egy ilyen "földönkívüli" szállodában még egzotikusabb dolgokat lehet tapasztalni, mint repülni. Az űrkutatások főbb jellemzői ebben az esetben tekinthetők meg:

 1. A "szárazföldi" szállodai szolgáltatások igénybevétele különleges körülmények között.
 2. Eredeti nézet az ajtónyílásból.
 3. Képesség a súlytalanság állapotában.

A legfontosabb ebben az időben a cég "Bigelow Aerospace", Mely 1999-ben alakult. Miután kiterjedt kutatás NASA projekt, és az azt követő vásárlás a szabadalom tulajdonosa a cég, 2006 júniusában, Oroszország elindította a Genesis-1 - egy kísérleti műhold „Bigelow Aerospace”, amely azért jött létre az új technológiákat. 2007-ben pedig a Genesis-2 a Dnepr rakétán indult. A fellépések fő célja az volt, hogy lehetőségeket teremtsenek egy lakóegység és egy felfújható héj átvitelére a világűrbe.

Turista szálloda az űrben

2012-ig két fejlesztő - cégek "űrszállodák"Galaktikus lakosztály"És a" Bigelow Aerospace ".

Az űrkutatás fejlődésének kilátásai Oroszországban

Oroszország területén a hivatalos "Virgin Galactic"2008-ban megkezdődött a" SpaceShipTwo "űrhajó repülőjegyeinek eladása. Az utazás költsége 200 ezer dollár vagy 5 millió rubel volt.

Nem érdemes megemlíteni azt a kérdést, hogy az orosz utazási iroda közvetlenül megnyitná az űrre való járatokat. Ez annak köszönhető, hogy hazánkban ez a fajta turizmus még nem vált tömeges népszerűségbe, részben a magas költségek miatt. Ezenkívül Oroszországban még nincs megfelelő űrhajó és felszerelés a turisztikai célú professzionális repülésekhez.

Azonban ha a helyzet idővel változik, a hazai űrturbinák a lehető legeredményesebben fognak fejlődni. Végtére is, a nehézségek ellenére a világ ipar ebben az irányban nagyon aktívan halad előre. Különösen gondosan mérlegelte a turisták maximális biztonságát egy űrutazás során.

Űrkutatás

Egyébként, és tudod, ki volt első egy űrkutató a Földön? Ez a milliomos Dennis Tito, 2001-ben az első kereskedelmi idegenforgalmi turné volt a téren, azaz körülbelül 15 évvel ezelőtt.

Nos, repülni akarsz a világűrben?

(6 szavazatok, átlag: 4.33 5-ből)
Betöltés ...


 • Natalia Bergs

  Hogyan szeretne bolygónkra nézni az űrhajó kikötőjén keresztül? De hol kap ez az összeg a "jegy"? Eddig ez az öröm csak a világ hatalmának rendelkezésére áll, de egy nap, és képes leszünk meghaladni a Földet.

  • Posztgraduális hallgató

   Igen, egy ilyen álom kedvéért a siker elérése! Kár, hogy míg az ilyen idegenforgalmi utak csak a bolygó nagyon gazdag emberei számára állnak rendelkezésre