Szovjet dokumentumfilmek a térről és a rakétákról

Ez a gyűjtemény régi szovjet dokumentumfilmet mutat be a tér és az űrtechnológia terén. A Szovjetunió űrhajózatát nagy figyelem fordította, az ország által elért sikerek kétségkívül bekerülnek az emberiség hódításának történelmébe!

Elnézést kérünk bizonyos videók minőségéért, de az összes adatot nem sikerült megőrizni jó minőségben a mi időkig.

Szovjet dokumentumfilmek a térről és a rakétákról

Ez a hosszú út az űrben (1983), 56 perc

A film a szovjet űrhajósok A.N. Berezovoy és V.V. Lebedev a tudományos és orbitális állomáson Salyut-7 - Soyuz - Progress.

Az R-7 rakéta létrehozása és első tesztelése, 33 perc

Kezdjük létrehozásával a film és az első tesztek a rakéta R-7 (USSR, stúdió Department of Defense Xp -. 33 perc). Referenciaként: A család kilövőrakéták P7 egy világhírű hajók Sputnik, Vostok, Hold, Sunrise, Lightning, Union, Szojuz-U, Soyuz-U2, Soyuz-FG, Szojuz-2.

Alapján az R-7 egy egész család rakéta a középosztály, akik nagy szerepe a fejlesztési terület - rakéta R-7 család indult sok műhold, kezdve az első, és minden szovjet és orosz űrhajósok. R-7 - kétfokozatú interkontinentális ballisztikus rakétarobbanófej elkülöníthető tömeg 3 tonna és a szűrő tartományban 8 ezer. Km. Ez volt az első interkontinentális ballisztikus rakéta a világon. A módosítás az R-7A megnövekedett akár 11 ezer. Km tartományban volt szolgálatban a Stratégiai rakéta erők, a Szovjetunió január 20-től 1960. végéig 1968.

A Zenith space rakéta automatizált földi komplexuma - 23 perc

Ezután kiválasztunk egy filmet a "Zenith" űrhajó automatizált földi összetételéről a Baikonur kozmodromban.

Zenith-2 - A Zenith család középosztályának szovjet hordozó rakéta. A GUKOS indexe 11K77, az általános tervező a VF Utkin. A fő fejlesztő a Yuzhnoye Design Bureau (Dnepropetrovsk, Ukrajna). A Zenit-2 elősegítő rakéta első teljes sikeres bevezetése 1985. október 22-én történt a Baikonur kozmodromból. Az első szakasz „Zenith” rakéták Extra felszerelés oxigén-kerozin motor RD-171 lett a prototípusa a moduláris része a blokk (index GUKOS 11S25) az első emlékeztető „energia” szint (index GUKOS 11K25).

A H1-L3 rakéta indítóblokkja, 49 perc

Ezt a szovjet dokumentumot a H1-L3 rakétáról a Tsentrnauchfilmben lőtték le.

A huszadik század közepén, 1964. augusztus 3-án a Szovjetunió Központi Bizottsága és a Szovjetunió Miniszteri Tanácsa közös állásfoglalást tett közzé "A hold feltárásának és a világűr feltárásának munkájáról". Ez a dokumentum nagy jelentőséget tulajdonított a "H1-L3" megjelölést viselő embernek a hold felszínén való kirakodására szolgáló térállapot-programhoz.

A tér meredek utak 1972-ben, 55 perc alatt

Meredek road movie a kozmosz és az előkészítés repülési Expedition 11 Szojuz űrhajósok Geogy Dobrovolszkij Viktor Patsaev és Vladislav Volkov az expedíció során végzett kísérletek és vizsgálatok hatására a súlytalanság az emberi, meg világrekordot az emberi jelenlét térben, időtartamát, dokkoló és leválasztását Szojuz 11 űrállomás, sok dokumentumfotót készített.

Sajnos a leszálló kapszula nyomáscsökkentése miatt a Földre való visszatérés során az expedíció teljes személyzete meghalt. Ugyanakkor az űrhajósok által felvett repülési krónikák ritka dokumentumfilmjei megmaradtak. Ezeket azután használják a "Strong Roads of Space" című filmben, amelyet a népszerű tudományos és oktatási film CenterNauchFilm központi stúdiójában készítettek.

Az emelkedett járhatóság közlekedési robotja

Népszerű szovjet szovjet film a megnövekedett cross-country képességű szállítási robot teszteléséről, a Moon, a Mars vagy más bolygók térbeli környezetében való munkára.

Lunokhod, E8 projekt, 35 perc

A Lunokhod távirányítású önjáró járművek vizsgálata a Hold feltárására (E-8 projekt) a Transmash All-Orosz Kutatóintézetében.

A film a Lunokhod projekt E8 tesztjeiről, a leszállópálya kialakításáról, a legénység edzőképességéről szól. A Lunokhod küldetésének leírása: repülés, szakaszok szétválasztása, CT egység munkája, D blokk munkája, Lunokhod leszállás.

Buran. A vizsgálat folytatódik, 16 perc

A Tsentrnauchfilma film a "Buran" űrkomplexumról, a teremtés történelméről szól.

Dokumentumfilm 1988. november 15-én az Energia-Buran újrahasznosítható szállítótér-rendszer előkészítéséről és első repüléséről.

Űrhajó M-71 (Mars-2, Mars-3), 12 perc

Űrhajó M-71 (Mars-2, Mars-3) - civil szervezetek. SA Lavochkin, 1971 (a film rövid változata).

Szovjet dokumentumfilm az "Űrhajó" és a "Mars 3" űrhajó elindításáról Marsra a bolygó kutatásához.

Orbital állomás "MIR" (1986), 58 perc

Egy film a Mir állomás létrehozásának, indításának és működésének történetéről. Szovjetunió, Centrnauchfilm, 1986.

Venera-4 kutatási űrállomás, 11 perc

A "Venus-4" egy automatikus kutatási térállomás, melynek célja a Venus bolygó felfedezése. Az AMS "Venera-4" elindításának célja az volt, hogy a leszálló járművet a Vénusz bolygó légkörébe szállítsák, és megvizsgálják a Venus légkörének fizikai paramétereit és kémiai összetételét.

(71 szavazatok, átlag: 4,99 5-ből)
Betöltés ...


 • Posztgraduális hallgató

  Itt van egy másik szovjet film a Centrnauchfilmről - egy kísérlet " Vega " https: //vk.com/video219698184_170033736

 • Evgeny Kazantsev

  Egy népszerű tudományos szovjet film a Venus-15 és Venus-16 bolygóközi állomások bolygójáról, amely a Venus bolygó műholdává vált. A gabble konstruktor - Vjacseszlav Mikhailovics Kovtunenko. https://www.youtube.com/watch?v=nWcwJsz90Jk

 • Evgeny Kazantsev

  Egy film a Luna-20 szovjet automata állomásról, amely 1972 február 14-én lágy felszállást tett a Holdra, és a holdföldet a Földre szállította. https://www.youtube.com/watch?v=nyZWJ7EPoiM

 • Evgeny Kazantsev

  Egy film a Luna-9 szovjet automata állomásról, amely 1966. február 3-án az első puha leszállást hajtotta végre a holdon. A film az állomás induló keretét használja, és röviden összefoglalja az előző holdállomások járatait. https://www.youtube.com/watch?v=r4W8JT0bxus

 • Oksana Romashkina

  Kiváló választás! Még soha nem láttam ezeket a filmeket! Köszönöm !!!

 • Anatolij

  Nagyszerű filmválasztékot hoztam létre, minden érdeklődéssel figyeltem mindent, köszönöm a szerzőt!