Tudományos filmek a térről

Az űrhajózás napján a "Tudományos viták" honlapja felhívja a figyelmüket az elmúlt évtizedben eltávolított világ legfrissebb népszerű tudományos filmjeiről.

Reméljük, hogy mindannyian találsz valami érdekeset és felfedezhetsz egy újat, mert az univerzum végtelen, és új nagy felfedezések határán vagyunk!

Kezdjük gyűjteményünket a The Complete Cosmos brit filmből, amely büszkeséggel csillagászati ​​videokönyvtárnak nevezhető. Teljes naprendszerünk és galaxisunk "A Tejút"A film több epizódjában jelenik meg. A Nap felépítése, fizikai és kémiai folyamata, mely utóbb befolyásolja a körülötte álló bolygókat. Ez a szalag figyelemre méltó, még akkor is, ha még soha nem tanulmányozta alaposan a csillagászatot, és a naprendszerre vonatkozó ötleteid az iskolai tantervre korlátozódnak.

A film - "Minden a kozmoszról" (The Complete Cosmos)

Gyártás: York Films LTD. Ország: Egyesült Királyság. Forgatókönyv: David Taylor. Kiadás éve: 1998. Időtartam: 4 óra.

Hogyan alakul ki az új bolygók és csillagok kialakulása? Milyen "fekete lyukak" és hogyan képesek elnyelni az egész galaxisokat? A számítógépes grafikák lehetővé teszik, hogy kiváló képet nyújtsanak arról, mi történik. A világűrrel kapcsolatos filmet számos világ tudományos filmfesztiválon díjazták. A dokumentumfilm már 15 éves, és még mindig releváns a modern tudomány fényében.

Egy tudományos film a térről - "Tank a Holdon" (Tank a Holdon)

Országok: Egyesült Államok, Oroszország. Időtartam: 50 perc. Rendező: Ian Afanasyev. Kiadás éve: 2008.

A hidegháború kora, egy űrverseny az USA és a Szovjetunió között. A Föld egyik legközelebbi tárgya a térben a Hold. Az első landolt a Holdon és lábát a felszínén - az Egyesült Államokban. A holdon az Apollo program alá helyezés sikeresen befejeződött. Bár sokan megkérdőjelezik ezt a tényt, hajlamosak arra, hogy az amerikai űrhajósok leszállását meghamisítsák. Úgy tűnt, hogy a verseny elveszett. De ez csak első pillantásra. Pontosan ez nem hamisítás - ez a találmány a Lunokhod a tudósok a Szovjetunió, aki sikeresen hozott a holdon annak érdekében, hogy tanulmányozza a felszínét. A filmben megtanulod, hogyan az a gondolat született, hogy egy holdfelfogó született és továbbfejlesztése. A Szovjetunió mechanikájának és automatizálásának legújabb eredményei a projekt alapját képezték.

"A Sinister Earth Twin" (Naked Science: A Föld gonosz testvére)

 
Ország: Nagy-Britannia, Kanada. Időtartam: 43 perc. Kiadás éve: 2009. Rendező: Steven Marsh és Alan Handel.

A Vénusz bolygót a Föld két testvérének nevezik a méretük és a légkör jelenléte miatt. Ez a legforróbb bolygó a naprendszerben, amelynek felületi hőmérséklete 482 ° C. De ez a bolygó nem a legközelebb a Naphoz. A Merkúr a legközelebbi bolygó, de paradox módon nem a legforróbb. És ez a Venus-féle atmoszféra jelenlétéről szól, amely kénsavból áll. Az energia nem tükröződik a felszínről, ellentétben a Mercury-val, hanem felhalmozódik. Bizonyos üvegházhatás jön létre. Fél évszázaddal ezelőtt a tudósok úgy vélték, hogy a Vénuszon a légkör miatt létezhet egy olyan élet, amely hasonlít a földihez az egyenlítői klímával. De a Szovjetunióban elindított űrhajó különböző eredményeket adott. De ugyanakkor született egy elmélet, hogy a Vénusz nagyon hasonló volt a Földhöz. Pontosan úgy nézett ki, mint a filmben.

Egy több részből álló film a térről - "A Naprendszer csodái" (A Naprendszer csodái)

Gyártás: BBC. Ország: Egyesült Királyság. Év: Release 2010. Rendező: Michael Lachman és Paul Olding. Az évszakok időtartama: 1 óra.

1-es sorozat. A Nap birodalma / a Nap birodalma

2. sorozat. Rendelés a káoszból / Megrendelés a káoszból

3. sorozat. A vékony kék vonal

4. sorozat. Halott vagy Alive

5. sorozat. Idegenek / egyéb a mélységben

Több ezer éve az emberiség az égre nézett, és nem értette, mi rejtőzik a pezsgő elemek mögött. A hold, a nap és más égi testek tévedtek az istenek, és a viharok természetes jelenségei, az Isten haragjának villámai. Még az ősi csillagászok is tanulmányozták a csillagok helyét és elhelyezték a térképen. Ezt később a tengerészek és a szárazföldi utazók használhatják tájékozódás céljából a terepen. De hogyan és hol születnek, az elmúlt évek tudósai nem értették meg. A modern világ elkezdte megválaszolni azokat a kérdéseket, amelyek hosszú időn keresztül egy személy úgy tűnt, hogy megoldatlan probléma. Legalább ma, a technológia segítségével, láthatjuk a kozmikus testek vizuális ábrázolását, miután alapos teleszkópok segítségével megvizsgáltuk őket a későbbi elemzésekkel. Az elvégzett elemzések alapján elméletek és hipotézisek születnek. De sokszor minden a science fiction-ba kerül. A film 5 szezonban jelenik meg.

Több részből álló tudományos és űrfilm - "Hogyan működik az univerzum" (Hogyan működik a világegyetem)

A felfedezés gyártása. Ország USA. Rendező: Thorn Townden és John Ford. Az egyes epizódok időtartama kb. 40 perc.

(Ebben a sorozatban megtudhatja: Csillagok: Big Bang, fekete lyukak, Supernova csillagok, bolygók, naprendszer)

Ez a film, amely több epizódot is magában foglal, biztonságosan tekinthető tankönyvnek a csillagászat területén. Nehéz elképzelni, hogy a világegyetem kezdete volt a lényeg. Az ember gondolkodik. Igen, vannak olyan műholdak, amelyek a bolygók körül forognak, a bolygók pedig a Nap körül forognak. De mi körül forgatja a Nap? Itt kezdődik az agy "csökkentése". Nem lehet összehasonlítani semmit, a végtelen érzést. Mit gondolnak a film szerzői a kérdésről, és milyen tudományos elméletek léteznek a tudományban? Mindezt meg lehet tanulni a film megtekintése után.

(11 szavazatok, átlag: 5.00 5-ből)
Betöltés ...


 • Nata

  A filmekre mutató linkek egy része nem működik, csak fekete ablakok jelenik meg, helyes, kérem, nagyon szeretném látni a teljes gyűjteményt teljes egészében

  • Posztgraduális hallgató

   Köszönöm a megjegyzést, Nata, javítva - most minden film elérhető - kellemes látvány és új tudás!

 • Oleg

  Egy meredek helygyűjtemény! Köszönjük, hogy gyűjtött és megosztott! Az egész este ma ült e filmekben

 • http://twitter.com/andrey333design ideasDwood.ru

  Ne érdekli a tudomány és mindaz, ami körülvesz minket, olyan, mintha félig élnénk!

  • Posztgraduális hallgató

   Teljesen egyetértek veled! Az egyik cél az emberi élet, azt hiszem, hogy megértsük mindazt, ami történik körülöttünk, mint a tudományos filmek helyet kínál egy pillantást bolygónk kívülről, össze lehet hasonlítani, tudja értékelni az egyediségét a születés az élet a Földön

 • Eugene Reznik

  Jobb lenne megosztani a régi dokumentumfilmekkel kapcsolatos kapcsolatokat a térrel kapcsolatban.

  • Evgeny Kazantsev

   Eugene, próbáljon válogatni ilyen filmeket! Várja meg a webhely frissítéseit

 • Evgeny Kazantsev

  Itt van a honlapon több olyan publikáció, amelyek érdekes tudományos filmekkel és nem csak a térrel foglalkoznak