A fekete lyukak mérete és tömege - video vizualizáció

A fekete lyukak olyan térbeli térségek, amelyek olyan erős gravitációs attrakcióval rendelkeznek, hogy a fénysebességgel mozgó tárgyak (beleértve a fény mennyiségeit is) nem hagyhatják el a fekete lyukat. A fekete lyuk határát az eseményhorizontnak nevezik, és annak méretét gravitációs sugárnak nevezik. A fekete lyukak szinte minden galaxis közepén helyezkednek el, és a kis méretektől a szupermasszívumig terjednek.

Milyen méretű fekete lyukak ismertek a tudományban?

Mivel a csillagok legnehezebb klaszterei megfigyelhetők a galaxisok központjában, minden galaxisban bizonyítható egy hatalmas fekete lyuk jelenléte. A fekete lyukak jellemzőit három kritérium határozza meg: tömeg, lendület, elektromos töltés.

Ily módon két módszert találtak a fekete lyukak méretének meghatározására. Ezeket az amerikai csillagászok által 2001-ben bemutatott módszereket használják a közeli távolságú fekete lyukak és a távoli kvazárok tömegének mérésére. Ráadásul új módszerek segítségével maximális információkat szerezhet a galaxisok kialakulásáról és a fekete lyukak kialakításáról.

szupermasszív fekete lyuk tömege meghaladja a Nap méretét egymilliárd-milliárdos tartományban. A hasonló méretű fekete lyukak a galaxisok központjában helyezkednek el, és mivel nem láthatók, felfedezhetők és tanulmányozhatóak a körülötte mozgó csillagok megfigyelésével.

Fekete lyukak jellemzői, tömegük és méretük függvényében

A csillagászok kimutatták, hogy a fekete lyukak nem hatalmas méretűek, de lassan nőnek a galaxisok és a gáz csillagai miatt. Ha úgy gondolod, hogy az elmélet sok fekete lyuk méretének változása meglehetősen széles tartományban van. Néhány közülük kisebb lehet, mint az elemi részecskék, és néhány - csak hatalmas. Ugyanakkor tudományosan bizonyított, hogy a kisebb lyukak - a kvantumhatások miatt - összeomlanak, és a legkisebbek felrobbannak, alig képződnek.

A fekete lyukak méretei

A brit és ausztrál tudósok legújabb tanulmányai rámutattak arra, hogy sok fekete lyuk gyorsan növekszik, és többnyire milliárdszor fokozatosan meghaladja a Nap tömegét. Ezek a kozmikus régiók a gázok felszívódása következtében nőnek, miután kialakul a csík és a lemez furata.

A fekete lyuk hatalmas méretű

A gyakorlati kísérletek elvégzése azt bizonyította, hogy ha két ilyen lemez egymás után különböző irányba szakadt, majd ütközött - egy hasonló helyzet segítene a fekete lyuk növekedésének több ezer alkalommal gyorsabban a szokásosnál.

(6 szavazatok, átlag: 5.00 5-ből)
Betöltés ...


 • http://facebook.com/profile.php?id=100006390434634 Nikolay Fomenko

  Fekete lyukak - fikciót a csillagkép mechanizmusának legalább egy bizonyos magyarázatáért a világegyetemben, mert valamit meg kell tartani abban a sorrendben, amelyben vannak. Mint mondják, szakács és egy háziorvos hiányában fogják megtenni. Hasonló blöff egy nem kanyargó koncepció, mint a téridő.

  • Vaszilij Fedorov

   Miért vagy biztos benne, hogy az idő és a tér nem illeszkedik egymáshoz? Egy erős nyilatkozat legalább egy minimális argumentumot igényel!

  • https://www.facebook.com/app_scoped_user_id/927240664030288/ Viktor Shcherbak

   Az ön kijelentése merész, de ostoba és meg nem erősített. A világ tudománya több mint egy évszázaddal foglalkozik ezzel a témával. A haladás útján is voltak vélemények, hogy a föld három bálnán nyugszik. Ha jobban szereted ezeket az érveket, akkor messze vagy a múltban

  • https://www.facebook.com/app_scoped_user_id/669580339852228/ Alexandr Konovalov

   hogy ez egy fikció olyan, mint mondani - a föld lapos.

  • Dmitry

   Nicholas védelme, elvtárs. ratifikálása. Az a tény, hogy a Föld nem lapos, és nem három bálnákon, hideg számítással igazolódik, a matematika (a fénykép végén) már régen. Állj meg! Még Mendelejev tablettáján is intuitív módon rajzolták a sajátját: - lyukak - tér-idő. Srácok)))) Kérek neked -

 • puma

  És a párhuzamos világok bejárata fekete lyukakon keresztül