Újrahasználható rakéta Falcon 9 Ilona Mask felrobbant Cape Canaveral-en

A hálózatnak van egy videója a Cape Canaveral-i indítólemezről, ahol 2016. szeptember 1-jén felrobbant az amerikai SpaceX egy újrahasznosítható Falcon 9 rakéta.

Az Ilon Maszk (a SpaceX vezetője) Twitter profiljában azt mondta, hogy a Falcon-9 rakéta robbanás közben felrobbant (oxigén és kerozin). Elmondása szerint a robbanás központja az első fokozatú Falcon 9 oxigén tartály volt.

A YouTube csatorna USLaunchReport által bemutatott videója azt mutatja, hogy több tanúvallomás és szemtanú szerint robbanás történt, a robbanó ereje olyan volt, hogy hallotta és érezte őket az épületeken belül több ezer méterrel az indítópárnából.

Újrahasználható rakéta Falcon 9 Ilona Mask felrobbant

A Falcon 9 SpaceX booster rakéta egy izraeli kommunikációs műhold volt AMOS-6 (285 millió dolláros telekommunikációs műhold).

Izraeli távközlési műhold AMOS-6

A rakéta beindítását 2016. szeptember 3-án tervezték, és szeptember 1-én tesztüzeneteket végeztek az üzemanyagtartályok feltöltésére.

"SpaceX megkapta a Falcon 9 AMOS 6 műholdat, a kommunikációs szondát az izraeli Spacecom operációs műholdhoz. A misszió délelőtt délelőtt 3 órakor volt. Minden indítás előtt a SpaceX statikus tűzpróbát végez, amelyben a rakéta motorjai be vannak kapcsolva, miközben a jármű korlátozott. Ez egy rutin eljárás.

Értesíti a portált TheVerge.com

Ha a részletes nézete, a videó a jelenet a robbanás, nyilvánvalóvá válik, hogy a 48 másodperc elvesztette vízelvezető oxigén gőz köldökzsinór árboc, és egy pillanat a 49 másodperc (néhány másodpercig a robbanás előtt a rakéta) fordul elő oxidálószer szivárgást (oxigén) a feje a rakéta (az oxigén "elpárologtatása" jelent meg - a "gőz" sugara a rakéta felső részének bal oldalára esik). 50 másodperctől 1:10 percig a rakéta második szakaszának szintjén az oxigén-oxidáló berendezés párolgása nő. ... és a robbanás!

A Falcon 9 SpaceX booster rakéta robbanása

Nyilvánvalóan nem tudta elviselni a második fokozat oxigén tartályát, felrobbant, és tüzet és robbanást okozott az oxigén ...

Ez az epikus nem vége, 3:44-ben jól látható volt a második erős robbanás - valószínűleg olyan felrobbantott kerozin, amelyet ütemterv szerint terveztek. Nyilvánvaló, hogy beavatkozni a ciklikus tankolásba a rakéta specialisták SpaceX nem tudtak ...

(6 szavazatok, átlag: 4,67 5-ből)
Betöltés ...


 • Posztgraduális hallgató

  Rendkívül kíváncsi viták a Falcon 9 újrahasználható rakéta összeomlásának okairól a Facebookon " Space Friends Club " https://www.facebook.com/SpaceFriendsClub/:«Мы szembe a legnehezebb és összetett véletlen, hogy valaha is volt velünk 14 éve „- tweetelt vezérigazgatója SpaceX Elon Musk követő nyolc napon belül a tűz az ugródeszkát SLC-40 kilövőállás Cape Canaveral, megsemmisült jármű Falcon 9 rakéta egy kommunikációs űrhajó AMOS-6. ugyanazon a napon, egy maszkot, és utána, és hivatalosan SpaceX, mindazoknak szól, akik fényképezte a készítmény a Falcon 9 statikus tűzpróba szeptember 1-jén a baleset során, vezette hang- vagy képfelvétel, azzal a kéréssel, hogy küldje el report@spacex.com„Az anyag hasznos lehet a vizsgálat” .A azt jelenti, hogy saját háromezer telemetriai csatorna és videó jelenet a szakemberek nem elég egyedi okait az eseményről. Így a vizsgálat hónapokig fog fenyegetni, a robbanás és / vagy a tűz elején az egyik legnehezebb esemény a rakéta és az űrtechnológia területén. A rakéta átkozottul jó, a hasznos teher (ha nem mentett) felbosszant. Nos, és a kiindulási helyzet, azaz a - Ha nincs hasonló Bajkonur megsemmisült (mint a Bajkonur, Plesetsk és Canaveral) - még a végén a vizsgálat és a „következtetéseket levonni”, mielőtt a „start” művelet után a helyreállítási nem is gondolni poletah.Tyazhelee és ami még rosszabb - Csak robbanás / tűz elején az emberi zhertvami.Esli hogy csak egy szóközt rakéta (RKN), robbanás / tűz, amikor üzemanyagot jármű fordult csak egyszer - a Űrközpont Plesetsk március 18., 1980, az LV „Vosztok-2M” és felderítő űrhajó „Tselina- D ". A rakétát már teljesen feltöltötték kerozinnal és szinte teljesen - hidrogén-peroxidot, folyékony oxigént és nitrogént öntöttek. 19: 01-kor a robbanás felrobbant, és elkezdődött a tűz, amely 44 életet esett; Négy másik meghalt.

  • Posztgraduális hallgató

   FOLYTATÁS: Természetesen, a szovjet „Vostok-2M” az 1980-as és az amerikai Falcon 9 2010s - enyhén szólva, két nagy különbség. De egyesíti őket, mint minden ILV, a tankolás. A legveszélyesebb művelet a bevezetés előkészítése során. Mindenesetre ebben a megerősített betongyártásban. A dalból származó dalok, amelyeket egy epigrafushoz vettem, nem üres bravúság a hatásos hölgyeknek, valami rosszul ment. És ha nem találja meg pontosan, hogy miért nem kerülhető el a vészhelyzet megismétlése. Mint majdnem 1981. július 23-án történt, pontosan ugyanazt a "Vostok" rakétát előkészítették. Végül rájöttek, hogy az okozta a balesetet bizonyult hatékonyságát javaslatot gyártó hidrogénperoxid szűrő - Mint ismert, hogy a szeptember 10-11 a „baleset 9/1” előfordulási helye tűz lokalizált azonnal, amint a Web közzétett videó USLaunchReport? .com: a Falcon 9 második lépcsője, a folyékony oxigén tartály oldaláról, szemben az indítópad támasztóoszlopával. (Miért pontosan ott van?) Ebben a zónában vannak kommunikációk, addig a pillanatig, amikor az emelkedés csatlakozik az árbochoz a második szakaszhoz. A tűz megjelenése után század másodpercig a helyszín minden konstrukciója villámgyorsan világított, hasonlóan az elektromos hegesztéshez. (A kitörés oka?) Megjelenik egy tűzgolyó, és kibontakozni kezdett, amelyet az oxigén elpárologtató felhője keretezett; és vízszintesen a golyó gyorsabban, mint függőlegesen. (Miért olyan) Végül rohant le a kerozin áramlik a tartály elpusztítani a második szakasz (Valamilyen oknál fogva ez?), De lángra - és, sőt, azt követően, hogy a helyszínen kezdett pokoli adische.Vse kérdésre még megválaszolatlan felett. Ezenkívül újakat is hozzáadnak -

   • Posztgraduális hallgató

    FOLYTATÁS 2: Különösen a szakértők vezető vizsgálat a baleset, próbálja megérteni, mi is részt vesz a hang a robbanás, amely úgy hangzott előtt néhány másodperccel gyengült tűzgolyó - egy rakéta, vagy valami más? Valaki a Twitteren azt sugallta, hogy a hang olyan, mint egy olyan fém megtörése, amely nem tudta elviselni a feszültséget; talán a varratok megsemmisítése volt. Musk azt mondta, hogy a következtetés nagyon valószínű, de gyűjtött adatok kiértékelése érzékelők fedélzetén Falcon 9, még nem hozták nyilvánosságra hasonló problem.V keres magyarázatot a vizsgált valószínűtlenebb elmélet. Ugyanebben a Twitter említett néhány videót a YouTube-ról, állítólag azt mutatja, hogy az SLC-40 repült egy idegen tárgy, és nyomja meg a Falcon 9 «Ez valós?” Ironikus, pézsma nem nevetségessé a kérdező, és nem veszi figyelembe, de azt válaszolta lakonikusan: "Nem kizárt." Furcsa, mert a maszk minden nap felkel a Twitterre ezer kérdést, de a válasz választotta etot.Chto ezen a hétvégén biztos - teljes rehabilitációja a motor mindkét szakaszának: ők „néma”. Továbbá, a maszk szerint „nincs egyértelmű hőforrás” meggyújtani éghető anyagot / közepén a Falcon 9. A kimenő héten Cape Canaveral újra meghódította az újságírók -, mert a kezdete egy új bolygóközi expedíció Osiris-Rex. Booster Atlas V kész elindítani a SLC-41, és közel van az SLC-40, így a szerencsés tulajdonosai „hosszú távú” lencséket ne habozzon célja, hogy a helyén „baleset 9/1”, majd a megosztani benyomások (fotó 3 , 4), őszintén szólva, nyomasztó. A dob komplexum üzembe 1965-ben, ami ment 55 rakéta, mint a Titan (beleértve azokat is ment Mars Mars Observer és a Szaturnusz Cassini-Huygens), 40 évvel később át SpaceX kiadó, amely még egy 26 Falcon 9 dob - oh!

    • Posztgraduális hallgató

     FOLYTATÁS 3: Megnézheted magad, az indítópad támasztóoszlopja még mindig függőleges helyzetben van. A teljes felső része, az elektromos kommunikáció, a töltő kommunikáció, a terhelés termosztátos kommunikációja (és természetesen az összes felszerelt berendezés) súlyosan megrongálódott, és javítani vagy cserélni. (És mielőtt az összes rehabilitációs munkák kell végezni a semlegesítés, mert az elhunyt a műhold fedélzetén AMOS-6 volt mérgező üzemanyag adalékokkal.) A helyszínen, itt-ott elszórt, mi maradt a Falcon 9. Úgy tűnik, hogy része a meghajtási rendszer az első szakaszban Most már közvetlenül az asztalnál állnak, miért nem működnek? Valószínűleg a SpaceX szakértők még vizsgálják a helyzetet a kezdő asztal közelében, anélkül, hogy megváltoztatnák. Mivel az árboc és támogató vertikalizirovana -, mert akkor meg kell csökkenteni az első és legfontosabb egy sor vizsgálatok és tesztek a lehetséges okokat a baleset a külső burkolatot a Falcon 9, ami nem lehetett rögzíteni információáramlást nositelya.Iz más látható a objektívet. A négy villámhárító torony egyikét alaposan füstölte a tűzből. Jellegének nyomai láthatók az indítópárnában lévő földi berendezéseken, valamint a nagynyomású gáztartályok pótkocsiján. A rakéták vízszintes felszerelésére használt hangár, amely 200 méterre fekszik az indítópadról, nyilvánvalóan elkerülte a károkat. Mert maga a vállalat nem roncsolja a nyilvánosságot részletes információkkal az indítópult állapotáról, bár ígéretet tesz a jövő számára. "Az oldal egyértelműen megsérült, de mértéke még nincs teljesen meghatározva" - mondta SpaceX. Szeptember 2-án -

     • Posztgraduális hallgató

      Folytatás 4: A következtetés a felülvizsgálat - valamilyen reakció, mondjuk, status person.Glava United Launch Alliance Tory Bruno Reuters Az, hogy az ő véleménye, hogy megfejtse a „baleset 9/1» SpaceX lesz 9-12 hónap. Mint ez, tipikus helyzet. "A történelem elmondja ezt". Egyrészt, a történet beszél különböző dolgokat. Például a robbanás után az elején „Szojuz-U” és a „Union-T” 1983 szeptemberében, a következő személyzet számára, hogy a „Szaljut-7” küldték februárban 1984 - kevesebb, mint öt hónap. Másrészt, mi mást lehetne mondani a fejét a ULA, versenytárs-cég SpaceX? És egy maszkot típusú orr dugta a nedorassledovannoe és én ismét propiaril.KDK már említett arrogáns „tündér” Mark Zuckerberg, kötődik az AMOS-6 Facebook reméli, hogy fedezze az afrikai régióban. Ő csipog nélkül egy csipetnyi bármilyen jó szót SpaceX néz feltűnő disszonáns megjegyzés a háttérben biztatása a NASA, az amerikai légierő, az FAA és egyéb szervezetek és magánszemélyek lits.Dazhe David Pollack, vezetője az izraeli cég Spacecom, üzemeltetője az elhunyt AMOS-6 - azaz, az adott körülmények között, a baleset által érintett bármilyen módon kevésbé SpaceX, - azt mondta, hogy nem utasíthatja, hogy működjenek együtt a agyszüleménye Elon Musk, csak várni „több biztonságos járatok” újraindítás előtt a társa. És hozzátette: „Elvben úgy vélem, hogy a jó a Falcon 9 rakéta” .Egy „baleset 9/1” legnagyobb veszélyt a Spacecom merült kapcsolatban a vásárlás egy izraeli cég Kínában Xinwei. Tranzakciós előtt befejeződik a várható kezdő AMOS-6 és nagyrészt a művelet sikeres volt. Arra a kérdésre, ez a Pollack azt mondta: „A cég elmondta, hogy egyértelműen érdekli őket a folyamatos vita [a tranzakció]. A kérdés csak az - nem említi, de egyértelmű, hogy számomra - az, hogy mi lesz az új ár „?

     • Posztgraduális hallgató

      FOLYAMAT 5: De az üzleti világban a "9/1 baleset" tapasztalat mindig traumatikus élmény. Egy interjúban Pollack keserűen megemlítette néhány kollégáját a térségben: "Úgy viselkedtek, mintha a dzsungelben vérzik. Azoknak, akik többé-kevésbé jóakaratúak, együttműködünk. Határozottan kijelenthetem, hogy egyes versenytársaink méltósággal viselkedtek, és javítottuk kapcsolatainkat. Néhányan úgy viselkedtek, mintha csak versenytársak lennének, akiknek nem volt együttérzésük a bajban lévő kollégákkal. E tapasztalat alapján azt hiszem, most már tudjuk, kihez akarunk beszélni, és akivel nem. "Senki sem mondta, hogy könnyű a rakéta és az űrtechnológia. Különösen azoktól, akik saját tapasztalataikból ezt tudják. A korábbi NASA űrhajós Leroy Chiao azt mondta a CNN-nek: "A hibákat nem érzékelik és nem fogják könnyen észlelni. Csak beismerjük, hogy megtörténhet. De mindenkinek meg kell értenie, hogy mi történik itt nehéz és nehéz. A kockázatokat a lehető legnagyobb mértékben kezelik és csökkentik, de soha nem válhatnak nullává. Az egyetlen módja annak, hogy érvénytelenné tegyük őket, nem az, hogy mindent megpróbálunk tenni. "Általában" és a tapasztalat, a nehéz hibák fia "-

 • Evgeny Kazantsev

  Most legalább hat hónap indulás nem lesz új, vagy akár egy év!