A nőstény meddőség okai és meghatározottságuk módszerei

Valójában a nőstény meddőség okai egyszerű, bár sokkal nehezebb meghatározni, mi okozza a férfi meddőséget. A nőknél a meddőség tényezőinek meghatározásához szükséges vizsgálatok komplexe valóban sokkal bonyolultabb, mint amikor egy embert megvizsgálnak.

Az anatómiai ok miatt sok orvos elsősorban a férfi beteget ellenőrzi.

A nőstény meddőség okai

A spermiumok elérik a petesejtet?

Annak érdekében, hogy a spermatozoák elérhessék a petesejtet, a méhnyaknak jó állapotban kell lennie: nem fertőzött egy elfogadható csatornával. A nyál minősége a nyakon belül is fontos, mivel a nyálka megkönnyíti a spermiumok áthaladását.

Az ovuláció előtt egy kis lyuk van a méhnyakon kissé kinyílik, a nyak kissé leereszkedik, és a nyálkahártyák bőségesek, lecsökkennek és tapadnak. Annak meghatározására érzékenységi szintje méhnyaknyák, az orvos azt javasolja, a pár költ közösülés előtt ovuláció (a 12. napon, ha a menstruációs ciklus 28 nap).

A spermiumok elérik a petefészket?

6-10 órával a nemi közösülés után, egy nő eljön orvoshoz. A kopás után végzett vizsgálat (Sims-Hüner teszt) a következő.

Az orvos kis mennyiségű méhnyaki nyálkahártyát vesz fel az aspiráció során. Ha a spermiumok mozgékonyak és elegendő mennyiségben vannak jelen, akkor az eredmény normális. Ha a spermatozoidok hiányoznak vagy meghalnak, spermogramot kell készíteni.

Mivel a kezelés kis dózisú ösztrogént jelölt ki, amelyet a megelőző napon vettek igénybe peteérés, ha a méhnyálkahártya megakadályozza a spermium átadását, valamint a gyógyszert, ha a méhnyakont érintik a fertőzés. Sikertelen kezelés esetén a házastárs házastársa vagy akár donorok mesterséges megtermékenyítése meg kell kezdeni, ha a férfi meddőség pontosan megállapítható.

A spermium áthalad a méhen?

A méhnyakon keresztül a spermiumok elérik a mák üregét. A Synechia (a méh papilláris falát okozó hegek) megnehezíthetik a sperma részben vagy teljesen átjutását a méhbe. Ez lehetséges a nem megfelelő mély curettage (kaparás) vagy betegség (tuberkulózis) után. A fibromák szintén ismert nehézségeket okoznak.

A spermiumok mozoghatnak a csöveken?

A megtermékenyítéshez legalább egy csövet kell átvezetni. Ha a csövek eltömődnek, akkor a hegek vagy tapadások megváltoztatták a csövek nyálkahártyájának szövetét.

Ezt okozhatja a fertőző betegségek, az intolerancia bizonyos fogamzásgátló módszerek (intrauterin eszközök), valamint a betegségek, szexuális úton terjedő fertőzések, amelyeket kezelni rosszul vagy nem gyógyítható egyáltalán (gonorrhoea).

Ennek oka lehet a nemi szervek patológiája (a csövek tuberkulózisa), az endometriózis.

A spermiumok mozoghatnak a csöveken

A csövek működésének tesztelésére számos módszer létezik:

Gisterosalpinografiya

Ez a komplex kifejezés nagyon egyszerű módot jelent, röntgenfelvételt. Egy nő az ovuláció előtt jön a laboratóriumba, hogy ne tegye ki a csírasejtet a röntgensugarak lehetséges hatásainak. Az orvos a hüvelyen keresztül bevezet egy kontrollfolyadékot a méhbe, amelynek összetétele teljesen ártalmatlan. A folyadék áthaladása először a méhben, majd a csövekben és a hasüregben rögtön rögzített.

Ezután az orvos megvizsgálja a beérkezett képeket, amelyek egyértelműen jelzik a méh és a csövek körvonalát. Így pontosan meghatározza az esetleges elzáródást.

Ami a folyadékot illeti, a szervezet elnyeli. Ez a teszt nem kellemes, még fájdalmas érzést is okozhat. Különösen, ha a folyadékot nyomás alatt fecskendezik be. Egyes orvosok enyhe nyaki érzéstelenítést alkalmaznak, vagy a vizsgálat előtt nyugtatót írnak elő.

A fallopian csövek duzzanata (Ruben teszt)

A széndioxidot (CO2) lassan felrobbantják a hüvelyen keresztül, majd a méhen keresztül. Így ellenőrizni kell, hogy a gáz jól átjut-e a csöveken. Ha a csövek nem akadályozódnak, akkor a gáz könnyen áthalad, de ha ez megtörténik, az ellenállás érezhető lesz.

Figyelembe véve a manométer értékét, amely rögzíti a gáz felemelkedését és leesését, az orvos kijelenti, hogy akadályok vannak, de nem tudja meghatározni helyét. Ezért, annak ellenére, hogy ezt a vizsgálatot egy hagyományos orvosi rendelőben végezzük, egyre inkább helyettesíti a hysterosalpinográfiát. Az injekció beadása után, amikor a beteg egy ülő helyzetet visel, fájdalmat okozhat a vállán.

A cső átjárhatóságának helyreállítása és a tüskék eltávolítása érdekében a szakemberek a mikrosebészeti beavatkozásokhoz folyamodnak.

Az érintett csövek silpingoplasztikus vagy rekonstruktív plasztikai sebészete kényes és fáradságos feladat (a cső mérete nem több mint szalma). A lézeres mikrosebészet a hegek eltávolítása céljából sokat egyszerűsített ebben a nehéz területen.

A spermiumok akadálytalanul vannak a csöveken keresztül?

A spermiumok érkeznek a rendeltetési helyükre. Várnak egy tojást, ami ott van és nem. A fiatal nő ovulációjának hiánya endokrin problémákkal jár. A szabálytalan menstruációval összefüggésben az ovuláció képtelenségét a petefészkek, agyalapi mirigy, hipotalamusz, pajzsmirigy, a mellékvese-mirigyek, valamint a fogamzásgátlók túlságosan hosszú elfogadása miatt.

Azok a nők, akik korábban menstruációs rendellenességekkel vagy az első menstruációval később fordultak elő, valószínűleg nagyobb valószínűséggel vannak, mint mások, hogy ezt a szindrómát fogamzásgátló tabletták és azt jelenti.

Az endokrin rendszer úgy van elrendezve, mint egy óra.

Transvaginalis ultrahang

A legkisebb megsértése egy adott mirigy munkájában fenyegetést jelent az ovuláció mechanizmusára. Ennek okainak meghatározásához időbe telik.

  • Kutatási endokrin sistemy.Provoditsya meghatározásával hormon szintjét a vérplazmában nyújt adatokat az ösztrogén, a progeszteron, a prolaktin, follikulus stimuláló hormon (FSH) és a lyuteinischiruyuschego hormon (LH). Ez határozza meg. Megfelelő-e a hormonok aránya és az ovuláció.
  • Endometriális biopszia. Ez egy másik módszer annak meghatározására, hogy van-e ovuláció. Ezt a műveletet az ovuláció várható időpontját követő egy héten belül végezzük a következő menstruációs ciklus első napjáig. Az orvos, a méhnyak kitágítása (észrevehető több rövidítés), a méh nyálkahártyájának egy kis darabját veszi, és elemzés céljából elküldi a laboratóriumba. A méh nyálkahártyájának szövete különbözik a peteérés előtt és után, attól függően, hogy milyen hormonok hatnak rá - ösztrogének és progeszteron.
  • A szcénoszkópia és az echográfia a legújabb technológiai fejlődés a nőgyógyászat területén. Lehetővé teszik a csövek, a petefészkek, a méh és a környező hasi szervek vizuális megjelenítését. Az echográfia révén ezen kívül megfigyelheti a petefészek tüszőjének kialakulását.

Az ovulációs hibák kiküszöbölése érdekében indukálást és stimuláló kezelést írnak elő. Pozitív tapasztalatokat szereztünk már ezen a területen.

Azonban kétfajta orvosi megfigyelést ismerünk alapnak: az ökográfia, amely lehetővé teszi a tüszők növekedését és mennyiségét, valamint a plazmahormonok százalékos arányának meghatározását.

Immunológiai összeférhetetlenség

El tudod képzelni, hogy egy házaspár immunológiai értelemben nem egyezik egymással, és megfosztja magától a gyermek boldogságát? Egy nő immár a partner spermájával szemben védett lehet, és olyan antitesteket termelhet, amelyek szisztematikusan megsemmisítik a spermatozoidot, tartják őket mozdulatlanul vagy elvezetik egymáshoz.

(5 szavazatok, átlag: 4.80 5-ből)
Betöltés ...