Az alkohol után tárolt memória - az agy negatív hatásának élettana

Az a tény, hogy az alkohol megtöri a memória funkciót, észreveheti mindazok, akik meglátogatták a pártot erős italokkal. A "túláradó" emberek sokszor megismétlik ugyanazt a személyt a beszélgetőpartnernek, vannak megszakadt cselekvési sorozataik, néha még nehéz belátni régi ismerőseiket. És ritkán valaki másnap reggel emlékezik arra, hogy a szabadság folytatódott

A memória mellett az alkohol befolyásolja az emberi agy egyéb funkcióit is: figyelem, koncentráció, mozgások koordinálása. Mi az a mechanizmus, amely negatív hatással van az alkoholra az idegességre?

Az alkohol után tárolt memória

Alkohol alkalmazásának biokémiai folyamata

A memóriafunkciót az agy egy része végzi, a továbbiakban: hippocampus. Az idegsejtek, amelyeket idegsejteknek neveznek, átalakítják az agyból származó elektromos jeleket hosszú távú és rövid távú memóriává.

Az alkohol stimulálja a neuronokat a hormonális anyagok előállításához - szteroidok. Kapcsolatba kerülnek az idegsejtek borítékával és blokkolják a neuronok közötti kapcsolatokat.

Az izolált sejteknek nehéz észrevenni az agy többi részéről származó jeleket.

Alkohol alkalmazásának biokémiai folyamata

Ez megnehezíti sok funkcióját, beleértve a memorizációs folyamatot is. Így keletkezik a sok "részeg" emberre jellemző "memóriahiba".

Az agy mérgező hatása az alkoholra

Az agy neuronjainak sikeres közös aktivitására elektromos impulzust cserélnek közöttük - szinaptikus átvitel. A jel különleges helyeket foglal el a sejtek felszínén - a receptorok.

Az alkoholtartalmú alkoholok erőteljes toxinok, amelyek befolyásolják az idegrendszert.

Ez megváltoztatja a receptorok szerkezetét, ami viszont megváltoztatja a szinaptikus átvitel irányát.

A mérgezett agy hallucinációkat hoz létre, amelyek torzítják a valóságos képet, ami megtörténik, ami szintén megzavarja a memorizációs folyamatot.

Zavarja az agy vérellátását az alkohollal szemben

Az agy normális működéséhez a test intenzív vérkeringést tart fenn benne. Az alkohollal szemben ez a folyamat kettős.

A kis dózis rövidtávú hatását a véráramlás gyorsulásában fejezzük ki az edényeken keresztül, aminek következtében az agy még aktiválódik is.

Az agy az alkohol befolyása alatt

Azonban hosszabb idő elteltével az alkohol további bevitelével a víz egyensúlya megszakad a vérben.

Ez a vér sejtjei által okozott negatív töltés elvesztéséhez vezet, ami normális körülmények között segít abban, hogy ne szoruljanak össze egymással. A sejtklópok kialakulnak és a vérrög kockázata nő.

Amikor a víz egyensúlya megváltozik, a vérsejtek megszakadnak. A bennük lévő anyag az edényekbe áramlik, és a hemoglobin molekuláit, a szervezetet oxigént szállítja, beleértve az agyat is.

A ragasztott tömeg eltömíti az edények falát, ami trombus kialakulásához vezet. A hemoglobin funkciók elvesztésével együtt az agy oxigén éhezését is okozza. A neuronok elkezdenek meghalni, ami a memória elvesztéséhez vezet.

Az alkohol hosszú távú hatásai az agyra

Az alkohol bőséges és szisztematikus alkalmazása alkoholos demenciát okozhat, és ennek következtében a fej lökete az agy. A betegség tünetei között - a gyengített rövidtávú emlékezet, a személyes tulajdonságok megváltozása, gyengült a társadalmi képességek. Mindez - az agykárosodás közvetlen és közvetett következményei az ismételt alkoholfogyasztás következtében.

Elősegíti az alkoholt és csökkenti a hosszú távú memória minőségét. Az alkoholizmus következménye lehet agyi trauma.

Az alkohol lehet az oka Korsakov-szindróma, Marciafava-Bigniam-betegség, Wernicke-kór és más rövid távú és hosszú távú memóriát befolyásoló mentális rendellenességek.

Az egészséges életmód és a túlzott alkoholfogyasztástól való tartózkodás hozzájárul minden életkorban az agy működésének megőrzéséhez, növeli az egyén társadalmi adaptációját, és így az élet sikerét.

(8 szavazatok, átlag: 4,75 5-ből)
Betöltés ...