Tűzálló ruha a NASA fejlesztőitől az erdőtüzek megmentéséért

A világon évente több millió hektár erdőtüzek égnek tűzről. A lángoló erdők körül gyakran kiégnek az egész települések, és az emberek otthonuk nélkül maradnak.

Az okok variálható - a természetes, természetes jellegét, ahol a gyújtóforrás villám mesterségesen teremtett ember gondatlanságból során piknikezésre, vagy speciálisan provokált, hogy írják le hektáron terem a további vágás.

Tűzálló ruha a NASA-ból

Egy tüzes csapda egy erdei tűzben

De egyes esetekben a tűz eloltja a tüzet. Masszív erdőtüzek a Védelmi Minisztérium tűzoltó szolgálata, az erdőtüzek védelme, a Honvédelmi Minisztérium tűzvédelmi és egyéb szervezeti egységei részt vesznek az oltásban. Ne állj félre és mezőgazdasági vállalkozások, amelyek felosztják a felszerelésüket víz szállítása tűzoltáshoz vagy szántja a földet, hogy tűzvészeket hozzon létre.

Egy tüzes csapda egy erdei tűzben

Egy csapda, amikor tűz oltására erdőtüzek nem csupán a résztvevők a tűzoltás, hanem hétköznapi városlakók, akik az erdőben. Az erdőben nem könnyű egy tapasztalt személy megítélni a tűz elejének irányát. Két front között elakadhat. Ha az alján a tűz, melynek sebessége megközelítőleg 5 km / h, könnyen menekülni vagy menekülni a rideable, sebesség elérésére képes függően a szél erőssége akár 70 km / h, akkor nem kerülheti el.

Tűzálló ruha a NASA fejlesztőitől

Ilyen esetekben a NASA fejlesztőcsapata megpróbálta alkalmazni az űrtechnológiák fejlesztéseit a tűzálló tűzvédelem megteremtése érdekében. Ez a helyzet akkor, amikor az űrben használt anyagok itt szolgálhatnak a Földön, hogy megmentsék az embereket a tüzes fogságban. Rendszerint egy erdei tűz ugráló frontja másodpercek alatt repül. Az ezen a fronton fogott személy megmenthető, ha rövid időre elszigeteli a tüzet.

A hajtogatott formában létrehozott tűzálló szett 3-4 literes térfogatot foglal magában, és csendben illeszkedik egy kis hátizsákba. A tűzálló védelem fő összetevője az üvegszálas és a grafit.

NASA tűzálló ruha

Az összetevők teljes láncolatát a fejlesztők nem hozták nyilvánosságra. Az is ismert, hogy ugyanazokat az anyagokat használják az astronauták védelmére, amikor a kapszula belép a légköri rétegekbe. A védő készlet képes elviselni a 5000 fokos hőmérsékletet.

A védő tűzálló ruhában töltött idő

Természetesen az idő, hogy biztonságosan maradhasson a védelemben, az expozíció hőmérsékletétől függ. A hőmérsékleti tényezőn kívül itt is fontos a légzőkészülék légzőkészülék pillanata a légzőkészülékben. Vegyük a legrosszabb változatot. Az izolált típusú légzőszervek egyedi védőeszközei hiányoznak, és az a személy, aki az övezetben található, nem profi búvár. A védő készlet bemutatott térfogatában a levegőtartalék elegendő a csendes légzéshez, legfeljebb 5 percig, plusz 1 perces légzési késéssel. A késleltetett légzés egy percét egy "Stange és Gencia" nevű tesztből vették, melyet az ápolók átadnak.

Sok mai napon hallatszik a felháborodás hulláma az állítólagosan értelmetlen állami alapok kiadásáról az űrprogramok keretében. Végtére is, mindent, ami a szélsőséges körülmények között tesztelt, gyakran gyökeret vert a Földön, és a fenti példa bizonyíték.

(3 szavazatok, átlag: 4,67 5-ből)
Betöltés ...