Fejlett technológiai házak a jövőben

A mérnöki hallgatók és a jövőbeli építészek bizonyították az egész világnak, hogy egy energikusan független ház valóság, nem álom. Évente kétszer, a 20 hallgatói csoportok között tartják a Solar Decathlon versenyt, amelynek célja az otthoni diákok "önellátottság" építése.

Ezt a témát régóta vitatták meg az építészek a világ minden tájáról, több száz szakember fejleszt és fejleszt a különböző kreatív ötletek évre. Ez a cikk számos ilyen elképzelést azonosít, amelyek a közeljövőben kiegészíthetik az építészeti rést.

A Kaliforniai Műszaki Intézet építészei számos érdekes módszert fejlesztettek ki otthon az energia megőrzésére (maga a ház projekt CHIP). Így például a diákok eredetileg megoldották a "hűtés" problémát a helyiségekben, olyan légkondicionálóval, amely a ház különböző részeit az infravörös tartományban méri, és a hideg levegőt irányítja a leginkább fűtött területekre. A vezeték nélküli vezérlés rajongói, a projekt is tetszik - a ház kezelése gesztusokat használ.

okos ház CHIP

Tehát csak gesztusokat használva könnyedén megvilágíthatja a fényt, bekapcsolhatja a TV-t és még sok másat. Ezenkívül a CHIP kompakt ház lényege a napelemek elérhetőségét biztosítja. Vízálló bőrként a diákok egy igazán hallgatói verziót használnak - egy vinilfilm, és egy poliészter bázis (amely a poszterekből származik). És a ház maga is túl egyszerűnek és szerénynek tűnhet, de a legfontosabb dolog az a megközelítés.

verseny-kiállítás solar decalthlon

Egy másik csapat - egy bennszülött New Jersey másként döntött megközelíteni a problémát a „önfenntartó” otthon, felállítja a falak, a padló és a tető a betonozott, ami félig töltött polisztirol hab, amely kiváló hőszigetelést. Télen ezek a lemezek felhalmozódnak, és éjjel ellenkezőleg, adnak. A csapat fel volt szerelve napelemekkel a csapat, valamint a déli sík a pódium tető.

eMonitor rendszer interfész

A Middlebury College hallgatói telepítettek otthoni eMonitor rendszert, amely képes figyelemmel kísérni a hálózat energiafogyasztását, és azonosítani azokat a öt eszközt, amelyek a leginkább energiát fogyasztanak. Ez a megközelítés lehetővé teszi számunkra, hogy minél jobban megértsük az energiamegtakarítást.

A Maryland Egyetem tanszékei eredeti módon elsajátították a vízelvezető rendszert - egy igazi mocsár elrendezésével, ahol eső és háztartási hulladék folyik. És a floridai diákok "megálmodták" a tényleges redőnyöket az Egyesült Államok számára, hogy megvédjék magukat a hurrikánoktól, amelyek felbukkanásakor a terasz felett lombkorona alakul.

Annak ellenére, hogy a legtöbb ilyen projektet nem lehet teljes értékű lakóépület, de ez egy újabb lépés az élet javítása és egyszerűsítése felé.

(5 szavazatok, átlag: 5.00 5-ből)
Betöltés ...


 • Paulus90

  Igen, mindez egyrészt logikus, másrészt sok árnyalat van: ár, előfordulás, a használhatóságról szóló tömegkísérletek hiánya.

  • Posztgraduális hallgató

   Nos, amíg a tömeg a vásárlók / fogyasztók ezen épületek, és a visszacsatolás formájában panaszok / javaslatok / javaslatokat is, nem tud várni, így megy egy evolúciósan nagyon magas színvonalú projektek.

 • MaxMSK

  Ha most a gyártók az ilyen épületek elkészíti a szokásos üzleti terv, akkor könnyen kap kormányzati támogatást, pl az építési települések ugyanezen menekültek a New Oroszországból vagy a bontási rozoga ház " Szegény " régiók számára, ha megoldásra kerülnek a lakhatás problémái, és új munkahelyek jönnek létre, minden fél számára előnyös lesz