Felhőkarcoló Lahta Center - a legmagasabb épület Oroszországban

felhőkarcoló Lahta Központ Úgy tervezték, mint a legmagasabb épület Oroszországban és Európában. A torony épül a 2013-ból "a semmiből". A munka építési és szerelési berendezések gyártásával kezdődött - egyedülálló, mint maga a felhőkarcoló.

Stabilitása érdekében nagy teljesítményű fúrt cölöpöket kellett telepíteni, és csak az építők építettek egy doboz alakú alapot. A következő lépés egy gödör létrehozása volt - külön kell foglalkozni az eredeti építési technológia használatával kapcsolatban.

Felhőkarcoló Lahta Center - az építési szakaszok

Fal a mocsárban

A Lakhta Központ sorsa a legtöbb St. Petersburg-i épület esetében jellemző: a mocsáron kell építeni. Az építkezés tapasztalatai az északi fővárosban az évszázadok során felhalmozódtak. De ez egy dolog egy átlagos lakóépület, vagy akár egy Catherine korszak palotájának építése.

És egy másik - egy rendkívül magas épület, amely a városban még nem volt. Hogyan lehet megmenteni egy felhőkarcolót egy remegő mocsári talaj árulásából, amely bármikor le tud zuhanyozni vagy úszni?

A mocsárból egy konkrét betonfalat kellett eltakarni, a talaj felső rétegébe mélyedve harminc méter mélységig. Ez a design sikeresen megakadályozza az elöntést és megelőzi a felszín alatti víz behatolását.

A jövő felhőkarcolójának alapja mélyebb, gleccser-hordozó morénok, amelyeken a föld alatti fal szilárdan meg van tartva.

Csak egy árvízvédő fal építése után lehetett 20 méteres mélységig ásni. 2014-ben feltárták.

Szilárd alapon

Az alapítvány minden épület alapja. De mi lenne az, ha egy olyan épületről beszélünk, mint a Lakhta Center? A tervadatok szerint a Szentpétervár felhőkarcoló alapjainak teljes terhelése 670 millió tonna. Ez több, mint minden afrikai elefánt, amely a természetben él. Nehéz elképzelni egy ilyen hatalmas tömeg ellenállóképességét. És mégis létezik már nemcsak az építési projekt rajzain.

A Lahta Center egy többfunkciós épület, amely különböző építészeti stílusok kombinációjából áll. Az épület alatt és a kivetített ívben az építők 848 darabot telepítettek, amelyek mindegyikének átmérője 1,2 méter. Az alsó szinten lévő parkoló alatt 968 0,6 méter átmérőjű halom van felszerelve. A doboz alapja részeként három sűrűn megerősített lemez van, amelyek vastagsága 3,6 métert ér el. A 3,2 cm átmérőjű armatúra és a 16,5 cm-es megerősítési lépés 15 féle fémhálót képez. A rács több mint három méter mélyre esik.

Nagyon kihívást jelentett az alaplapok közötti földalatti padló kialakítása és kialakítása. Hatalmas tömeggel, a felhőkarcoló alján lenyomva fontos a terhelés helyes elosztása a padlószerkezet elemeire - különben katasztrófa lesz.

A veszélyt egy ügyes tervezési megoldás segítségével sikerült megoldani - egy tucat sugárirányú fal 5,5 méter magas és 2,5 méter vastag, a központtól a külső kerületi irányig.

Az alsó szintek vízszintes támasztókkal rendelkeznek, amelyek a felhőkarcoló erejét adják.

Concrete Record

A Lahta Center az úgynevezett monolit épületekre utal. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb tervének alapja egy betonból készült monolit, amelyet egy fém vasalat hálóba ágyaznak. Az egymással összekötött rudak erősítik a szerkezetet, míg a folyékony, gyorsan betonuló beton öntik. Míg a beton lefagy, formája segít fenntartani egy ideiglenes héjat olcsó anyagokból - zsaluzatból, amelyet ezután eltávolítanak.

A probléma az, hogy ez a technológia megköveteli, hogy a folyékony betont folyamatosan, leállítás nélkül szállítsák, amíg meg nem töltik az egész megerősítő ketrecet. Amikor egy egyszerű többszintes épület megalapozására kerül sor, ez nem okoz nehézségeket. De hogyan lehet folyamatosan kitölteni a Lakhta Center hatalmas bázisának elemeit? Az alap betonozására irányuló munka egy új világrekordot vonzott az egyetemes figyelemhez.

2015. március 1-jén lépett be az építés világtörténetévé a beton legnagyobb folyamatos öntésének időpontjaként. Két nap alatt az elárasztott térfogat 19624 köbméter volt!

A tűz nem szörnyű

Miután az alapítvány készen volt, a torony elkezdett magasodni. A projekt szerint az építkezés vasbeton maggal kezdődött, amely fokozatosan lefedi a falakat és a mennyezeteket. Amellett, hogy a tornyot stabilitással látja el, a kommunikáció, a műszaki helyiségek és a biztonsági zónák építésének középpontjában is szolgál. Mozgás az épület padlóján 34 tágas, gyors és maximum lehet biztos felvonók.

A felhőkarcoló magjának fő követelménye a maximális tűzbiztonság biztosítása.

A Lahta Center a legmagasabb szintű tűzvédelem, a REI240 jelzéssel rendelkezik. Az ilyen védelem ellenáll egy négy órás tűznek, megakadályozva a beton és az acél tulajdonságainak változását.

Nehéz még elképzelni, hogy ilyen körülmények között veszélybe sodorhatja az emberek biztonságát, beleértve a legszélesebb körű tüzeket is.

Az építmények új elemei folyamatosan nőnek a mag felé. Ez elég gyorsan megy végbe, köszönhetően a helyszínen végzett 24 órás folyamatos munkának. A Lahta Központ építésénél 4 ezer építõt és más szakmában dolgozókat foglalkoztatnak. A felhőkarcoló első 16 emeletén 22 ezer alkotóelem található, 200 ezer csavarral összekötve.

Az építési területen 16 daru gyártja a cég "Liebherr"Akár 60 méteres lökésszel, akár 64 tonna teherbírással. Egy perc alatt akár 176 méter magasságra is képesek a terhelést.

Üveg Királyság

A Lakhta Center projekt a 17. század alatti padlózat üvegezését biztosítja. A felhőkarcoló homlokzata a tartós és meglepően szép üveg igazi királysága.

Az üvegnek nincs lapos, hanem ívelt alakja, mivel az épület maga spirál. Ennek az üvegnek a gyártásához különleges művet hoztak létre Szentpétervár közelében, a német technológiákon dolgozva. Az üveg hidegen hajlik, ami nem rontja a tulajdonságait. Az üveg homlokzat területe 72 500 négyzetméter, súlya - 13 ezer tonna.

Az online építési folyamat

Az építés nem áll meg egy pillanatra. Számos brigád dolgozik éjjel-nappal.

A webkamerás webkamera megtekintheti online az online építési videót.

(6 szavazatok, átlag: 4.83 5-ből)
Betöltés ...