Az új világrekord a pályán való tartózkodáshoz - Gennady Padalka 878 nap az űrben

Az orosz űrhajós Gennady Padalka március 27-én ötödik űrrepülést hajtott végre a nemzetközi űrállomáson a Föld pályáján, összesen 710 nap teljes repülési idővel.

A mai napig, űrhajós Padalka van az ISS-en, a visszatérés a Földre a tervek szerint szeptember 11, 2015, és visszatér a Földre időtartama alatt a „Space raid” növekedni fog a 878 nap alatt! Ezt rögzíteni fogják egy új világrekord a közel Föld pályára személy.

Tudta-e, hogy 2015-ig a világrekord a pályán való tartózkodáshoz a szovjet űrhajós Sergei Krikalevhez tartozott, jelenleg főigazgató-helyettes TsNIIMASH, a Roskosmos vezető tudományos intézete (korábban Krikalev volt az űrhajós edzőközpont vezetője).

Az új világrekord a pályán való tartózkodáshoz

Szergej Krikalev észrevételei egy új pályára

A CPC korábbi vezetője, Sergey Krikalev, aki az előző pályán állította pályáját, kommentálta honfitársa elérését, melynek köszönhetően a kozmosz új hatalomát vették. S. Krikalev, mögötte hat űrrepülőgép, 803 napig, 9 órát és 41 percet dolgozott az űrben, először az orosz Mir állomáson, majd az ISS-en. Így sikerült felülkerekednie a szomszédja és barátja - a szovjet pilóta-kozmonaut Sergei Andreev - hatéves rekordját, aki 747 napig dolgozott térben.

Oroszország elnöke Gennady Padalkát díjazza

Párbeszéd az előző bajnokkal

- Szerencsém Konstantinovics, milyen váratlan ez az esemény számodra?

- Egyáltalán nem vártam. Úgy terveztük, hogy így.

- Fogadt a kollégájával erről?

- Nem Nem volt tét.

- Mi az a nehézség, hogy ilyen rekordot sikerül elérni?

- A nehézség az, hogy ehhez elég nagy darabot kell fordítanod. A rekord nincs beállítva rekordra. Ez nem rekord, aki tovább köpködik, és aki tovább ugrik. Ez egy olyan rekord, amelyet az évek során önmagában sikerült elérni.

- Érinti az egészségét?

- A repülés minden napja befolyásolja az egészségét. De ha ezekben a napokban kevesen vannak, rendben van.

- És mint látható?

- Erről a témáról nagy mennyiségű könyvet írtunk. Milyen hatása van a súlytalanságnak az emberi testre, az idő változásaira, a repülések számának változására, az életkoron alapuló változásokra. Ez mind komoly, jelentős hatással van. Minden repülés után szükség van bizonyos rehabilitációra és az egészség helyreállítására. Ezért ez nem könnyű feladat. Repülést készítettem, amelyben rögzítették a rekordot. By the way, ezt a rekordot nem rögzítették hosszú ideig a nemzetközi szervezetek. Azonban a közelmúltban történt. Most jó, hogy az új rekord be van állítva. Ennek így kell lennie. Ezeket rögzíti, és úgy vannak beállítva, hogy továbbra is legyőzzék őket. Jó, hogy ez a rekord Oroszországhoz is tartozik.

- Miért gondolja, hogy más országok ilyen űrhajósai nem állítanak ilyen nyilvántartást?

- Csak Amerika űrhajósai hozhatják fel ezeket a nyilvántartásokat, amelyek hosszú időn át repültek, mint mi. Csak nagyon sok volt a járat, és hosszabb járataink vannak.

- Tegnap a rakéta Falcon felrobbant, ez valahogy befolyásolta a legénység munkáját?

- Nem Közvetlenül nem tükröződött. Néhány dolog még meghatározásra került, de ez nem érinti közvetlenül a személyzetet.

Emlékeztetjük Önöket, hogy Sergey Krikalev a következő járatokat hajtotta végre:

 1. A TM-7 Uniójában 1988-1989-ben.
 2. A TM-12 Unió és a TM-13 Unió 1991-1992-ben.
 3. Repülés a Discovery STS-63-ba 1994-ben.
 4. S. Krikalev lett az első orosz űrhajós a transzferen, aki 1998-ban repült az STS-88-ra.
 5. Repülések az első fő expedícióban az ISS-hez 2000-ben.
 6. Repülés az ISS 11. fő expedíciójának részeként 2005-ben.

A mai napig Krikalev a Tsnimimas főosztályvezetője, Roskosmos vezető tudományos intézete. A korábbi rekordbíró nyilatkozatot tett arról, hogy feltétlenül meglátogatja a misszió-ellenőrző központot, hogy személyesen gratuláljon honfitársa, Gennady Padalkához az új világrekord létrehozásáért. TASS idézi Krikalev: "Ironikusan fogok csinálni.

Gennady Padalka 878 nap az űrben

Meg kell jegyezni, hogy a forrás a hivatal a repülés területén kifejtette, hogy egy új rekordot megkapta a hivatalos elismerést, űrhajós Gennady Padalka köteles elvégezni a keringési pályán idő meghaladja az 5% -át ideje az előző rekorder (Krikalev). Emiatt új eredményt csak augusztus első felében jegyeznek fel.

Gennady Padalka űrhajós életrajza

Viszont visszatérünk hősünkhöz, Gennady Ivanovich Padalka, aki új világrekordot hozott létre, 1958 június 21-én született Krasznodarban. 1979-ben végzett a légierő pilóta Yeisk magasabb katonai repülés iskoláján. VM Komarov a "parancs-taktikai" harci-bombázó repülési specialitásról. " A repülési iskola elvégzése után pilóta és vezető pilóta volt 1979 decemberétől 1989 áprilisáig. Mielőtt Gennagyij Padalka beiratkozott a soraiban űrhajósok, mögötte volt a fejlődés a MiG-17, MiG-15 UTI, L-29, Szu-24, Szu-7 MB, a Szu-7E, Su-7B, és a teljes a plakk körülbelül 1200 óra volt. A légierő ejtőernyős képzésének oktatója, az 1. osztály katonai pilóta. 1994-ben végzett az UNESCO Oktatási Rendszerek Nemzetközi Központja, az Olaj- és Gázipari Állami Akadémia Aerospace Ecology Tanszékén tanult. Környezetgazdálkodási és képesítési mérnökként mérnökként ökológusként szerezte. Gennady Padalka házas, és három lánya van.

Cosmonaut Gennady Padalka a NASA űrruhájában

Emlékeztetni kell arra, hogy a Nemzetközi Űrállomás korábban rekordot állított fel az ember tartózkodásának fedélzetén - az orosz pilóta-kozmonaut ismét a rekorder. A korábbi rekord 3,641 nap volt a fedélzeten - a Mir orbital komplexum telepítette, Oroszország tulajdonában. Közel egy évtizede űrhajósok dolgoztak az orbitális állomáson. A tartózkodás 1989. szeptember 8. és 1999. augusztus 28. között tartott. Az ISS november elején ünnepli az ünnepeket - a tizedik évfordulóját az űrhajósok folyamatos tartózkodásáról az állomáson.

A Mir állomás üzemeltetése során az orosz űrhajós pilóták abszolút világrekordot állapítottak meg az ember tartózkodásának időtartamáról az űrrepülési körülmények között. Lássuk, hány kozmonauta van folyamatosan az űrrepülési körülmények között

Ezek a rekordszámok:

 1. Yury Romanenko 1987-ben a pályán 326 napig 11 óra és 38 perc volt.
 2. Vladimir Titov és Musa Manarov együtt maradtak az állomáson 365 napot 22 óra 39 percet.
 3. 1995 - Valery Polyakov 437 napig 17 óra 58 percen belül maradt.

Mennyi az astronauták teljes időtartama az űrrepülési körülmények között

Ez volt az orosz Mir állomás, amely az abszolút világrekordokat rögzítette és hivatalosan feljegyezte az űrrepülésben töltött emberi tartózkodás teljes idejével kapcsolatban.

Cosmonaut Gennady Padalka közvetlenül a leszállás után

A pályára kerülő emberi lény korábbi rekordjai:

 • 1995 - Valerij Polyakov űrhajós - legyőzte a 678 napot 16 óra 33 percig. Ez a két járat időtartama.
 • 1999 - Sergey Avdeev - a három járat teljes ideje 747 nap volt 14 óra 12 perc.

Büszkék lehetünk honfitársainkra!

Anyagok alapján jpgazeta.ru

(8 szavazatok, átlag: 4,75 5-ből)
Betöltés ...


 • Igor Mosin

  De ha valaki meghal, és eldobja magát, repülni fog, és tíz évig repülni fog. Ez rekord lesz?

  • Alexander Fedorenko

   Igor, szóval meg akarod szakítani a lemezt? 🙂