A katonai forma, amely az OLC-be változik

Hagyományosan a legfantasztikusabb és látszólag lehetetlen feladatok, amelyeket a tudósok, a kutatók és a fejlesztők előtt állítottak fel. Ezúttal a fejlesztők előtt álló feladat nem vicc - olyan katonai öltözet kifejlesztése, amely egy pillanatra kémiai védelemre vált.

Fantázia, azt fogja mondani, és te hibás leszel. A kutatócsoport által vezetett James Watkins vegyészek és Francesco Fornasero dolgozik egy innovatív fejlesztés - a szövet, lehet varrni, mint a rendszeres katonai egyenruhát, de ha jelenlétét érzékeli a levegőben a mérgező anyagok, azonnal lesz áthatolhatatlan.

Az ötlet lényege, hogy az anyag rendes lenne, a katona normális termoregulációjának biztosítása érdekében, a szerkezet feltételezhetően porózus. Abban az esetben, ha az anyag érzékeli a mérgező anyagok jelenlétét - a pórusok részben záródnak, megakadályozzák a legtöbb mérgező anyag útját, miközben kevés levegőt tartanak fenn.

szabványos gázmaszk

Ötletek, amelyeket a fejlesztők néhány esetben megvalósíthatnak.

  • Használjon függőlegesen orientált szén nanocsövek pórusokat és fedje fel a felületet egy speciális réteggel, amely reagál a vegyi anyagok megjelenésével.
  • Hozzon létre egy felső réteget, amely képes kötni a vegyi anyagokat, majd leereszkedni (például egy kígyó bőrén)

Mindenesetre a fejlesztők optimisták, és ígéretük, hogy kevesebb mint tíz éven belül megmutatják munkájuk eredményeit.

(6 szavazatok, átlag: 5.00 5-ből)
Betöltés ...


  • Paulus90

    Úgy érzem, hogy a szívem nem indokolatlan, hogy az amerikaiak hasonló technológiákat tanulnak. Isten megtiltja, egy másik terjeszkedés kezdődik.

  • Marina Uvarova

    A férjem azt mondta, hogy nincs rosszabb, mint egy kereszt az UGC vagy az akadálypályán, hogy fut a maszk keresztül a pára a füst gránát, már bemutatta az elefánt, hihihi 🙂