Őssejtes kezelés a regeneratív sejtes gyógyászatban

Egész életében a szövetek és az emberi szervek sokszor károsodtak külső tényezők (fizikai, kémiai stb.) És belső (betegségek) miatt, de a természet lehetővé tette a test helyreállítását és folytatását. Fontos szerepet tölt be ebben a folyamatban az őssejtekben, amelyek megújultak és stimulálják a környező sejtek aktivitását.

Az őssejtek a belső rendszer egyfajta "javításának" eszközei, és a kopott vagy sérült szövetek helyére kerülnek. Ez a típusú sejtek szaporított keresztül differenciálódás (hasadási), és amikor egy őssejt oszt, minden új lehet a továbbra is egy szár és egy serkentik regeneráció, vagy az egy másik típusú sejtet egy több specializált funkciójuk, mint például az építőiparban a különböző típusú szövetet.

Kezelés őssejtekkel

Az őssejtterápia általános elvei

A kezelés lényege az õssejtek kivonása és átültetése a páciensbe, amit transzplantációnak neveznek. Podsazhennye donorsejtek érzékelik a betegség által fertőzött sejteket, mint idegen és idegen, majd elpusztítják és kezdenek harcolni velük. Meg kell jegyeznünk, hogy kétfajta ilyen transzplantáció létezik:

 1. Autológ transzplantáció. Az eljárás magában foglalja a saját őssejtek átültetését, amikor a bioméretet a páciens csontvelő csontvelőjéből nyeri ki. Ez a típusú transzplantáció csak akkor alkalmazható, ha a csontvelőt nem károsította a betegség.
 2. Allogén transzplantáció. A folyamat az őssejtek átültetését jelenti a donorból, és magának az anyagnak kompatibilisnek kell lennie, így a legkedvezőbb esetekben a donor vérrel (különösen a testvérek, ami 100% -os kompatibilitást feltételez). Ezenkívül a transzplantációt egy nem kapcsolódó donortól lehet végrehajtani, ha a donor anyag szövet-kompatibilitása a recipienssel történik.

Az őssejteket adó források

A fő típus a hematopoietikus őssejt, a mesenchymalis sejtek másodlagosak ebben a technikában. A legelőnyösebb szerves anyagok, amelyek tartalmazzák őket:

 • Csontvelő (a leggyakrabban használt anyag).
 • Perifériás vér (vérerek).
 • A köldökzsinór (a csontvelő alternatívája, amelyet őssejtekkel egyenértékűnek ismerünk).
 • Adipoid szövet.
 • A placenta.
 • Köldökzsinór.
 • Amniotikus folyadék (amniotikus folyadék).
 • Embrió (tiltott! ESC - embrionális őssejtek).
 • A tejfogak pépje.

A leggyakrabban használt anyag a csontvelő és a perifériás vér. Nemrégiben a köldökzsinór a csontvelő alternatívájaként ismeretes, ami az őssejtek rendelkezésre álló mennyiségével egyenértékű. Szintén praktikusan alkalmazható a placenta és zsírszövet. Más források rendkívül traumatikusak az anyag kivonásában, és az ESC használata gyakran etikus okok miatt korlátozott.

Mindazonáltal vannak problémák a csontvelő-forrásként őssejtek - gyakran nagyon nehéz megtalálni a kompatibilis donor transzplantáció és bioanyag extrakciós eljárás bonyolult és az altatás és a gyógyulási idő. Ezért a köldökzsinór és a perifériás vér kiváló alternatíváknak számít, amelyek annyira figyelemre méltóak.

Napjainkban külön figyelmet fordítunk a sejtvonal terápiájára, melyet a köldökzsinór vér, amely nagyszámú hematopoietikus őssejtet tartalmaz. A köldökzsinór vérének kinyerése akkor következik be, amikor a gyermek éppen született, majd a köldökzsinór el van választva a babától.

Ezután nyilvános vagy magán köldökzsinórvérbe helyezik, ahol alacsony hőmérsékleten (kriogén körülmények között) tárolják. Oroszországban több ilyen bank van, például a "Bank for Stem Cells DZM", "A Cellular Technologies Klinikai Központja"És így tovább. Hat óriási előnye a köldökzsinórvér használata, még akkor is, ha nem kompatibilis. Ha összehasonlítja a csontvelőt és a köldökzsinórvért, a második kevésbé valószínű, hogy a test elutasítja.

Arthritis és artrózis kezelése

Az öregedés, a fertőzések, az autoimmun betegségek (reumás ízületi gyulladás) és az ízületi porcszövetekben előforduló sérülések következtében a degeneráció folyamata arthrosisos betegség formájában jelentkezik. Az őssejtekkel végzett kezelést az egyetlen olyan terápiaként ismerik fel, amely képes teljesen gyógyítani a betegséget.

Arthritis és arthrosis kezelése őssejtekkel

A kezelés általában járóbeteg-alapon történik, a beteget 10 napon belül közvetlenül a kötésbe kell beadni, az eljárást fél év után meg kell ismételni.

Ennek következtében a kötőpor porcszövetének regenerációja következik be. Ezenkívül az arthrosis kezelésére szolgáló eljárás nem igényel donor őssejteket - azokat a páciens csontvelőből vagy zsírszövetéből extrahálják, amelyeket a laboratóriumban termesztenek, majd a kezelés során alkalmazzák.

A kezelési folyamatot az orvos megfigyeli a rutinvizsgálatok során.

Cukorbetegség kezelése

1. típusú diabetes mellitus

Az elsődleges betegek fő problémája típusú diabetes mellitus Az inzulin termelés folyamatának hiánya a szervezetben. Az ilyen típusú betegség kezelése őssejtek segítségével az egészséges donorsejtek béta sejtjeinek helyettesítése útján történik. A probléma az, hogy ezeket a sejteket egészséges személy hasnyálmirigyról kell kivonni, de az ilyen bioméret iránti igény sokkal magasabb, mint az ellátás.

2. típusú diabetes mellitus

A 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő betegeknél a sejtek reakciója zavart okoz a szervezet által termelt inzulinnal szemben. Az orvostudományok egyszeri injekciót nyújtanak az őssejtekből, és az orvosi termékekkel kiegészítik ezt a gyógykezelést. Az eljárás támogatja a hasnyálmirigyet, serkenti az inzulin sejtek észlelésének érzékenységét, erősíti az immunstimulációt. Meg kell jegyezni, hogy a statisztikák a betegek teljes gyógyulásának 97% -át jelentik.

A sclerosis multiplex kezelése

Az idegrendszer vereségét, következésképpen a neurológiai tünetek megjelenését sclerosis multiplexnek nevezik.

A szklerózis multiplex kezelése őssejtekkel

Mindazonáltal a kezelés magában foglalja a hematopoietikus és mezenhimális sejtek nagy mennyiségben történő átültetését, valamint az immunszuppresszív gyógyszerek kíséretét.

Ezenkívül az orvosok kemoterápiát nyújthatnak az őssejtek beadási módjának alkalmazása előtt. A kemoterápia lefolyása alacsony dózisokban történik, amely lehetővé teszi számos mellékhatás csökkentését és a transzplantált sejtek működésének eredményét, amelyek a véráramba engedhetők.

Emlékeztetni kell arra, hogy az ilyen betegségben szenvedő őssejtekkel végzett kezelés még folyamatban van tanulmányozással és kutatással, mivel az idegrendszer megsemmisítésének folyamata hatalmas negatív következményekkel jár.

A májcirrózis kezelése

A máj cirrózisa jelenleg széles körben elterjedt betegség, mivel a máj hatalmas terhelést jelent a szervezet működésében, ami bizonyos tényezők hatására szenved és kezd romlani.

A máj cirrhosisának kezelése őssejtekkel

A legjobb megoldás egy májátültetés, de általában nagyon nehéz megtalálni a donort.

A cirrózis őssejtekkel való kezelésének óriási előnye a páciens saját sejtjeinek a használata. Az anyagot kivontuk a csontvelőből, és a kívánt térfogatig növesztettük.

A máj maga funkcionálisan képes regenerálódni. Amikor az őssejteket átülteti a szerv halott részeibe, elindítja a korábbi térfogat és állapot újrakezdésének folyamatát az egészséges sejtek elosztásával. Így a beépített bioméret elősegíti az új májszövet növekedését. Figyelembe kell venni, hogy a kezelést a lehető leghamarabb el kell kezdeni, ami nagyobb esélyeket biztosít a szövetelemek megújítására.

Az agyi bénulás kezelése

Az agyi bénulás természeténél fogva leggyakrabban fizikai betegség, és a betegek kénytelenek folyamatosan kezelni. A betegség meglehetősen bonyolult, és általában akkor is, ha minden szükséges terápiát meglátogat, a motoros működési zavar teljesen gyógyíthatatlan. Az agyi bénulás őssejtekkel történő kezelése a sérült agysejtek egészséges átültetett sejtekkel való helyettesítésével történik. Így aktiválódik az idegszövetek regenerálódási folyamata, ami javítja az agy sérült területeinek munkáját.

Bár az agyi bénulás ilyen módon történő kezelésének módja még nem teljesen elfogadott, az orvosok azt állítják, hogy ezen a módon teljesen betegség kezelésére van szükség, ráadásul meg kell kezdeni a lehető legkorábban.

Azonban itt is van egy, de: 1,5-2 év, akkor ne használja átültetett őssejtek, mert a gyermek teste is megújítja a fejlődési folyamatok a saját, és idegen sejtek tönkreteheti őket.

A kezelés kezdetén a módszer használata valóban javítja a gyermek állapotát, egyes testfunkciók, mint a beszéd, a reakció, a mozgás, és mások újra vagy újra megnyilvánulnak.

Klinikák Oroszországban

Oroszországban elég sok klinikát találni az őssejt-kezelésre. A legfontosabb az, hogy ez a gyógymód létezik az országban, ami reményt ad sok betegnek. A legnépszerűbbek a moszkvai klinikák "A legújabb gyógyszer"És" Az őssejtek klinikája ".

Az 1. számú klinikai kórházat is megjelölik, az N.I. néven megnevezett Országos Orvosi és Sebészeti Központot. Pirogov Orvosi és Rehabilitációs Központ Egészségügyi Minisztérium, az Orosz Föderáció, és mások. Mindezek egészségügyi intézmények jó technikai támogatás, megbízható orvosi ellátás és kínál módszereket celluláris módon gyógyítására sok betegség.

találatok

Összefoglalva, azt is hangsúlyozzák, hogy a kezelés az őssejtek utal a sejt regeneratív gyógyászatban, valamint elismerik, hogy hatásos a kezelésben számos nehéz patológiák és betegségek.

Az őssejtek újbóli kialakulásának képességét a természetes működésük magyarázza, hogy más sejtekké alakuljon át. A technika lehet gyógyítani több mint 80 betegség, javítja az egészséget, sőt elismert egy nagyszerű módja annak, fiatalító és más kozmetikai eljárások. Az együttműködésben a kriobankról klinika regeneratív celluláris medicina - nemcsak jövőjének biztosításához az orvostudomány, hanem a már jelen vannak, ami esélyt ad arra, hogy a különböző betegek különböző típusú betegségek a gazdasági fellendülés és a boldog jövőt.

(7 szavazatok, átlag: 4.86 5-ből)
Betöltés ...