Ki vitte el a holdat? Szovjetunió vagy az USA?

A múlt század közepén a tér hódítása a világhatalmak számára fontos dolog volt, mert közvetlenül jelezte erősségüket és erejüket. Az űripar kiemelt fejlesztése nemcsak a polgároktól nem bújt el, hanem éppen ellenkezőleg, minden tekintetben hangsúlyozott, tisztelet és büszkeség érzését az országuk számára.

Annak ellenére, hogy a vágy a sok országban, hogy vegyen részt ebben a nehéz és érdekes eset, a fő súlyos harc bontakozott ki a két szuperhatalom - a Szovjetunió és az Egyesült Államokban.

Az űrverseny első győzelme a Szovjetunió számára volt

A szovjet űrhajósok sikerének sorozata őszinte kihívássá vált az Egyesült Államok számára, arra kényszerítve Amerikát, hogy gyorsítsa fel az űrkutatás területén végzett munkát, és megtalálja a módját, hogy meghatározza a fő versenytársat - a Szovjetuniót.

 • a Föld első műholdas műholdja - a Szovjetunió Szovjet Sputnik-1 (1957. október 4.);
 • az első járatok az állatok térébe - a kutya-űrhajós Laika, az első állat, amely a Föld pályájára került! (1954 - 1957. november 3.) a Szovjetunióban;
 • az első emberes repülés az űrbe - Jurij Gagarin szovjet űrhajós (1961. április 12.).

És mégis folytatódott az űrkutatás!

Az első emberek a holdon

Ma szinte mindenki tudja, hogy Amerika sikeresen megragadta a kezdeményezést az űrkutatásban az űrhajósok elindításával A hold. Az első emberes űrhajók valaha, hogy sikeresen „prilunitsya” 1969-ben volt, az amerikai űrhajó „Apollo-11”, a legénység űrhajósok fedélzetén - ez volt Neil Armstrong, Michael Collins és Buzz Aldrin.

A Hold Ember pályája, 1969

Sokan emlékszel a fotóra, amikor 1969. július 20-án a Hold felszínén Armstrong büszkén állította az Egyesült Államok lobogóját. Az amerikai kormány győzedelmeskedett, hogy sikerült elérnie a szovjet térbeli úttörőket a Hold hódításában. De a történet tele van gyanúkkal és feltételezésekkel, és bizonyos tények nem adnak pihenést a kritikusoknak és a tudósoknak mai napig. És a mai napig a kérdés tárgya, hogy az amerikai hajó, minden valószínűség szerint eljutott a holdig, elvitte talajminták, de az űrhajósok valójában a felszínén esnek? Van egy egész kasztikus szkeptikusok és kritikusok, akik nem hisznek az amerikaiak a Holdon való leszállásakor, hagyjuk azonban ezt a szkepticizmust a lelkiismeretükön.

Az első emberek a Holdon amerikai űrhajósok

Az első űrhajó a Holdon - a szovjet hold-2

Azonban az első alkalommal, amikor a Hold eléri a szovjet űrhajó „Luna 2” szeptember 13, 1959, vagyis a szovjet űrhajó volt a Holdon 10 évvel ezelőtt a leszállás az amerikai űrhajósok a Föld műholdas. És ezért különösen elkeserítő, hogy nagyon kevesen tudnak a szerepe a szovjet mérnökök, fizikusok, űrhajósok Hold-expedíciók.

A szovjet Luna-2 az első űrhajó a Holdon a történelemben

De a munka nagyon megtörtént, és az eredményeket jóval korábban érte el, mint Armstrong győzelmi menetét. A Szovjetunió pennantáját egy évtizeddel korábban a Hold felszínére helyezték, mint az emberi láb. 1959. szeptember 13-án a Luna-2 űrállomás eljutott a bolygóra, amelynek tiszteletére nevezték. A világ első űrhajója, amely eljutott a holdra (a Luna-2 űrállomás) a Hold felszínére esett az esőben Aristillus, Archimedes és Autolycus kráterei közelében.

Van egy jogos kérdés: ha a Föld a műhold elérte az állomás „Luna 2” kellett, hogy legyen „Luna-1”? Ez volt, de a dob, tett egy kicsit korábban, nem volt olyan sikeres, és elsuhanó a hold ... De még ha egy ilyen eredmény a repülés közben „Luna-1” állomást kapott nagyon jelentős tudományos eredményeket:

 • Az ioncsapdák és a részecske számlálók alkalmazásával elvégezték a napenergia szélének első közvetlen mérését.
 • A fedélzeti magnetométer segítségével először rögzítették a Föld külső sugárzási övét.
 • Megállapították, hogy a Holdnak nincs jelentős mágneses mezője.
 • Az AMC "Luna-1" lett a világon az első űrhajó, hogy elérje a második térsebességet.

A dobogó résztvevői elnyerték a Lenin-díjat, az emberek nem ismerik névre a hősöket, de a közös ügy - az ország tisztelete - prioritás volt.

Amerikai növény az első ember a holdon

És mi van az Egyesült Államokkal? Yuri Gagarin repülése az űrbe komoly csapást váltott ki Amerikának, és hogy az oroszok árnyékában ne maradjon örökre, kirakodás a holdon, és bár az amerikaiak elvesztették a versenyt a leszállás a Holdon űrhajó első, akkor még egy esélyt, hogy az első leszállás Föld holdját űrhajósok! A munka a javulás az űrhajó, a tér ruhák és a szükséges berendezések voltak ugrásszerűen, az amerikai kormány vonzott a szellemi és technikai potenciál az ország, és nem etapban, kiadások milliárd dollár, hogy dolgozzon. Minden NASA erőforrást mozgósított és a tudomány kemencébe dobta egy nagy cél érdekében.

Amerikai űrhajósok a hold felszínén

Egy amerikai állampolgár lépése a holdra az egyetlen módja annak, hogy kiszálljanak az árnyakból, hogy egyenlő legyen a Szovjetunióval ebben a fajban. Lehetőség van arra, hogy Amerika nem hajtotta végre az ambiciózus tervek, de ezúttal a Szovjetunióban volt változás a párt vezetője, és a vezető tervező - Chelomei Koroljov, és nem jön a konszenzus. Koroljov, mivel az innovációban a természet, hajlik arra, hogy a használata a legújabb fejlesztéseket motorok, míg kollégája kiállt a régi, de jól bevált „Proton”. Így a kezdeményezés kimaradt, és az első, amely hivatalosan lépkedett a Hold felszínén, amerikai űrhajósok voltak.

Valentina Tereshkova és Neil Armstrong

Vajon a Szovjetunió megadta magát a holdfesztiválon?

Annak ellenére, hogy a szovjet űrhajósok nem sikerült leszállni a Hold a 20. században, a Szovjetunió nem adta fel a versenyt a fejlesztés a Hold. Így 1970-ben az automata bolygóközi állomás „Luna-17” hajón szállított a világ első, nem tudva analógok Planetary képes teljes mértékben működik a feltételeket, a többi hold gravitációs. "Lunokhod-1" -nek nevezték, és a talaj felszínének, tulajdonságainak és összetételének, a radioaktív és a röntgen sugárzás tanulmányozására szolgál. A munkálatokat a Khimki Gépgyárban végezték. SA Lavochkin, Babakin Nikolai Grigorievich felügyelete alatt. A vázlat 1966-ban készült, és minden tervdokumentáció befejeződött a következő év vége felé.

Lunokhod-1 - az első űrhajó a Holdon

1970 novemberében "Lunokhod-1" került a Föld műhold felszínére. Az ellenőrző központ Simferopolban volt, A Center for Space Communications és mellékelt távirányító parancsnoka a személyzet, a vezető rover, antenna szereplő, navigátor, a szoba feldolgozó operatív információkat. A fő probléma a jel késleltetése volt, ami megakadályozta a teljes körű menedzsmentet lunar rover. Lunokhod majdnem egy éve dolgozott ott, egészen szeptember 14-ig, ezen a napon az utolsó sikeresen átadott kommunikációs találkozó zajlott.

Lunokhod jó munkát végzett a bolygó bánásmódjának tanulmányozásában, mivel sokkal hosszabb ideig dolgozott, mint a tervezett. Rengeteg fotó, hold panoráma, jelentős területet. Évekkel később, 2012-ben a Nemzetközi Csillagászati ​​Unió adta a neveket mind a tizenkét kráterhez, amelyek találkoztak a Lunokhod-1 felé vezető úton - férfi neveket kaptak.

A szovjet jel a Lunokhod-1 leszállásának tiszteletére a Holdon

By the way, 1993-ban, "Lunokhod-1" árverésre került Sotheby's, a feltüntetett ár ötezer dollárt. Az aukció egy sokkal magasabb összeggel végződött - hatvannyolc és fél ezer amerikai dollár, a vevő az egyik amerikai űrhajós fia volt. Jellemző, hogy az értékes tétel a Hold területén nyugszik, 2013-ban pedig egy orbitális amerikai szonda által készített képekben találták meg.

Neil Armstrong az Apollo-11 fedélzetén

Összefoglalva azt lehet állapítani, hogy az első emberek, hogy leszállni a Holdon (1969) lett az amerikaiak, íme egy lista az amerikai űrhajósok, akik elkötelezettek leszállás: Neil Armstrong, Buzz Aldrin, Charles Conrad és Alan Bean, Alan Shepard, Edgar Mitchell, David Scott, James Irwin , John Young, Charles Duke, Eugene Cernan, Harrison Schmitt. Neil Armstrong hosszú életet élt és meghalt augusztus 25-én 2012-kor a 82 éves, és megtartotta a címet az első ember a lábát a Holdon ...

De az első űrhajók, amelyek meghódították a Holdat (1959), szovjetek voltak, itt az elsőség kétségtelenül a Szovjetunióhoz és az orosz építészekhez és mérnökökhöz tartozik.

(14 szavazatok, átlag: 4,93 5-ből)
Betöltés ...


 • Tamás

  Ami az amerikaiak leszállását illeti a holdon, sok vita van az amerikaiak leszállása miatt: az Egyesült Államok által bemutatott fotók és videók bizonyítékai sok vitát okoznak, különösen, ha modern elemzési módszerek léteznek. A lehetséges inkonzisztenciák aláhúzva vannak, de egyesek úgy tekintenek rájuk, mint az irigylésre késztető tényezők. Itt vannak a kritikusok néhány változata: - A videokazettát kapta, mivel Armstrong amerikai zászlót csavart a Hold talajába, de a film megtekintését követően sok érdekes pillanatot talál. Az űrhajósok, akik a felszínről jönnek, lassan lépéseket tesznek, és úgy tűnik, hogy valójában a holdi gravitáció feltételei között mozognak. Most pedig gyorsan mozgassa a felvételt! Látni fogja, hogy az űrhajósok (vagy az összes azonos színészek?), Running normális ütemben a Hold talajra, filmstúdiók, mint bármely földi ember. Vagyis a "hold" lépések, megnyújtva és lassan - ez a lassulás szokásos hatása, és abban az időben a stúdiók két alkalommal végeztek hasonló feladatokat.

  • Tamás

   -A második pont az amerikai zászló, amely különböző irányokban fejlődik a hold felszínén. Hamarosan ez a fotó repült a világon, mint bizonyíték arra, hogy itt vagyunk az amerikaiak, az egész bolygó előtt! Bár, mint a zászló is uralkodik a szél, ha ez egyszerűen nem lehetséges egy olyan térben, ahol nincs szél, nincs hangulat - nagyon is világos nyomot cipő űrhajós is kétségek merültek fel - szakértők azt mondják, hogy a Hold nem a földön, mint egy füst poverhnostyu.- Mindenki tudja , hogy a nap az egyetlen fényforrás a holdon, de az amerikaiak videói azt mutatják, hogy az árnyékok különböző irányba esnek. A professzionális video szolgáltatók azt mondják, hogy csak akkor, ha több fényforrás is van, az árnyékok különböző irányba esnek. És honnan származtak a holdon? Vajon az amerikai űrhajósok további megvilágítást vittek magukkal a kiváló minőségű videók rögzítésére? Normális körülmények között a Hold árnyéka a napfény esik szigorúan ugyanabban az irányban, és a felület világít ravnomerno.- Most nézd meg a fotót az űrhajós egy nagyszerű árnyékban - miért lehet látni minden részletében, de a sötétség nem állt, hogy világos képet? Honnan ez a fényforrás, amely lehetővé tette a tökéletes kép készítését? Most nézd meg a fényképet ugrás a hajót, hogy a hold - Astronaut tökéletesen világít, de a teni.- legérdekesebb képet - a nap süt az űrhajó, de a front end tökéletesen látható, és a gyöngy felirattal «Egyesült Államok» jól látható.

 • https://www.facebook.com/app_scoped_user_id/849009621845002/ Valery Afonin

  Az ilyen lábnyomok a holdföldön, szabályith, lehetetlen. Nem szabad semmilyen jelet hagyni, mivel nem maradnak száraz homokon. Csak magas nedvességtartalmú talajon maradhatnak. Nem tudom, hogy az amerikaiak a holdon vannak-e, de a bemutatott fotók nyilvánvalóan termelési jellegűek és földi körülmények között készültek. Még egy sügér is!

  • Artem Kusainov

   Száraz homoknál a nyomok nem maradnak több millió éves erózió miatt. a homokszemeket csiszolták, kerekekké alakultak és nem tudtak formában maradni. A holdszabályozás éppen az erózió hatásának hiánya miatt van (nincs szél a holdon), ez mentheti a nyomatokat, " homokszemek " mint a hópelyhek jól vannak rögzítve. 🙂 És a por kárára, egyszerűen nem forog, mint a földön, hanem hullámokkal repül és felszíni felszínre kerül. Nézd meg a moon rover teszthajtását a holdon és egy kis autót a poros pályán.

 • https://www.facebook.com/app_scoped_user_id/849009621845002/ Valery Afonin

  Továbbiakat adok hozzá. Néhány képkocka azt mutatja, hogy por nő, amikor az űrhajós mozog. Ez azonban értelmetlen - a mozgásban levő por csak a levegőben keletkezik. Amikor a holdrend szabályozása mentén mozog, hullámok alakulnak ki. Ez a fizika. És az amerikaiak sem tudják ezt, ami kétséges, vagy valószínűleg elfogadom a világ többi részét az idióták számára!

 • Anton

  Nem csak a világban, hanem az USA-ban is nagyszerű a szkeptikusok aránya az amerikai űrhajósok landolásának igazságával kapcsolatban a Holdon. Itt vannak a kritikusok információi: https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D1%83%D0%BD%D0%BD%D1%8B%D0%B9_%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D0 % BE% D0% B2% D0% BE% D1% 80 " támogatói az elmélet „Hold összeesküvés” állítás, különösen, hogy a fényképek és a Holdra a filmek vannak ellentmondások, és néhány még azt mondta, hogy a végrehajtás ilyen járatok ezekben az években volt a „technikailag lehetetlen.” Az elmélet azt állítja, hogy az Egyesült Államok ment a hamisítása okok emelni presztízsük miatt a lemaradás a Szovjetunió a térben eredmények elején 1960 " v ha nézni egy sor sikertelen próbálkozás, hogy földet a Falcon 9 rakéta a tengeri platform egy ésszerű kérdés jelenik meg - ha az amerikaiak 2015-ben nem tudnak rakétát rakni, akkor hogyan sikerült többször 50 évvel ezelõtt csinálni?

 • Alexander Kurnosov

  Természetesen az amerikaiak a holdon voltak. Tomnak sok bizonyítéka van. csak egy - A Szovjetunió, ha megtudta a piszkos trükkről, és nyilvánvalóan tudták, majd általános felbujtást keltett. Ehelyett a Szovjetunió tudósai gratulálták az amerikaiakat és minden embert, az elsõ emberrel a Holdon!

 • http://twitter.com/Shiva_citu Madarak királya

  1. No-break járatok oda-vissza? Még most sem igaz. 2. Miért nincsenek ott most? Az Egyesült Államok önként nem hagyott békén. Mi az oka az Amero-űrhajósok titokzatos halálának a repülés során? A megtévesztõk megtévesztik a hamisítókat? Természetesen nem voltak ott.

 • Vladimir

  leszálló Falcon és a Hold modul - ezek két teljesen más feladat. Ne tekintsen minden lohát ebben a világban, kivéve magát. Ilyen kijelentésekkel bármely küldetés lehetetlen lehet az egyik oldal számára, és sikeres lehet egy másik számára.
  Az összeesküvéselméletek mindig olyanok lesznek, mint a sérült önbecsülés. Igen, szégyen, hogy a Szovjetunió űrhajósai nem szálltak le. De a bolygó másik oldalán is nem a bolondok élnek. És ők is sok erővel rendelkeznek.

 • Vladimir

  " .. szakértők azt mondják, hogy .. "
  Milyen szakemberek? Itt ülnek a Földön, levonják a következtetéseiket, és azzal érvelnek, hogy ez nem lehet. Aztán néhány űrhajós eljött a holdra, levette a konyháját, megmutatta mindenkinek, hogy mi az .. és itt vannak a Földön, azt mondják - Nem, minden hazugság, mert mi - szakemberek - delírium

 • Afedron

  A verbális stream és néhány fotó és videó, melyeket Julious-ban forgattak, megerősítést hívott? Msja, akkor kétségbe vonhatod a gondolkodási képességedet.

 • Afedron

  " " Szakértői és válaszoljon a kérdésre: mi lesz ennek a csiszolás, ha nincs levegő, és ezáltal a kölcsönös súrlódás, hogy szükség van a csiszolás, nincs más légköri jelenségek, mint az eső, a szél és a hó, nincs ? Mi lesz ez az őrlés? Nos, legalább egy kis agynak kell lennie, de itt nem hordoz egy ostobaságot.

 • Afedron

  delírium - csak ", moon opusy " ;, lövés Julious. Rengeteg delirium, amikor bizonyítom, hogy helyénvaló mondani, mint Stanislavszkij, nem hiszem el. Túl sok olyan tény, amely ellentmond a chlududiai kijelentéseknek.

 • Alex

  Mi a különbség most, még mindig elhúzódnak a Szovjetunióban a holdfesztiválon. Ez egyértelmű!

 • Vladimir

  Olvassa újra a levelét (", őrlés ", és nem fordulhat elő a nyomok létezésére)

 • Vladimir

  Légkör hiányában a beépítés során bekövetkező zászlási ingadozások hosszú ideig romlottak

 • Vladimir

  Tény - Ne nevessen.
  Akkor még a számítógépes grafika sem.

 • Alexander

  Alekszej Leonov eloszlatta pletykák, hogy az amerikaiak nem voltak a Holdon: " komolyan gondoljuk, hogy az amerikaiak nem voltak a Holdon csak teljesen tudatlan emberek. És sajnos, ez a nevetséges eposz a hollywoodi káderek állítólagosan kitalálva, magával az amerikaiakkal kezdődött. By the way, az első, aki elkezdte elosztani ezeket a pletykákat, börtönbe került a "-es rágalmazás miatt;
  RIA Novosti https://ria.ru/science/20090720/177908258.html

 • Jerica

  Az amerikaiak csökkentették a holdprogramot, amikor látták, hogy valaki - más űrhajókat -, a holdat meghódították