A naprendszer tanulmányozása Parker próbával

Az ember egyre mélyebb a naprendszer tanulmányozása: most kiderült, hogy Plútó felszínének néz ki, vajon van-e víz a Marson, milyen bolygók és műholdak, az élet elméletileg lehetséges.

Most a tudósok úgy döntöttek, hogy nagy figyelmet fordítanak a napra. Sok éven át követték, de sok kétértelműség maradt.

A naprendszer tanulmányozása Parker próbával

A Parker szonda a naprendszer tanulmányozásához

Töltsön be hiányosságokat egy különleges segítség segítségével Parker szonda - így nevezték el az úttörő asztrofizikus tiszteletére a napenergia szélének tanulmányozásában. Ez az eszköz hétszer közelebb repül a lámpatesthez, mint bármelyik űrfényképezőgép előtt. Meg fogja tanulmányozni a napkollektor és a Föld legközelebbi csillagának tevékenységét.

A Parker szonda a naprendszer tanulmányozásához

A misszió főszakértője Nikola Fox (Johns Hopkins Egyetem) "szélsőséges küldetésnek" nevezte. És hogyan lehetne még másként megbecsülni a projektet, amely szerint a könnyű kocsi mérete a napkollektorban lesz igaz? A magas hőmérsékletű zónában (1400 Celsius fok) a lehető legkisebb távolságban lesz a kolosszális termonukleáris reaktortól. A maximális konvergencia pillanatában körülbelül 6,4 millió kilométer lesz.

Miért indult a szonda a napkollektorba?

A csillagászok több száz éve tanulmányozzák a Napot, és az elmúlt évtizedekben földi tudományos laboratóriumok és űrállomások csatlakoztak hozzá.

És még mindig nem tisztázott, hogy miért olyan forró a napkollektor, mennyire melegszik fel, miért keletkezik a napenergia, és milyen folyamatok gyorsulnak fel.

A napszél a korona által kibocsátott ionizált részecskék áramlata. Ezekre a kérdésekre a Parker szondájából kapott adatok válaszolnak.

Ezeknek az adatoknak köszönhetően jobb lesz felkészülni az emberek repülésére a környező pályán. Végül is az egyik legfontosabb kozmikus veszély a sugárzás. Ha a napsugár-kibocsátások előre jelezhetők és kiértékelhetők, akkor világossá válik, hogy az űrhajósoknak mekkora expozíciót kell viselniük.

A Földön a napsugárból sűrű légkör és mágneses mező védi minket, de más bolygókon és műholdokon, ahol az emberi láb léphet, nincs. "Ahhoz, hogy ott élhess és dolgozhass, meg kell értened a nap befolyását" - mondta Brad Tucker ausztrál nemzeti egyetemista.

A küldetés ötven évvel ezelőtt született. De csak most már meg lehet védeni a készüléket a nap hatásától - ez a fényforrással bevont szénhabbal bevont pajzs és hőre reflektáló alumínium-oxid van erre a célra. Ha jobb oldali irányba fordíthatja, akkor az eszközök szobahőmérsékleten működnek.

Amikor Parker próbája megy végbe

?

A NASA július 31-én és augusztus 20-án indít el egy indítóhajót Delta Heavy IV. 24-szer repül a fény fölött, a minimális távolság 2024. december 19-én fog megjelenni. Jelenleg a szonda végleges előkészítése megtörténik. Miután ellenõrizte a szoftvert és a hardvert, elküldjük õre a Cape Canaveral repülõtérre.

(6 szavazatok, átlag: 4.83 5-ből)
Betöltés ...