A vállalkozások villamosenergia-ellátása a növekvő energiaköltségek összefüggésében

A mai napig, az ipari vállalatok egyre inkább kíváncsi az energiamegtakarítás, mivel az egyre emelkedő energia ára és a pénzügyi válság, a rendszer energiatakarékossági intézkedések a leghatékonyabb módja annak, mind a termelési költségek csökkentése, ami a cég gyárt, és növeli a versenyképességet.

A lehetséges programok közül a legelterjedtebb az energiatakarékos program a reaktív kompenzáció segítségével. Először is, ez a megközelítés biztosítja a rövid visszafizetési időszakokat, amelyek 6 és 18 hónap közöttiek. Másodszor, ez a megközelítés egyszerû a mûködésben és a karbantartásban, valamint rendelkezik elegendõ magas megbízhatósággal az erre a célra szükséges berendezésekkel.

Az ipari vállalkozások áramellátása

Reaktív teljesítmény kompenzáció (KRM) az egyik legfontosabb feladat a feszültség és az áramfogyasztás módjának optimalizálása és célja, a veszteségek csökkentése és a villamos energia minőségének javítása. Ezenkívül csökkentheti az ipari vállalat reaktív energia díját. Nem szükséges megmagyarázni, hogy ez a megközelítés az ipari vállalkozások ágazatában leginkább vonzó.

Ipari elektromos panel

a áramellátás tervezése A fő meghatározó tényezők az áramforrások jellemzői, valamint a villamos energia fogyasztói. Először is, a folyamatos áramellátás követelménye, figyelembe véve a technológiai rész redundanciájának lehetőségét, valamint az elektromos biztonsági követelményeket. Ezután megfontolják az alállomások egyéb paramétereinek teljesítményét, a telephelyüket a vállalat általános tervében. Természetesen egy projekt, építészeti és építési, valamint üzemeltetési követelmények, környezeti feltételek és még sok más figyelembe vétele során figyelembe kell venni.

Nagyvállalatok áramellátása

Az ipari üzemek berendezéseinek kialakításának szakaszát külön kell elvégezni az általános célú elektromos hálózatok, valamint a nemlineáris, élesen változó és aszimmetrikus terhelésekkel (specifikus terhelésekkel) rendelkező elektromos hálózatok esetében.

A vállalkozások villamosenergia-ellátása a növekvő energiaköltségek összefüggésében

Az első szakasz jellemzi kapacitásának meghatározását a kondenzátor bankok, amelyek telepítve a hálózaton legfeljebb 1 kV, Ezután meghatározzuk gazdaságilag megvalósítható a meddő teljesítmény által generált szinkronmotor 6-10. Emlékeztetni kell arra, hogy minden esetben használják a meddő teljesítmény kompenzáció számítások alátámasztása nélkül álló meddő teljesítmény szinkronmotor névleges teljesítménye meghaladja a 2500kVt, valamint a rendelkezésre álló meddőteljesítmény szinkron motorok, forgási sebesség, amely nagyobb, mint 1000 1 / min. függetlenül annak jelzett kapacitásától.

Ipari elektromos pajzs

A számítás második szakaszára való tekintettel meg kell vizsgálni a hiányzó reaktív teljesítmény fogadását:

  • 1 kV kondenzátor bankok további felszerelése. A reaktív teljesítmény teljes körű alkalmazása, amelyet 2500 kW-ig terjedő szinkronmotorok (1000 ford / perc fordulatszám) generálnak. Csak akkor, ha a motorcsoportok rendelkezésre álló teljesítményét a fogyasztás során teljesen nem használják reaktív teljesítmény a villamosenergia-rendszerből, amely nem haladja meg a gazdasági értéket.
  • 6-10 kV-os kondenzátorok behelyezése a terhelési csomópontokba

Az RPC ellenőrzésének fő összetevői:

  • A kapacitív reaktív teljesítmény forrása kondenzátor.
  • A reaktív teljesítményvezérlő olyan eszköz, amely megméri és fenntartja a cosφ értékét egy meghatározott optimális szinten, utasítást adva más működtetőkre a személyzet beavatkozása nélkül.
  • A működtetők - a kondenzátorok csatlakoztatása és lecsatlakoztatása, teljesítményük és mennyiségük közvetlenül függenek a vezérlőparancsoktól.

Illusztrációk: en.wikipedia.org

(4 szavazatok, átlag: 5.00 5-ből)
Betöltés ...


  • Nikita-North

    És hol van az információ a tervezés többi szakaszáról? Miért félbeszakítja a cikket félidőben?