Ebola-láz - a tünetek, a kezelés, a vírus története

Napjainkban a legsúlyosabb lázas epizódot az 1970-es évek felfedezése óta figyelték meg. 2014-ben a világ mintegy 2000 eset Ebola vírusfertőzést rögzített, amelyből 1069 ember halt meg.

A vírus magas fokú fertőzőképességgel és nyugat-afrikai országokban tombol: Libéria, Sierra Leone, Guinea, Nigéria. Guinea, augusztus 14-én az elnök bejelentette a rendkívüli állapotot az Ebola éles kitörése miatt.

A következő intézkedések kerültek bevezetésre a vírus terjedésének megelőzésére: szigorú ellenőrzés a határátkelőhelyeken. A nemzetközi repülőtereken érkező összes utas orvosi vizsgálatnak vetik alá a betegség tüneteinek azonosítását. A városok közötti mozgás tilalma a járvány vége előtt. Azok a személyek, akiket gyanús fertőzöttek maradnak, kórházban maradnak mindaddig, amíg teszt eredményt nem kapnak. A betegekkel való érintkezésben tartózkodóknak tilos otthonaik elhagyása a megfigyelési időszak végéig.

Az Ebola-vírus továbbítási módjai:

 • Érintkezés a vérrel és a váladékozással: könnyek, nyál, sperma.
 • Levegőcseppek.
 • Az orvosok azt mondják, hogy akár egy személy halála után is megfertőződhet a testi folyadékkal való érintkezés.

Megállapítást nyert, hogy a vírus átvitelének fő forrása nagy denevérek - "húsevő denevérek". A helyiek élelmiszerként használják őket.

Ebola vírus - Ebola-láz vírus

Az Ebola tünetei

 • Lázas állapot.
 • A test gyengesége.
 • Fejfájás.
 • Éles hőmérsékleti ugrás.
 • Hányás.
 • Hasmenés.
 • Kiütések a testen.
 • Fájdalom az izmokban, torok.
 • CNS elváltozás.
 • Vérzés, belülről és kívülről.

A betegség tünetei hasonlóak a maláriához és a tífuszhoz, de az Ebola-vírus nagyon fertőző és 70% halálos. A lázot nehéz diagnosztizálni, mivel az inkubációs periódus két naptól három hétig terjed. Ez egy akut vírusos betegség, melyet a súlyos betegség és a bőr vérzése, a nyálkahártyák vérzése jellemez. Egy személy akut mérgezésből, kiszáradásból és vérzéses sokkból hal meg. Ez év februárjában Afrikában 1093 fertőzés esett az Ebola vírussal, 672 halálesettel.

Vakcinák az Ebola vírus elleni küzdelemhez

Az Egészségügyi Világszervezet a közelmúltban engedélyt adott Kanadának, hogy küldjön el egy új kísérleti vakcina körülbelül 1000 adagját. Ez a lépés meglehetősen kockázatos, mivel a vakcina emberen nem végez klinikai vizsgálatokat. Sokak számára ez a tény meglepő volt, mivel Kanadát nem észlelték vírusfertőzésekben. Bár Európában jó pénzeket lehet csökkenteni, mert Ebol már elszakadt Afrikától. Abban az esetben, ha a vakcina segít a fertőzött lázban, legalább fél évig el kell készíteni a szükséges mennyiséget. De vajon lesz-e olyan halálos vírus, amelynek több törzse van ilyen sokáig várva - ez a kérdés. A szkepticizmussal kapcsolatban meg kell jegyezni, hogy a jelenlegi dühös törzs egyedülálló, és korábban nem azonosították. Tehát mi fog küzdeni a kanadai vakcinával?

Ebola vírus - EbolaVirus láz

Kísérleti szérumot küldünk Libériába ZMapp Amerikából, amely szintén nem vette át az emberekre vonatkozó teszteket. Az Egyesült Államok készen áll arra, hogy vizsgálatokat indítson egy másik oltóanyaggal rendelkező embereken: TKM-Ebola.

Érdemes megijedni az oroszországi Ebola-láztól?

Tiszteletbeli doktornő Oroszország V.Nikiforov professzor azt javasolja, hogy ne rendezzen drámát a helyzetből. Az ország az utóbbi időben "meghalt" az AIDS, majd a sertés, a madárinfluenza és a SARS. Véleménye szerint az Ebola afrikai magas halálozási rátája az orvosi ellátáshoz való hozzáférhetetlenséggel, a sámánokkal való kezeléssel és a temetési szertartások sajátosságaival függ össze. A betegek már komoly állapotban vannak a kórházak felé. Néhány betegnek volt ellenanyaga az Ebola-nak, vagyis fertőzés volt, de az emberek visszanyerték.

Ha egy extrém turista érkezik Oroszországba Afrikából az Ebola-lázzal, akkor az orvosok készen állnak vészhelyzetekre és vészhelyzeti intézkedéseket tesznek. Különösen érzékeny emberek számára ajánlott sürgősen vásárolni gumi kesztyűt, védőmaszkot, biokémiai védőruhát és nyugtatót.

"Semmi fertőzés nem tetszik, amikor alázatosan kopog a vállán, és amikor a hisztériák elkezdődnek." És azt gondoljuk, hogy mindannyian meghalunk a vírusfertőzésekből, amelyek az egész életünket - utópiát kísérik!

illusztrációk visualscience.ru

(7 szavazatok, átlag: 5.00 5-ből)
Betöltés ...


 • Nata

  Itt vannak fertőzések a világon, remélem, hogy ez a láz nem ér el hozzánk, és így megijeszteni, majd madárfogást, majd atípusos tüdőgyulladást, most Ebola ez a rosszindulatú! Megtiltanám minden utazást Afrikába, amíg a járvány el nem múlik

  • Posztgraduális hallgató

   Nem szabad pánikba venni, ez a vírus nem új, tudományosan ismert, biztos vagyok benne, hogy orvosaink megbirkózni fognak ezzel a problémával, de egyetértek abban, hogy jobb, ha egy ideig nem utazik Közép- és Nyugat-Afrikába

 • Evgeny Kushnirov

  Ez nem új duzzadt probléma a szellemében " SARS; " vagy " madárinfluenza " Minden évben nagyszámú ember hal meg az általános influenza miatt, és ez az ebola nem új betegség.

  • Posztgraduális hallgató

   A vírus valóságos, a láz tünetei régóta ismertek, egy másik kérdés az, hogy a potenciális veszélyt nem alaposan tanulmányozták, így továbbra is maradhat a spekuláció és a pánik inflációja

 • Posztgraduális hallgató

  És itt már diagnosztizálták az Egyesült Államokban fertőzött Ebola vírus első esetét http://www.rg.ru/2014/10/01/ebola-site.html ez a fertőzés nagyon gyorsan Amerikába került

 • Marina Steshenko

  A férjem forgott - Ázsiában, Afrikában a forró pontokban ... így nekik a repülés előtt számos vakcinázás történt a különböző, más egzotikus betegségekből származó malária miatt. Nem akarom, hogy megalapozatlanok legyenek, de végül is, Afrikában valóban megeszik, amit eddig kaptak, így a betegségek különlegesek. És ezek az információk intrigák és ijesztőek - csak azért, hogy a világ lakossága között zavarodjon. Az amerikaiak még mindig hisztérikusak, egyébként!

 • Natalia Bergs

  12. A pánik mindig az új járványügyi megbetegedések elleni védőoltásokat létrehozó kezébe kerül. Sok afrikai ország száraz és szegény, és az emberek esznek mindent, ami mászik, repül és úszik. Láttam fotókat utak Egyenlítői Guinea, ahol a helyi lakosság élő egyszerűen kunyhókban közvetlenül a gondosan szét egy újság értékesítő megölte a hatalmas méretű patkányok, krokodilok és még majmok. És mit gondolsz miért? Természetesen ott van! És ezek holttesteit még izzad büdös szaga, de a vevők, hogy nem ijedt az őslakosok - hozzá vannak szokva! Nyilvánvaló, hogy az állatorvosi szolgálatok pecsétjeinek említése nem kérdéses! Mindent eszik, ami mozog, és még denevéreket is. Általában horror és egészségtelen körülmények. Érthető, hogy a betegek Ebola állatok hordozóivá válnak a fertőzés, és nem az a tény, hogy egy normális ember, ügyelve az egészségre, nem elkapni a láz evés után mindenféle szemetet a helyi afrikai, falusi. Ők is ürülnek, mielőtt a kunyhók - de az emberek ilyen módon éltek évszázadok óta. Úgy tűnik, nem hibáztatják őket, de ...

 • Posztgraduális hallgató

  Észrevetted, hogy az Ebola körüli izgalom talán nullára aludt? Vége a veszélynek? Futás a pénzért PR?