A DNS-analízis segíti a személy arcának újrateremtését

Használja az emberi DNS elemzését genetikai betegségek meghatározására vagy egy személy nemének hosszú évek meghatározására, és aktívan alkalmazza a szükséges módszereket. Azonban a University of Pennsylvania (USA) sikeresen kidolgozott egy teljesen új algoritmust, amely lehetővé tenné, bár pontatlanul, hogy újra létrehozza a személy arcát, és csak DNS jelen van.

Az USA-ban, Brazíliában és a Zöld-foki-szigeteken élő több mint 500 különböző nemzetiségű ember vett részt a tudósok kutatásában. Miután háromdimenziós modellt készítettek az egyes emberek arcaiból, rácsot raktak rájuk, és megmérik a 7 ezer kapcsolódási pont térbeli koordinátáit. Az első szakasz után befejeződött, a kutatók azt vizsgálta, a kapcsolat a különböző változatok fizikai jellemzőit az egyének, genom eredetű, a nemek és a gének, amelyek meghatározzák az alakja az arc és a fej. Keresztül a későbbi tudományos kutatás, a tudósok képesek voltak azonosítani a 24 odnonukleoidnyh polemorfizmov 20 olyan gént, amely felelős a forma és arcvonásait, és egy speciálisan kifejlesztett számítógépes program segítségével új adatokat kapunk a vizsgálat eredményeként, ami a DNS azonosítatlan emberi szekvencia háromdimenziós modell az arc.

A DNS segíteni fogja a személy arcát

Szerint a tanulmány vezető szerzője Mark Shriver, antropológia professzora a University of Pennsylvania, a választott személyek, mint a téma az volt, nem véletlen, hiszen az emberi arc a leglátványosabb része az egyén.

DNS-replikáció és a DNS-molekula lánc része
DNS-replikáció és a DNS-molekula lánc része

Abban a pillanatban, befejezése az új módszer nem áll meg, mert annak ellenére, hogy az elért eredmények, még mindig nem elég pontos e tekintetben erősebb módszerek a pigmentáció az emberi bőr és meghatározzuk az írisz színe. A tudósok azonban optimisták, és úgy vélik, hogy módszerük problémamentesen használható. Például az a legvalószínűbb, hogy kell használni a fejlesztés kriminalisztika, és a jövőben a tudósok tervezi, hogy megtalálja a módját, hogy pontosabban visszaállítja a portrék, amelyek jelenléte csak egy mintát az emberi DNS-t.

(5 szavazatok, átlag: 5.00 5-ből)
Betöltés ...


  • Katia

    És miután legfeljebb a leghosszabb idő telhet el sok évvel ezelőtt eltemetett személy DNS-ét? A csontokban, vagy a haj megőrzött?

  • Marina Uvarova

    Korábban hallottam, még a precomputer korában is egy személy portréját helyre lehet állítani egy koponya segítségével, és itt általában az előrehaladás - elegendő anyag a DNS-elemzéshez

  • Nata

    Csak a filmes avatár hősnője a képen, ez a DNS-elemzés portréja. Vagy csak egy szép illusztráció a hírekért?