Sötét anyag - a sötét energiát keresve

A sötét anyag a fizika, a kozmológia és a csillagászat elméleti irányában alkalmazott koncepció. A sötét anyag olyan anyag hipotetikus formájának tekinthető, amely nem bocsát ki elektromágneses sugárzást, és nem működik együtt vele.

Ennek eredményeképpen kiderül, hogy a felsorolt ​​tulajdonságoknak köszönhetően az anyag ilyen formájának közvetlen megfigyelése lehetetlenné válik.

Tanulmányok sötét anyagról

Más szóval, a sötét anyag olyan ismeretlen összetételű anyag, amely részt vesz a gravitációs lépésekben. Mivel nem lehet közvetlenül megfigyelni a jelenséget, létezésének bizonyítéka az olyan ívelt fénysugarak megfigyeléseinek eredménye, amelyek a "sötét anyag" közvetlen csoportjai által áthaladnak. Ez a jelenség a gravitáció hatása alatt következik be.

Első alkalommal a sötét anyag jelensége 1933-ban kezdett beszélni. És bár a különböző országok csillagászai már régóta érdeklődnek a sötét anyag fogalmától, csak a közelmúltban képesek külön tárgyaként tanulmányozni.

Különböző megfigyelések szerint megállapították, hogy a csillagok a világegyetem tömegének 1% -át foglalják el, a szokásos anyag 4%, a sötét energia pedig az univerzum tömegének 70% -át teszi ki. A többi sötét anyag. A földi detektorok segítségével nem lehetett észlelni a sötét részecskék jelenlétét, így a legfontosabbak ugyanazok az űrkutatások.

A gravitációs lencse fogalma

Az állandó kísérletek azt eredményezték, hogy végül kiderült a sötét anyag megfigyelésének módszere. Ez a teleszkópok és egyéb, rendkívül professzionális berendezések legújabb modelljeinek köszönhető. Ennek eredményeképpen elkészítették és elemezték a Kiel déli csillagkép objektumának fényképét, melynek kódszáma 1E0657-556.

A hitelezés hatása az 1E 0657-558, Bullet Cluster tárgyban

Ezt a kozmikus tárgyat egy pár galaktikus klaszter formájában ábrázolták, amely meglehetősen közel áll egymáshoz. Szinte 100 millió évvel ezelőtt, másodpercenként 4700 kilométer sebességgel szembesültek, fokozatosan elkezdtek egymástól távolodni. A galaktikus klasztereken belüli tér tele van olyan gázzal, amely több tízmillió fokig melegszik fel, és a röntgensugár tartományában ragyog.

Object Bullet Cluster 1E 0657-558 - a sötét anyag létezésének bizonyítása

Az ilyen magas hőmérsékletet egy lökéshullám megjelenésével hozták létre, amely akkor jött létre, amikor egy kis klaszter belépett egy nagyobbikba. sokk előtt fejezik formájában lövedékcsúcsot, így a hivatalos neve készült tárgy a „Bullet cluster” - ez 1996-ban nyílt, a tárgy 1E0657-556 amely lánctalpas amerikai Orbital Observatory „Chandra”. A gravitációs lencsevég hatása, ahogy az volt, lebontja néhány olyan távoli galaxis képét, amelyet a klaszterekre vetítenek. Az ilyen jellegű torzítás természete lehetővé teszi számunkra, hogy visszaállítsuk a klaszterek minőségi eloszlását és tömegét. Ez közvetlen megerősíti a sötét anyag jelenlétét, valamint rejtett tömegét ilyen galaktikus klaszterekben.

Végül javasoljuk, hogy nézze meg ezt a filmet a Sötét Anyagról

(5 szavazatok, átlag: 5.00 5-ből)
Betöltés ...


  • Juliana

    Sőt, a további, a feltalált eszközök és eszközök a feltárására az űr, a fizikai testek és az anyag. Egyébként civilizációnk megszűnik.