Dherman kriogén motorja

Napjainkban a fagyasztott étel mindannyiunk. A gyümölcsökről és a fagylaltról a húsra, mindez fagyasztható és később felhasználható a rendeltetésükre. Ezért sok éven át hűtőkamionok álltak rendelkezésre, amelyek több tucatnyi fagyasztott termék szállításával foglalkoznak.

És annak ellenére, hogy ezek a teherautók gyakran eddig nincs egyetlen változata hogyan lehet ezeket a „lovak”, hogy kevesebb üzemanyagot fogyasztanak, és esznek egy csomó belőle, 25% -kal több, mint a hagyományos tehergépkocsi ilyen kapacitást.

Léteznek persze, kompresszorok, amelyek el vannak forgatva a belső égésű motorok, más megközelítések a probléma a kompresszor segítségével elektromos meghajtású jármű elektromos hálózat, de mivel il különben sem az opciók nem kerülnek üzemanyag-fogyasztás csökkentése és végső soron a a környezet sok káros kibocsátást kap.

Így volt ez az év előtt, vagy inkább a 2014-ben megrendezésre kerülő Invenciós Díj előtt feltaláló Peter Derman saját tervezésű, kriogén motort mutatott be, amely talán megoldja a tehergépkocsik hűtőszekrényeinek nagy üzemanyag-fogyasztását.

Kriogén motor

A Durman motorja (csak úgynevezett kriogén motor) az áruk hőjének és a környezet hőjének köszönhetően működik, ami folyékony nitrogén forrását eredményezi, ami speciális tartályban található. Ennek következtében a motor meghajtására használt gáz keletkezik. Érdemes hozzáfűzni, hogy a motor forgatja a kompresszort.

Peter Darman

A kriogén hűtőegység működési elve

  • Egy speciális tartályt folyékony nitrogénnel pumpálnak, amelynek hőmérséklete -160 Celsius fok. A tartályba szivattyúzott folyékony nitrogén költsége meghaladja a további dízel üzemanyag költségeinek több mint 60 százalékát, amelyet egy hagyományos hűtőszekrénnyel lehet elfogyasztani, hogy a rakományt nyolc órán belül lehűtse.
  • A környezet hője a folyékony nitrogén forrását teszi lehetővé, és nagyon hideg gázgá alakul. Ez a hideg gáz átmegy egy speciális hőcserélőn, ami lehetővé teszi, hogy a teljes hideg hűvölet körülbelül kétharmadát kielégítse.
  • A hőcserélő után a nyomás alatt lévő fűtött nitrogén beáramlik a Durman motorba, amely forgatja a kompresszort, a kényszerített hűtőventilátorokat és egy további elektromos generátort.
  • Miután a kompresszor a nitrogént tömöríti, lehűti, és egy második hőcserélőhöz továbbítja, a hideg harmadik részét, amely a rakomány hűtésére szolgál.

A szakértők szerint egy ilyen rendszer képes hatékonyan felhasználni a folyékony nitrogén energiájának akár 40% -át, ami majdnem megegyezik a dízelmotor hatékonyságával. De végül jelentős eltérést kapunk, mivel a folyékony nitrogén olcsóbb, mint az összes dízel üzemanyag, ugyanakkor nem szennyezi a környezetet. A Durman motorjának prototípusát jelenleg Nagy-Britannia útjain tesztelik, majd ha sikeres lesz, akkor a motor tömegtermelésre kerül.

(3 szavazatok, átlag: 5.00 5-ből)
Betöltés ...


  • Andrew

    Mennyire biztonságos lesz ez a technológia a termékek számára? A vezető számára? Általában a környezetért? Gyönyörűnek tűnik, de valami többet akarok látni, mint egy üzleti terv

  • Nikita-North

    Úgy gondolom, hogy semmi rossz nem a környezet, a nitrogén és így jelen van a bolygó légkörében nagy mennyiségben, kivéve, hogy a terminátor a folyékony fém kell félni, mint hűtött teherautók 🙂