A kakaóbab javítja az emberi emlékezetet

A kakaóbab íze és illata sokak számára elsősorban a csokoládéhoz kapcsolódik, amely a "boldogság hormon" endorfinot tartalmazza. Ezenkívül a gyümölcs kémiai összetétele más hasznos anyagokban gazdag, például magnézium, gestamin, arginin és sok más neurotranszmitter, antioxidáns. És közelmúltban ismertté vált, hogy a kakaófa gyümölcseiben található flavonolok jelentősen javítják az agy limbikus rendszerét, felelősek a memória konszolidáció és a figyelemfelkeltés mechanizmusáért.

A kakaó a Theobrom nemzetség fajtája, amely Afrikában és Közép-Amerikában az erdőkben nő. A világ kakaóbab legnagyobb szállítói: Elefántcsontpart, Indonézia és Bali szigetén. A fákon egy meglehetősen nagy, körülbelül 15-20 cm-es gyümölcs nő, hasonlóan a hosszúkás citromhoz, amely az érés folyamatában zöld színűvé válik, barnás és világoszöld színű. Nagyon kemény héja és gyengéd, édeskés testük van enyhe savanyúsággal.

A kakaó javítja az agyműködést és a memóriát

A gyümölcsben kb. 50 nagy mag van, amelyek az extrahálás után szárítási és feldolgozási folyamaton mennek keresztül, és minden ismertté vált barna színű aromás kakaóbabra fordulnak. A növényeket évente kétszer szüretelik, és az első betakarításból származó gyümölcsök a legmagasabb minőségűek. Ezek közül az olajat és a kakaóport ezt követően eladásra gyártják.

A kakaóbab előnyeiről

A kakaófa magvak kémiai összetétele számos hasznos anyagban és mikroelemben gazdag. Ezért a kakaó rendszeres fogyasztása mérsékelt dózisokban (napi 5 szemcse nem több) növeli az életerőt, segít fenntartani az immunrendszert és az idegrendszert, csökkenti a vérnyomást és erősíti a szívizmot. Ezen kívül a szemek hatalmas mennyiségű antioxidánsokat tartalmaznak, amelyek hatékonyan védenek minket különböző típusú fertőzések és vírusok ellen, valamint újító hatásúak is. A kakaó segít a stressz enyhítésében fizikai vagy mentális stressz mellett, miközben növeli az általános teljesítményt és stimulálja az agyi aktivitást. És a benne lévő melanin védi a szervezetet az ultraibolya sugárzás és az infravörös sugárzás hatásaitól. A brit tudósok szerint a magas kakaóvajat tartalmazó fekete csokoládé megakadályozza az elhízás kialakulását. Meg kell jegyezni, hogy csak a friss (nyers) kakaó gyümölcsöknek van maximális hasznos tulajdonsága. Az ipari vagy hőmérsékleti kezelés hatására néhány anyag elvész.

A kakaóbab javítja az emberi emlékezetet

A flavonolok pozitív hatása az agyi aktivitásra

A csökkent memória egy tipikus folyamat az öregedés egy szervezet, amikor az ember az agy kezd elfelejteni kevesebbet minden új és elfelejteni a régi. Ráadásul az ilyen változások első jelei megzavarják az embereket, amikor elérik a 35-40 éveket. Egy érettebb korban a memória romlásának jelei teljesen megnyilvánulnak, ami különös aggodalomra ad okot. A tudósok idegtudósai több éven keresztül megpróbálták megérteni, hogyan lehet megelőzni vagy lelassítani az életkorral kapcsolatos memóriazavarokat. Számos tanulmány elvégzése után, a Columbia Egyetem (USA) úgy találta, hogy az öregedés által okozott memóriaváltozás az agy gyrus dentatusában jelentkezik. Ezenkívül azt találták, hogy ez a folyamat a hippocampusban lelassulhat flavonolok segítségével, nagy mennyiségben, az ismert kakaóbab összetételében.

Kakaófa gyümölcs egy szakaszban

Kísérletezzen a flavonolok hatásáról és eredményeiről

Ennek az elméletnek a megerősítéséhez tudományos kísérletet folytattak, amelyben két ötvenéves önkéntes csoport vett részt. A résztvevők mindegyike a vizsgálat előtt és után egy emléktesztet végzett az agy egyidejű tomográfiájával. Minden nap, három hónapon keresztül, az egyik csoportban résztvevők nagy mennyiségű flavonollal (kb. 900 mg) táplálkoztak. A második csoport a szokásos táplálékhoz csatlakozott, és nem kapott több mint 10 mg anyagot az étrendben.

Kakaó bab szakaszban

A flavonolok beléptek a szervezetbe, amikor egy italt fogyasztottak a nyers, szerves szemes nyers kakaóból. Az ismételt tesztelés és az elvégzett vizsgálatok eredményei alapján bebizonyosodott, hogy az első csoport 60 éves képviselőinek memóriája jelentősen javult, 30-40 éves korban, ami nem mondható el a résztvevők második csoportjáról. Ezenkívül voltak más érdekes információk a flavonolról, jelezve, hogy a memória javítása mellett csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát, megelőzve a szívrohamok és a stroke kialakulását. Szóval, élvezze az illatos kakaót, javítja a memóriát, és szórakoztatja és előnyös egy palackban!

(7 szavazatok, átlag: 5.00 5-ből)
Betöltés ...


  • Ivan

    Tehát sürgősen meg kell vásárolnunk a boltban a kakaót és a csokoládé shokolodát, és talán közvetlenül ezeket a babokat, és hozzá kell adnunk őket a desszertekhez és a pite-ekhez!