Barrett XM109 gránátvető + távolságmérő és ballisztikai számológép

Mint az jól ismert dokumentum SAMP2000 (Small Arms Master Plan 2000), megjelent amennyire vissza 198 év volt az elképzelés, az állítólagos jelentős növekedését a harci hatékonyság lőfegyverek. A javasolt útvonal az olyan rendszerekre való áttérés, amelyek nem követelik meg a cél közvetlen elérését és az ellenséges objektum károsodását lőszer lőszerrel távoli robbantással.

Míg alapján ez a „történelmi” dokumentum keretében két program - OCSW és OICW, a fejlesztők elgondolkozott, hogyan kell egy intelligens gránátvető, a cég Barrett lőfegyverekről ment, és bejelentette a Sniper fegyver cél mesterlövész puska alapját vált egy nagy kaliberű puska Barrett M82 / M107 , más néven "Könnyű ötven".

Új antimaterial puska „szinkronizált” Barrett XM109, valamint lőszerek választott gránátot 25h59, eredetileg OCSW (Cél Crew Szolgált Weapon (OCSW). Mostanáig azt aktívan használják, és használják az ilyen gránátvető az XM25 és XM307. Az ötletet, hogy ez a lőszert mesterlövész puska került a tervező Ronnie Barrett feje, miután alaposan megismerkedett az építőiparban az orosz AGS-17., hogy pontosságának ellenőrzése a számítások, ő és csapata összegyűjtött tíz vizsgálati mintát. tesztelése 200 4-2005 év azt mutatta, hogy a puskák teljes mértékben megfelelnek az összes korábban bejelentett tulajdonságnak.

Barrett XM109 Gránátindító

Azonban a projekt nem megy tovább, mint Barrett XM109 meghaladta a megengedett megtérülési ráta amerikai előírásoknak. Nyilvánvalóan ez annak köszönhető, hogy az RT-20 tervezői egyszerűen nem tudtak ilyen szabványokról. Bár meg kell jegyezni, számos külföldi megfigyelő, aktívan részt vett a vizsgálatokat, miután lövés egy egész klipet a XM109, semmilyen kellemetlenséget nem is érezte.

A Barrett XM109 gránátvető tervezési jellemzői és lőszerei:

A Barrett XM109 tervezése során a tervezők a "hősnő" elődjét Light Fifty-t, számos apró változást hoztak létre. A hordót módosították, a vevő és a bolt felső felét. Ezenkívül a tervezők új DTC-t telepítettek. Így az XM109-es puskát a Barrett M82 / M107 puska rendszeres cseréjével kaphatjuk meg.

Mint minden más puska ebben a sorozatban, az XM109 puska építésének alapja a cső rövid lökésével volt automatikus. A héj alján lévő por gázok nyomása miatt az egymással összekötött ujjak, a csavar és a hordó elindulnak a felvételkészítés során. Csak 25 mm-es átmegy, a csavar kölcsönhatásba kerül a kereten lévő göndör vezetõvel és elkezd fordulni, ezáltal feloldva a hordó furatot.

Optikai rendszer BORS

Az automatizálási rendszer legfontosabb "trükkje", hogy a csomagtartó, ha ki van kapcsolva, nem csak a kerettel szemben ütközéskor gátolja, vagy a visszatérő rugónak köszönhetően lassan megáll. Ha a maradék energiát áthelyezi a csavarra a karon keresztül, akkor az automatizálási rendszer felgyorsítja azt. Ezután a hathor visszahúzódik, és kihúzza a patronhéjat a kamrából. Miután elérték a szélsőségesen elmaradt pontot, a zár leállítja a mozgást, és a dobos egy ostorral van rögzítve. A két visszatérő rugó két nyomásának vizsgálata során a hordó és a csavar gyors előremozgást indít, új patront helyez el a kamrába és rögzíti a hordó furatát.

A puska nem okoz semmilyen legkisebb kétséget a megbízhatóságában. Az M82-es puskák általános általános koncepciója, amely a sár, a homok és a páratartalom mellett bizonyult, sikeresnek bizonyult. Emlékezzünk arra, hogy az egész világon használták, mert olyan államokban használták fel, mint Bosznia, Szomália, Afganisztán, Irak stb.

A 25 mm-es gránátot, amelyet a Barrett XM109-ben használnak az 50 BMG-hez képest, számos előnnyel jár. Közülük:

 • stabilabb repülés a rövidebb tartományban;
 • Bizonyára magasabb, mint egy golyóé, ami károsítja a gránátot;
 • A pontos találat hiánya, amint az az útvonal használata esetén szükséges.

Grenade 25 x 59, ellentétben a hasonló lőszerek használt intelligens gránátvetők, nincs töltelék programozható, amely lehetővé teszi, hogy elérjük az optimális célt lézió specifikus körülmények között, amely lehetővé teszi a menedék szerkezete, elrendezése az ellenség, a jelenléte vízlefolyókat stb). A program visszavonva csökkentette a program árát. Ezenkívül a mesterlövész puska tűzét a legtöbb esetben nyilvánvaló, előre látható célra végzik. Így nem volt különösebb szükség a lőszerek használatára a szabályozott detonáció lehetőségével. Ennek ellenére az ilyen típusú lőszerek fejlesztése továbbra is a programfejlesztés további kilátása volt, és ezt követően sikeresen megvalósult. A vizsgálatok azt mutatták, hogy a gránátalma lőszer kiválasztása az optimális megoldás volt. A Barrett termékcsaládban az XM109 csodálatosan dolgozott, 40 mm-es páncélzat lyukasztásával több mint fél kilométeres távolságra.

A mai napig elkészült az XM109 puska / gránátvető optikai rendszer BORS (Barrett Optical Ranging Látórendszer - Barrett Optical Range Detection System), amely egyaránt érzékelő és egy golyó repülés közbeni kompenzációjának számológépe. Megragadta az objektumot, hogy megütje a pisztoly látószögét, a lövő azonnal megkapja a BORS-tól a szükséges korrekciók bevezetéséhez szükséges összes adatot.

(7 szavazatok, átlag: 5.00 5-ből)
Betöltés ...


 • Andrey1995

  Furcsának tűnik, de úgy tűnik, hogy jobban megfelel a különleges erőknek, mint a rendszeres hadseregnek

 • Paulus90

  Az egyik nyomorúságos, ezzel a fegyverrel valakit megölik.

  • Ivan

   Nem azok a fegyverek, amelyek megölik őket, hanem az emberek, ha viszont ez a gránátvetõ segít megmenteni egy katona életét, akkor jó munkát fog végezni!

 • Marina Uvarova

  A megjelenésnél egy átlagos fegyver, egyszerűen nagy kaliberű, soha nem gondolta volna, hogy ez egy kézi gránátrakó. Bár a szerző a szöveg alapján nem tudta pontosan, hogy ez egy mesterlövész vagy egy mesterlövész.