A Hold sötét oldala - mi rejtőzik a Föld műholdjának hátoldalán?

A világegyetem rejtelmei és titkai régóta kísértik az embereket. A vágy mindenképpen feloldja azt, ami emberi szemekből rejtőzik, a tudományos felfedezések megvalósításához, a hipotézisek megépítéséhez és a megerősítésük megkereséséhez.

Az egyik ilyen titok a Hold sötét oldala - a Föld örök társa. Kevesen gondolkodnak azon a tényen, hogy a Hold mindig egymás után fordul a Földhöz. És mi van a másik oldalon? A szovjet tudósok első kísérlete a Hold felszínének megismerésére volt az 1959-es "Luna-1" bolygóközi állomás elindítása. A számításoknál azonban hiba történt, és az állomás leszállása nem történt meg.

Ennek ellenére az eredmények hiánya is az eredménye: a kudarc arra ösztönözte azokat a tudósokat, akik nem tartották magukat a Moon jelentős mágneses mezőjének hiányára vonatkozó információkkal. A hibát korrigálták, és a Luna-2, a világ első automata bolygóközi állomása a Hold felszínén volt. A kutatóeszközökön kívül a Luna-2 állomás egy sztrájkot hordozott a Szovjetunió címerével.

A harmadik állomás fotocellával volt felszerelve, aminek köszönhetően képeket lehetett készíteni a Földön a műhold rejtett oldaláról. Ez egy áttörés volt, egy másik lehetőség az amerikaiak orrának törlésére, akik ugyanabban az irányban dolgoztak, és még nem sikerült elérni. A Szovjetunió - korábbi sikereit megerősítve - jutalmat kapott a tudósok kemény munkájáért. A bolygónk titokzatos társa láthatatlan oldalának fényképezését nem a legközelebbi közeledés pillanatában végeztük el, ahogy az eleinte tervezték, de a legjobb megvilágítás feltételei között.

A Luna-3 orientációs rendszer, amely magában foglalja az optikai szenzorokat, az orientációs szög, a vezérlőmotorok, a logikai elektronikus eszközök megváltozására reagáló eszközök, egy lépéssel továbblépve a Szovjetuniót. A tájolási rendszert a Föld jelével bekapcsolta, és abban a pillanatban a vizsgált bolygó az állomáshoz viszonyítva a teljes holdfázisban volt. A tájolórendszer érzékelői segítségével az állomás "meghatározta" a Naphoz viszonyított pozíciót, és irányította a fényképezőgép célját a Hold felé.

A felvételkészítéshez két, különböző gyújtótávolságú objektívvel rendelkező fényképezőgépet használtunk, a képeket különböző expozíciós idővel készítettük. Annak érdekében, hogy a képeket a rendelkezésre álló adatokkal korrelálhassuk, egyesek kombinálták a Hold látens és látható részét. A Hold felszínét film kamerával fényképezték, a képeket automatikusan feldolgozták az állomáson.

A hold fordított oldalának különbségei a Föld láthatójától

A beolvasott képeket a Földön készítették speciálisan tervezett berendezésekkel. Az első képeket mérési és ellenőrzési pontként vették fel, amely Simeiz közelében volt a Krímben. A tartalékpont Kamcsatkában volt. Az információ átadása közvetlenül a felvétel után történt, majd az állomás megállt a kommunikációhoz. Van feltételezés, hogy az elemek kimerültek, és talán a kommunikáció elvesztésének oka egy kis meteorit hatása.

Mi volt a hold sötét oldala?

Persze, hogy azt állítják, a magas minőségű képeket nem volt szükség, a szint a használt berendezések nem válaszolt a feladatokat, de mégis, hogy vizsgálja meg a sötét oldala a hold, küldött képeket nagyon hozzájárult. Különösen ismertté vált, hogy a rejtett oldala a „tengerek” a hold egy kicsit, és uralja a hegyek.

A "tengerek" mellett - a bolygó látható oldaláról, az Álom-tengerből és a Moszkvai-tengerből származó, bazalt lába által elárasztott nagy területeket fedeztek fel, sőt még a méreteik sem hasonlíthatók össze a hátsó oldal "tengerével". Végül is, a tudósok ötletei szerint, akik ezt a mennyei testet tanulmányozták, a "tengerek" a teljes felszínen kellett körülölelniük a bolygót!

Tanulmányok a Holdról

Ennek következtében első tanulmányok a szovjet tudósok aktívan és hatékonyabban folytatják le, a legtöbb holdi táj objektumát megfelelően nevezik: Gagarin, Korolev és mások.

A mai napig az internet nagy számú fényképet adott ki, amelyek egyedi képekből állnak, kapott a NASA. Sőt, az amerikaiak nyilatkozatot tettek a Holdon egy ősi, lerombolt civilizáció nyomairól. És ez a civilizáció nagyon fejlett volt, állítólag megtalálta a romos városok romjait, kővárakat és üvegházakat. És a legcsodálatosabb volt az anti-gravitációs technológia holdján való felfedezés bejelentése.

A hold hátlapjának felszínének fényképe

A holdi anomáliák katalógusa látta a fényt a múlt század második felében, és azóta a Moon életének lehetséges hipotéziseinek száma feltétlenül növekszik. A Holdot teleszkópokban figyelték meg egy hatalmas nagyítással, amely több nagyítást eredményez. A hold az egyetlen bolygó, amelyen az ember landolt. És bár nincs közvetlen kapcsolat az idegenekkel, sok érzés és találgatás van ebben a témában. Ez egy hasznos táplálék az álmodozóknak és a tudományos fantasztikának, és a tudósok közben egy másik előnyre számíthatnak a hold fejlődésében.

Eddig, amikor a teljes felszínén a Hold fényképezett és kellően tanulmányozta, komolyan beszélve a földi műhold fejlődéséről, sőt gyarmatosításáról. A Holdon talált ásványi lerakódásokat. A föld felső rétegében hélium 3 halmozódik fel - egy ritka és rendkívül hasznos izotóp, amely a termonukleáris reaktorok üzemanyagaként szolgálhat. A hold vonzó a fémek bányászatának és fémmegmunkálásának, az öntödei gyártásnak és az elektronika fejlesztésének.

A kráterek rengetege a műhold sötét oldalán

Ezenkívül a Holdnak gyenge súlya van (a Hold súlya hatszor gyengébb a Földnél) és a légkör hiánya, ami új távlatokat nyit a tudományos kutatás számára. A Hold Tudományos Program elsődleges célja a holdkék felépítésének tanulmányozása, a feltevések és hipotézisek felépítése a naprendszer eredetéről. A legközvetlenebb feladat az a Hold bázis építése, amely lesz a kiindulópont a hold további feltárásához, és ki tudja, talán a holdurizmus is megkezdődik?

(11 szavazatok, átlag: 4,64 5-ből)
Betöltés ...


 • Oleg

  És miért eddig senki nem landolt a Holdra a 21. században? Úgy tűnik, hogy még az elmúlt évezredben is volt egy amerikai expedíció a Holdra, de sok évtizeden keresztül nem volt új leszállások a Föld műholdon 🙁

 • A személy

  Talán azért, mert nem jelentik ezt)))

 • Alexander Chuprov

  de nincs semmi, ami az emberi kockázatok miatt történik.

  • Posztgraduális hallgató

   Mikor állt fenn a kockázat az úttörők és a kutatók számára? Végül az emberek már többször is partra szálltak a Holdon. A polimerekkel és 3D-s nyomtatással rendelkező rekeszben lévő energia megszerzésével és tárolásával kapcsolatos modern technológiák lehetővé teszik egy holdállomás építésének feladatát!

 • https://plus.google.com/111148091096996557202 Max Nizhegorodov

  patamushta ", a gravitáció hiánya " A cikket tudósok írták.

 • én

  Ez egy drága vállalkozás, a hidegháború idején az USA és a Szovjetunió között a katonai és tudományos területeken versenyképes természetű, egyszerűen nem költséghatékony és logikus, hogy folytassa a holdprogramot az emberi részvételével.

 • Vitali Mikhailov

  Gyenge magyarázat .. minden háborús költség több. Valószínűleg más okok miatt leállnak a holdra való kiszállások.

 • Yurets

  Csak egy ok van! Az ember soha nem volt a holdon, és valószínűleg az embereknek még nincs esélyük.

 • http://lenao.livejournal.com/ lenao

  Mert ezerszer bonyolultabb, mint például az óceán emeletén lévő bázis építése. És többé nem használják.

 • NASATECHNOLOGY

  Drága?
  wow tyy
  Most annyira olcsó az USA számára
  közvetlenül az űrhajósok után
  Valószínűleg látták, hogy van valami, amiről nem tudsz beszélni
  És kiválasztotta a képeket)
  Ez nagyon furcsa)
  Ezért nem a költségvetési ügyben
  Általában 2020-ra várunk
  Nyissa meg a titkokat)

 • http://my.mail.ru/mail/anatoly-52/ Anatolij Klimov

  A Holdon senki sem élt és nem lehet illúzió. Próbálja meg mászni a sütőbe 150 ° C-os hőmérsékleten bármilyen öltönyben, és több mint 1 óra alatt ne üljön ki, és vonjon le következtetéseket.

 • ayayvay

  '17 és annyi hülyék, nem penosnya a Holdon, ez nevetséges, hogy megvitassák, most nincs technikai eszköz erre a járatra és fiziológiailag csekket nem tud repülni minden hold. egy nap alatt meghal - két a világűrben.
  és az összes penteózis utáni pszeudo kirándulások a Marsra, Plútóra, Saturnra, Voyagerre mind válás, hazugság, állomásozás. Nincs robot a Marson.

 • https://www.facebook.com/app_scoped_user_id/1922765191371599/ Alexander Babenko

  Ezért ott voltak körülbelül 20 percig. Valójában nincs pontos bizonyíték vagy a leszállások megtagadása, ezért haszontalan vitatkozni!