A Földet veszélyeztető aszteroidák - NEOWISE projekt

A NASA szenzációs videót tett közzé, amely bizonyítja, hogy a Föld helyzete a világűrben nem annyira biztonságos. Kiderül, hogy sok csomó között repül.

A videó a NEOWISE küldetés infravörös távcsőjéből készült képekből áll. A harmadik éve dolgozik, üstökös és aszteroidákat keres. A szakértők figyelembe veszik az összes megállapítását.

A videó megmutatja, hogyan mozognak a rögzített tárgyak felhői. Többségük több ezer! - az aszteroidák övében ragyognak a Jupiter és a Mars, De rengeteg van a Föld közelében. És néhány száz bizonyos mértékben fenyegeti bolygónkat. Összehasonlítható egy olyan emberrel, aki egy aknamezőn sétál.

A NEOWISE projekt

korábban NEOWISE projekt Más nevet viselt - csak WISE. 2009 végén indult el, így fényképezte az aszteroida övét. 2011-től 2014-ig a misszió megfagyott, de három évvel ezelőtt újra bevitték a munkába - más feladattal.

A NEOWISE projekt

most távcső célja, hogy megtalálja a földhöz közeledő űrobjektumokat. Sokuk nem látható normál távcsövekben, mivel nem tükrözik a napfényt. de infravörös "látják" - mindig melegebbek, mint a háttér, ezért a képek fényesek. Az érzékeny eszközök a különbséget fokokban rögzítik.

A képek 11 másodpercenként készülnek. Ha összehasonlítod őket, megértheted, melyik testek mozognak - úgy néz ki, mint egy sor pont, amelynek változó helyszíne van. Így lehetett regisztrálni és megfigyelés alatt tartani tízezres aszteroidákat, amelyek megjelenése meglepetéssé válhatott. 693 közülük közel föld. A NASA videóban zöldek, a zöld kör pedig a Föld pályája.

A NEOWISE által készített fényképek száma kevesebb, mint 8 millió.

Fenyegeti-e a Föld a közeljövőben?

Csak júniusban, nem messze a Földtől, akár hat aszteroidát is repülnek. Ez június 10-11-én, 16-án, 18-án és 23-24-én fog megtörténni. A komoly veszélyt van - közülük a legnagyobb 178 méter átmérőjű, de repül a távolság, a közel 13-szor nagyobb, mint a tér között, a Föld és a Hold. Június 24-én fog megtörténni.

A legközelebbi a BS5 aszteroida, amelyet 2017-ben találtunk, csaknem három távolságot a bolygónktól a természetes műholdig. Átmérője 54 méter.

(6 szavazatok, átlag: 4.83 5-ből)
Betöltés ...